Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η Κινεζική στρατιωτική φρουρά έδρασε κατά των ιαπωνικών τζετ κοντά στα νησιά Diaoyu

          BEIJING, Δεκ. 27 (Xinhua) -Η Άμυνα της Κίνας και Υπουργείο την Πέμπτη, δήλωσαν ότι οι κινέζοι στρατιωτικοί "παρακολουθούν στενά" και είναι "εξαιρετικά προσεκτικοί" όσον αφορά τις σχετικές ιαπωνικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο πάνω από το Diaoyu νησιά,από την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία.

          Στο Υπουργείο Άμυνας ,ο εκπρόσωπος ,Yang Yujun, έκανε τις παρατηρήσεις σε μια συνέντευξη Τύπου, ενώ σχολίασε την πρόσφατη υποκλοπή από Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη των κινεζικών θαλάσσιων περιοχών με περιπολίες επιτήρησης γύρω από τα Diaoyu νησιά.

          "Εμείς θα εκπληρώσουμε με αποφασιστικότητα τα καθήκοντα και τις αποστολές μας, τον συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η θαλάσσια επιτήρηση οργάνων, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι θαλάσσιες δραστηριότητες επιβολής του νόμου της Κίνας και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των θαλάσσιων δικαιωμάτων," είπε ο Yang.

           Ο Yang είπε ότι είναι "δικαιολογημένο" για την κινεζική στρατιωτική να παρέχει ασφάλεια σε ύδατα υπό τη δικαιοδοσία της Κίνας, καθώς και σε άλλες χώρες και είναι "σε θέση" να κάνουν ανεύθυνα σχόλια σε αυτό το θέμα.

          Οι "Κινεζο-Ιαπωνικές σχέσεις άμυνας, είναι ένα σημαντικό και ευαίσθητο μέρος των διμερών σχέσεων, καθώς και η ιαπωνική πλευρά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στις διμερείς σχέσεις", είπε ο Yang.

         Κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να χειριστεί σωστά τα σχετικά ζητήματα και να διατηρήσει τη συνολική κατάσταση των σινο-ιαπωνικές σχέσεις.

            Δημοσιεύματα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Αεροπορία της Ιαπωνίας [Δύναμη Αυτοάμυνας] έστειλε F-15 μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή το Σάββατο για να παρακολουθήσει ένα κινέζικο αεροπλάνο επιτήρησης θαλάσσιων περιοχών, στα Diaoyu νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.          http://english.peopledaily.com.cn/90786/8074003.html         ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου