Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι Σκουντ εκρήγνυνται για να ωθήσουν τους αντάρτες της Συρίας μακρυά από την αλ-Safira ,που είναι αποθήκη χημικών όπλων.

       Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας έχει ρίξει και πάλι πυραύλους Σκουντ, αυτή τη φορά για να ανακόψει την γενική επίθεση των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, που ξεκίνησαν την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, για να καταλάβουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα του συριακού στρατού στην πόλη al Safira με τα μεγάλα χημικά και βιολογικά όπλα που βρίσκονται σε αποθήκευση και γειτνιάζουν με την εγκατάσταση. Είναι εκεί, πυραύλουι Scud D έτοιμοι για την έναρξη, φορτωμένοι με χημικά όπλα.
         Οι επαναστατικές δυνάμεις συγκλίνουν στην Al Safira από τα ανατολικά, δυτικά και νότια. Μεταξύ αυτών είναι ταξιαρχίες του Αλ Jabhat Nusra ,που οι ΗΠΑ το έχουν προκαθορισμένο τμήμα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
           Στο debkafile,οι στρατιωτικές πηγές αναφέρουν τις εξαιρετικά σφοδρές μάχες. Οι αντάρτες έχουν φθάσει σε σημεία 1-2 χιλιόμετρα από τα περιμετρικά τοιχώματα των όπλων στηνAl Safira,με τα χημικά καταστήματα και να βομβαρδίζονται από τα πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας και τα ελικόπτερα επίθεσης, καθώς και Scuds, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σταματήσουν εκ των προτέρων τους αντάρτες.
The al-Safira military-chemical weapons complex
The al-Safira military-chemical weapons complex

          Η επιτυχία στην κατάσχεση και έλεγχο αυτών των καταστημάτων θα ξανά-γείρει την πλάστιγγα του πολέμου υπέρ τους και θα φέρει τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ πρόσωπο με πρόσωπο με μια απόφαση για το αν θα προσεγγίσει την επικίνδυνη διάσταση του χημικού πολέμου των ανταρτών ή ακόμα και ενάντια στο ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ,σε στόχους έξω από τη Συρία.
        Ένας πρωταρχικός παράγοντας στην απόφασή του θα είναι οι πληροφορίες που ελήφθησαν στη Μόσχα και την Τεχεράνη - και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετακυλίεται στον ηγεμόνα της Συρίας - ότι, λαμβάνουν μέρος στην επίθεση οι αντάρτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε προπόνηση τις τελευταίες εβδομάδες στη βόρεια Ιορδανία από τις ΗΠΑ, τη Τσεχία και τη Πολωνία,με αξιωματικούς στην τακτική για την κατάσχεση χημικών ή βιολογικών κρυπτών και τη διάλυση τους.
           Από την Ρωσία και το Ιράν οι παρατηρητές υποψιάζονται ότι τα στοιχεία από τους τρεις στρατούς, καθώς και η Ιορδανία είναι παρόντες στην επίθεση των ανταρτικών δυνάμεων, ώστε να είναι επί τόπου, όταν τα όπλα μαζικής καταστροφής καταληφθούν και και θα είναι κατάλληλα για τις δυνάμεις υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να νικήσει τις ταξιαρχίες αλ-Jabhat Nusra ,σε αυτό το στόχο, αν και αυτή τη στιγμή, οι τζιχαντιστές είναι μπροστά στον αγώνα.
           Η μάχη για την al Safira, έφερε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην άμεση επέμβαση της Συρίας σε εχθροπραξίες. Οι Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι ακόμη και αν ο Άσαντ ανατραπεί, κάποια από τα απαγορευμένα όπλα από αυτό το συγκρότημα, σε μεγάλες ποσότητες θα παραμένουν και πρέπει να αποτραπεί η επίτευξη να βρεθούν σε λάθος χέρια.       http://www.debka.com/article/22627/Scuds-blast-big-Syrian-rebel-push-for-al-Safira-chemical-arms-store        ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου