Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ιρανός βουλευτής λέει ότι οι πυραύλοι Πάτριοτ στην Τουρκία θα δημιουργήσουν περιφερειακή στρατιωτική ανισορροπία.

            ΤΕΧΕΡΑΝΗ, Δεκ. 28 (Xinhua) - Ο Ιρανός βουλευτής ,Nozar Shafiei ,δήλωσε την Παρασκευή ότι η ανάπτυξη των συστημάτων Patriot πυραύλων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία θα δημιουργήσουν στρατιωτική ανισορροπία στην περιοχή, ανέφερε το Press TV.
            "Η ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων Patriot θα καταστρέψει τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή," είπε Shafiei, μέλος της ιρανικής Majlis (Κοινοβούλιο) Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής Επιτροπής.
            Τον Νοέμβριο, οι υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ ενέκριναν το αίτημα της Τουρκίας να αναπτύξουν συστήματα πυραύλων Patriot στην περιοχή των συνόρων της για να ενισχύσει την άμυνά της απέναντι σε ένα πιθανό κτύπημα από τη γειτονική Συρία.
           Η Κίνηση του ΝΑΤΟ έχει ως στόχο "την περαιτέρω πώληση και δοκιμές στα δικά του όπλα, στην περιοχή," ο ιρανός νομοθέτης είπε, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις στην περιοχή, ιδιαίτερα στη Συρία, και θα μετατρέψει ορισμένες περιφερειακές χώρες, στους κύριους αγοραστές των όπλων.
             Η ανάπτυξη των πυραύλων Patriot θα ενθαρρύνει την κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή, όπως λέει.
             Ο Ιρανός βουλευτής επισήμανε τη σημασία της ειρήνης για την οικονομική ανάπτυξη των περιφερειακών κρατών, και προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή θα απαγορεύσει στις περιφερειακές χώρες να κάνουν την οικονομική ανάπτυξη.     http://eng.chinamil.com.cn/news-channels/international-military-news/2012-12/29/content_5162639.htm       ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου