Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή της Ιερουσαλήμ θρησκευτικό κτίριο της εποχής του ναού του Σολομώντα.

           TEL AVIV, 27 Δεκεμβρίου. / Ανταποκριτής. ITAR-TASS Kerzhentsev /. Η νέα ανακάλυψη έγινε από Ισραηλινούς αρχαιολόγους κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Τελ Mόζα, κοντά στην Ιερουσαλήμ. Όπως αναφέρθηκε από την Αρχή Αρχαιοτήτων, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την επέκταση του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την πόλη των τριών θρησκειών με το Τελ Αβίβ, βρέθηκαν τα λείψανα των δομώναπό τελετουργικό σχεδόν πριν τρεις χιλιάδες χρόνια.
 
Израильские археологи обнаружили в окрестностях Иерусалима культовое сооружение времен Соломонова храма
Фото EPA/ИТАР-ТАСС 
          Σε αυτόν τον τομέα, ακόμη και στην δεκαετία του 90 του περασμένου αιώνα, έχουν βρεθεί ίχνη αρχαίων οικισμών, αλλά η πιο πρόσφατη ανακάλυψη, όπως σημειώνεται από τους αρχαιολόγους, είναι ιδιαίτερη. Κατάφεραν να βρουν τα ερείπια των θρησκευτικών κτιρίων, τα οποία υποτίθεται ότι ενήργησαν στη Βίβλο, της θρησκευτικής μεταρρύθμισης, να συγκεντρώσει όλη τη θρησκευτική ζωή των Εβραίων στο ναό της Ιερουσαλήμ. «Τα ευρήματα στο Τελ Mόζα παρέχουν σπάνια αρχαιολογικά στοιχεία για την ύπαρξη ναών και ιερά τελετουργικά στον Ιούδα, στη θρησκευτική μεταρρύθμιση», - δήλωσε ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας,η Άννα EYRIKH.
            Στο εσωτερικό της δομής, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα τετράγωνο δομή, που χαρακτηρίζεται ως βωμός, και γύρω από το ξενοδοχείο ήταν μια κρύπτη πλοίων. Σύμφωνα με την EYRIKH, ανάβοντας το ναό ,γίνεται έτσι ώστε οι ακτίνες του πέφτουν από τον ήλιο στα τελετουργικά αντικείμενα του ναού, «συμβολίζουν τη θεία παρουσία μέσα στο ναό." Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν είναι κεραμικά αγγεία, λύχνοι, κύπελλα και θραύσματα από πήλινα ειδώλια ανθρώπων και ζώων.             http://www.itar-tass.com/c11/611208.html       AΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου