Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τα Συριακά χημικά όπλα είναι υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ, λέει το υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.

           TEL AVIV, 23 Δεκεμβρίου. / ITAR-TASS /. Τα χημικά όπλα είναι υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, παρά τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, τα κυβερνητικά στρατεύματα δεν απώλεσαν τον έλεγχο πάνω από τις γραμμές της χώρας. Η δήλωση αυτή έγινε σε μια συνέντευξη με τον ισραηλινό στρατό στο Ράδιο,από τον επίσημο ισραηλινό αμυντικό Aμός Γκίλαντ.
            "... Επί του παρόντος, τα χημικά όπλα είναι υπό έλεγχο .Σκεφτείτε αν ο Άσαντ συνεχίσει το χάος,τι θα επικρατήσει στη Συρία Η Μέση Ανατολή είναι πάντα έτσι, ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα έρθει στη θέση του. Χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη θέση, όλος ο κόσμος συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία," είπε ο Γκίλαντ. Σημείωσε επίσης ότι ο πόλεμος μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και της αντιπολίτευσηςείναι "σε αδιέξοδο", αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πρόεδρος προτίθεται να παραχωρήσει τη θέση του, και από τις διεθνείς πιέσεις να παραδώσει την εξουσία του εθελοντικά. "Η αντιπολίτευση δεν είναι δυνατό να νικήσει τον Άσαντ αλλά κερδίζει όλο και περιοχές της Συρίας από τον έλεγχό του, και ότι είναι πραγματικά όλα αυτά τα θέματα,.», - Δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.
          Οι Ισραηλινοί πολιτικοί έχουν εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία ότι, σε περίπτωση ανατροπής του Άσαντ ,τα χημικά όπλα θα πέσουν στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών ή στους Σιίτες της «Χεζμπολάχ».
Сирийское химическое оружие находится под контролем режима президента Асада, заявляют в минобороны Израиля
Фото ЕРА/ИТАР-ТАСС 

             Ανώτατοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι από την άμυνα ,επαναλαμβάνουν σχεδόν τη ίδια θέση που εξέφρασε το Σάββατο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ -Τα χημικά όπλα που δεν κατάφεραν να καταλάβουν οι αγωνιστές,τότε η Δύση θα πρέπει να καθορίσει τις προτεραιότητές της. "Εμείς λέμε - παιδιά, υποστηρίξτε την ανακοπή, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για τον ένοπλο αγώνα, στη διαδικασία μπορεί να συμβεί αυτό που φοβούνται -δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους -. Κάπως έχετε αποφασίσει σχετικά για τις προτεραιότητες και πάλι κατανοητή απάντηση δεν παίρνουν.". Ο Υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία επανελέγχει οποιαδήποτε φήμες σχετικά με τα χημικά όπλα. "Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη γνώση μας, η οποία συμπίπτει με τα δυτικά δεδομένα, τα χημικά όπλα είναι υπό έλεγχο -είπε ο Λαβρόφ -. Οι συριακές αρχές έχουν συγκεντρώσει αυτά τα αποθέματα σε ένα ή δύο κέντρα, για να μην είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα." "Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα, εφ 'όσον όλοι κατανοούν ότι τα« λάθος χέρια »δεν θα πρέπει να λαμβάνουν τη βοήθεια που εξακολουθούν να έχουν», - είπε ο υπουργός.
              Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΚΓΠ "δεν πρόκειται να πάει πουθενά." «Αν ο καθένας λέει την αλήθεια. όταν λένε ότι η υπ 'αριθμόν ένα προτεραιότητα - είναι να σταματήσουν το μακελειό και να σώσουν ζωές, τότε έχουμε ακόμη αφήσει κατά μέρος το πρόβλημα του Άσαντ και θα κάνει ο καθένας να κάνει μια ανακωχή, - είπε ο υπουργός -. Φέρτε πίσω τους παρατηρητές του ΟΗΕ, σε μεγάλους αριθμούς για να θέσουν όλες τις πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις. "Πώς είναι να πούμε" εξαφανίσου στον Σύρο προέδρο. "-" Ναι, μπορείτε να το κάνετε, αλλά αφήστε να πάει σε διαπραγματεύσεις, - ανέφερε ο Λαβρόφ -. Για εκείνους που λένε, ότι ο Σύρος προέδρος είναι πιο σημαντικός, από την εξοικονόμηση της ζωής του άμαχου πληθυσμού. ""Ως εκ τούτου, εάν έχουν τέτοια γεωπολιτική σαν στόχο, όχι ένας άνθρωπος δεν θα σωθεί, απλά να τους αφήσουμε να γνωρίζουν ότι πρέπει να πληρώσουν για αυτό, αλλά όχι με τη ζωή τους, όχι οι ζωές των πολιτών τους, και τις ζωές των απλών Σύρων, επειδή ο Άσαντ δεν πρόκειται να πάει πουθενά , δεν έχει σημασία τι λένε "- τόνισε ο Λαβρόφ.              http://www.itar-tass.com/c1/607998.html     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com.    H απάντηση από την Ισραηλίτικη ιστοσελίδα του Debkafiles:                                                                                                                        Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν στην Συρία τα χημικά και βιολογικά όπλα ,υπό έλεγχο.                                                                                                                                                                        Η απειλή του χημικού πολέμου και ο κώδωνας του κινδύνου για εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και τις γειτονικές της χώρες, έχουν λάβει μια επική σειρά με την ανακοίνωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ,το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ότι "η συριακή κυβέρνηση έχει« παγιώσει τα χημικά όπλα της σε μία ή δύο θέσεις ανάμεσα στην επίθεση ανταρτών και είναι υπό έλεγχο για την ώρα. "
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ", η οποία έχει στρατιωτικούς συμβούλους και κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση στην Συρία, έχουν παρακολουθήσει από κοντά το χημικό οπλοστάσιο της."
Στο debkafile αναφέρουν στρατιωτικοί και πηγές:η δήλωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών ήταν ένα μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι η μεταφορά των όπλων της Συρίας μαζικής καταστροφής σε ένα ή δύο προστατευόμενες περιοχές ήταν υπό ρωσικό έλεγχο. Αυτό είχε απομακρύνει τον κίνδυνο να πέσουν στα χέρια της Αλ Κάιντα,που είναι συνδεδεμένη με την Jabhat al-Nusra, η οποία είχε έρθει απειλητικά κοντά την Παρασκευή, 21 του Δεκέμβρη, όταν οι ισλαμιστές σαν αιχμή του δόρατος,έκαναν μια επίθεση στην Συρία για τη κατάληψη του αλ-Safira ,που έχει το στρατιωτικό χημικό συγκρότημα του Bashar Assad και βιολογικά καταστήματα.
Ο Λαβρόφ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό το οπλοστάσιο μεταφέρθηκε και σε ποία τοποθεσία. Όμως, η αναφορά του σε «ρωσική στρατιωτική εκπαίδευση συμβούλων της Συρίας,σε στρατιωτικούς" αναφέρεται σαφώς ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται άμεσα στην αφαίρεση των όπλων μαζικής καταστροφής μακριά από τους τρομοκράτες της Αλ Jabhat Nusra.
Στον ισχυρισμό του ότι ήταν «υπό έλεγχο» ανέφερε ότι η Ρωσία συμμετέχει επίσης στην προστασία τους.
Στην Μόσχα οι πηγές προσθέτουν: η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, στη Συρία και τον εμφύλιο πόλεμο,έχει επιτύχει τέσσερις στόχους:
1. Η πρόληψη της Δυτικής ή στρατιωτικής δράσης του Ισραήλ για την κατάσχεση και έλεγχο των χημικών της Συρίας και βιολογικών οπλοστασίων.
2. Η πρόληψη της δυτικής στρατιωτικής επέμβασης στον εμφύλιο πόλεμο που είναι αφιερωμένη στην απομάκρυνση του Μπασάρ Άσαντ. Ο ρωσικός στρατός έχει αναλάβει τη διπλή αποστολή της φύλαξης των όπλων μαζικής καταστροφής και το οπλοστάσιό του και το καθεστώς του!
3. Η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία προσφέρει ένα βαρύ κτύπημα για τους αντάρτες!
4.Η Παρέμβαση της Ρωσίας και η στρατιωτική παρουσία έθεσαν τις βάσεις για τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να λειτουργήσει μια συμφωνία που θα φέρει τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας στο τέλος της.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου