Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δακρυγόνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, διαδηλωτές και υποστηρικτές σε σύγκρουση.

          Η Αιγυπτιακή αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τις συγκρούσεις στην πόλη-λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Χιλιάδες ισλαμιστές ήταν έξαλλοι ,πολλοί συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου, το οποίο κατοχυρώνει τον ισλαμικό νόμο του νομικού κώδικα.
    Egyptian riot police try to quell clashes between opponents and supporters of President Mohamed Morsi in the Mediterranean coastal city of Alexandria on December 21, 2012 (AFP Photo / Mahmud Hams)       Μετά τις προσευχές της Παρασκευής, χιλιάδες κάτοικοι της Αλεξάνδρειας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Τζαμί Ιμπραήμ Qaed να "υπερασπιστούν τουςΙσλαμιστές μελετητές και τα τζαμιά» και να ζητήσουν το νόμο της Σαρία,είπε ο Ahram . Το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως «ο λαός θέλει την εφαρμογή της Σαρία του Θεού» και «θυσιάζουμε την ψυχή μας και το αίμα μας για το Ισλάμ».
          Εκατοντάδες των αντιπάλων του σχεδίου Συντάγματος, στη συνέχεια άρχισαν να συρρέουν στην πλατεία. Η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει αφού οι δύο ομάδες άρχισαν να πετούν πέτρες ο ένας στον άλλο. Οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να σχηματίσουν κορδόνια για το διαχωρισμό των μερών, ανέφερε το AFP.
    Egyptian riot police try to quell clashes between opponents and supporters of President Mohamed Morsi in the Mediterranean coastal city of Alexandria on December 21, 2012 (AFP Photo / Mahmud Hams)      Οι συγκρούσεις ξέσπασαν εν μέσω ρίψης πετρών, και οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων , μετά τα κορδόνια της αστυνομίας δεν κατάφεραν να διαχωρίσουν τις δύο ομάδες. Πάνω από 50 τραυματίστηκαν ανακοίνωσε το υπουργείο.      http://rt.com/news/teargas-alexandria-constitution-protesters-563/     ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου