Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοινώθηκε η διάλυση της ιταλικής Βουλής, τον Φεβρουάριο οι εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Ρώμη, Ιταλία
Στη διάλυση της ιταλικής Βουλής προχώρησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ένα 24ωρο μετά την παραίτηση του Μάριο Μόντι.

«Μόλις υπέγραψα το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής» δήλωσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο το απόγευμα του Σαββάτου και αφού είχε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών δεν υπάρχει, αφού αυτό μένει να αποφασιστεί από το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι οι κάλπες να στηθούν στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Μάριο Μόντι υπέβαλε την παραίτησή του δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, καθώς η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την Κυριακή την απόφασή του για το εάν θα είναι υποψήφιος.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός οικονομολόγος ενδέχεται να μην λάβει μέρος στον προεκλογικό αγώνα.

«Ο Μόντι πρέπει να διατηρήσει ουδέτερη πολιτική στάση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας στη Γερουσία, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο.

Από τη μεριά του, το Δημοκρατικό Κόμμα ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο τονίζοντας ότι «η χώρα τώρα αξίζει να μπει σε μια νέα φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου