Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

«Κακό για την Τουρκία», το σχέδιο του ΝΑΤΟ για πυραύλους - Ιράν.

            ΜΟΣΧΑ, 22 Δεκεμβρίου (RIA Novosti) -Η Τεχεράνη προειδοποίησε το Σάββατο ότι η ανάπτυξη προηγμένων επιφάνειας-αέρος πυραύλων Πάτριοτ του ΝΑΤΟ, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων με τη Συρία ,θα ήταν επιζήμια για την Τουρκία.
            "Η ανάπτυξη των πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία δεν θα παίξει κανένα ρόλο εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της Τουρκίας και θα είναι επιβλαβής για την Τουρκία,"Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Ταξίαρχος Ahmad Vahidi αναφέρθηκε από την τηλεόραση Τύπου, όπως λέει.
                         Επέκρινε τη Δύση ότι ψάχνει τα δικά της συμφέροντα.
            «Είμαστε αντίθετοι με την παρουσία των δυτικών χωρών στα περιφερειακά προγράμματα," δήλωσε ο Vahidi. NATO Missile Plan ‘Bad for Turkey’ - Iran


           Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν κοντά στις νοτιοανατολικές πόλεις Άδανα, Γκαζιαντέπ και Καχραμανμάρας.
            Νωρίτερα αυτό το μήνα το ΝΑΤΟ ενέκρινε την ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT στην Τουρκία ως ένα τρόπο για την πρόληψη πιθανών διασυνοριακών επιθέσεων με πυραύλους ή κονιάματα από την Συρία.
            Έξι ΝΑΤΟ'ί'κές συστοιχίες Πάτριοτ θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2013.
         Το μέλος του ΝΑΤΟ , η Τουρκία, ζήτησε επισήμως πυραύλους Πάτριοτ από τη στρατιωτική συμμαχία μετά από εβδομάδες συνομιλιών με συμμάχους του ΝΑΤΟ σχετικά με το πώς να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για τα 900-χιλιόμετρα (560 μίλια) των συνόρων της ,με τη Συρία. http://en.rian.ru/world/20121222/178329086.html   ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου