Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

«ΗΠΑ και Ρωσία βυθίζονται σε νέο Ψυχρό Πόλεμο».

         Tit-for-tat κινείται μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και βυθίζουν τα δύο έθνη σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, λέει ο εμπειρογνώμονας στην Ρωσία,Στήβεν Κοέν.Η Πολύχρονη πολιτική της Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα είναι να την κατηγορήσει για τις αυξανόμενες εντάσεις.
         Η «επαναφορά» στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας είναι νεκρές, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει ποτέ πραγματικά συνεργαστεί με τη Μόσχα, αντί να πιέζει για την ίδια πολιτική η Ουάσινγκτον έχει επιβάλλει στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια.
           "Η πολιτική του ΝΑΤΟ προχωρεί προς τα σύνορα της Ρωσίας, την οικοδόμηση αντιπυραυλικής άμυνας στα σύνορα της Ρωσίας, να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας," είπε ο Stephen F. Cohen - καθηγητής των Ρωσικών Σπουδών και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο του Princeton--στο RT.
            RT: Η αμερικανική Γερουσία πέρασε το αμφιλεγόμενο [Magnitsky] νομοσχέδιο, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενασχόλησής τους με τακτική «Ψυχρού Πολέμου ». Τώρα που η Μόσχα έχει ανταποδώσει, πώς θα περιγράφατε τις σχέσεις των δύο χωρών;
           Stephen Cohen: Όλο και ε βυθιζόμαστε σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά αυτό δεν είναι μια έκπληξη. Η ιστορία των ορφανών δεν αρχίζει με το νομοσχέδιο Magnitsky. Πολλοί από εμάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν προειδοποιήσει από το 1990 - σχεδόν 20 χρόνιαπριν - ότι αν η Ουάσινγκτον άλλαζε την πολιτική της, η ρητορική ότι ο νικητής τα παίρνει όλα,τότε η πολιτική μετά τον Ψυχρό Πόλεμο προς τη Μόσχα, που θα παρασύρει προς νέο Ψυχρό Πόλεμο, όχι προς την εταιρική σχέση που όλοι ελπίζαμε πριν από 20 χρόνια. Αυτό είναι απλά το τελευταίο στάδιο, δεν θα έλεγα ότι είναι αναπόφευκτο. Αλλά ακόμα κι αν η τραγωδία των ορφανών εκείνων, που έχουν ήδη θεσπιστεί σε ισχύ, τώρα δεν θα είναι σε θέση να ενταχθούν οι οικογένειές τους στην Αμερική, κι όλα είναι στο μυαλό μας - ειδικά για την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
            Μια πραγματική ειλικρινής, αναλυτική προσέγγιση από έναν Αμερικανό πατριώτη - όπως κι εγώ - είναι ότι η Ουάσιγκτον έχει ένα μεγάλο μέρος της, με υπευθυνότητα, λόγω των πολιτικών που επιδιώκονται προς τη Μόσχα. Και αυτό που είδαμε στη Ρωσική Δούμα και στη Ρωσική Ανώτατη House - η Ομοσπονδιακή Συνέλευση - όταν σχεδόν κάθε βουλευτής ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης στην αμερικανική έκδοση, η οποία είχε μόλις υπογραφεί από τον Πούτιν, είναι ένα ξέσπασμα των pent-up ,της αντι- Aμερικανικής αίσθησης στη Μόσχα που έχει προκληθεί όχι μόνο, αλλά σε μεγάλο βαθμό από την αμερικανική πολιτική.
http://rt.com/news/cold-war-russia-us-047/         ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου