Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ δημιουργούν διμοιρίες τρόμου για να διαιωνίσουν στην Συρία τον πόλεμο μετά την εποχή Άσαντ.

            Η Τεχεράνη αναπτύσσει τα σχέδιά της για τη συνέχιση στη Συρία του πόλεμου και τη διατήρηση του εμφυλίου στη χώρα - ακόμα και καθώς η Ουάσιγκτον και η Ρωσία βρίσκονται σε μυστικές συζητήσεις για την τύχη της Συρίας,του πρόεδρου Μπασάρ Άσαντ, που υποστηρίζεται από τις μεσολαβητικές προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου,με απεσταλμένο τον Lakhdar Brahimi στη Δαμασκό. Τρίτη 25 Δεκέμβρη, ο απεσταλμένος δήλωσε μετά τη συνάντηση,ότι ο Άσαντ ότι θα παραμείνει για άλλες έξι ημέρες, με την ελπίδα να πείσει τα μέρη να σταματήσουν τις αιματηρές εχθροπραξίες τους.
              Την ίδια στιγμή, το Ιράν βάζει τη στρατιωτική του ευφυΐα και περιουσιακά στοιχεία σε θέση, έτοιμο για την ημέρα μετά την αναχώρηση του Άσαντ.
debkafile εκθέσεις: Κατά τη γνώμη της Σαουδικής Αραβίας και τους αρχηγούς οι οποίοι παρακολούθησαν τη διήμερη σύνοδο κορυφής του ΣΣΚ στην Μανάμα,την Δευτέρα και την Τρίτη, το Ιράν έχει καταρτίσει σχέδια για να σαμποτάρει κάθε συμφωνία Ουάσινγκτον και Μόσχας,που μπορεί να καθερέσει τον Aσαντ και να καλέσει τους αντάρτες για τον τερματισμό του πολέμου και την εγκατάσταση του μεταβατικού καθεστώτος που έχει συσταθεί για να αντικαταστήσει την προεδρία Άσαντ.
          Οι πηγές αναφέρουν ότι ο Ανώτατος Ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ,έχει ήδη εκδώσει οδηγίες για τον Γεν. Qassem Soleimani, επικεφαλής της Al Qods Ταξιαρχίας (εξωτερική νοημοσύνη του Ιράν και της τρομοκρατίας ), για τη διαιώνιση της Συριακής σύγκρουσης με τη βοήθεια ενός τρομοκρατικού δικτύου που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και που λειτουργεί σε συνδυασμό με τους τοπικούς πολιτοφυλακές.
Al Qods chief Gen. Qassem Soleimani
Al Qods chief Gen. Qassem Soleimani

           "Αυτές οι πολιτοφυλακές», είπε μια Σαουδική πηγή, "όλα εξαρτώνται από την Χεζμπολάχ για τις προμήθειές τους σε όπλα, εκρηκτικά, κεφάλαια και τεχνογνωσία."
              Το έργο τους μαζί με τις τρομοκρατικές ομάδες θα είναι να κρατήσουν τη Συρία σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου και έτσι να αποφευχθεί οποιαδήποτε κεντρική κυβέρνηση στη Δαμασκό, από την άσκηση της εξουσίας της μετά την έξοδο του Άσαντ. Θα υπάρχει ένα ασφαλές νησί στο χάος: ένα οχυρωμένος θύλακας στην πρωτεύουσα. Αυτή η ρύθμιση θα μοιάζει με το οχυρωμένο παλάτι στην Καμπούλ, όπου ο Αφγανός πρόεδρος ,Χαμίντ Καρζάι, είναι οχυρωμένος, ή Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, στην οποία ο πρωθυπουργός του Ιράκ ,Νούρι αλ Μαλίκι είναι προστατευμένος.
              Η Χεζμπολάχ και το σχέδιο του Ιράν για τη Συρία ,δανείζεται σε μεγάλο βαθμό ,από την Αλ Qods και το πρόγραμμα Soleimani για το Ιράκ, κατά τα έτη 2003-2007.
          Στη συνέχεια, η Τεχεράνη θα χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές ομάδες της Χεζμπολάχ ,υπό την καθοδήγηση της,για να εκτροχιάσει συστηματικά τον έλεγχο των ΗΠΑ στη χώρα. Το βίαιο χάος που δημιουργείται για το σκοπό της παροχής κάθε φιλοδυτικού καθεστώτος στη Βαγδάτη ,αυξάνεται βιώσιμα και θα αναγκάσει να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την Τεχεράνη.
          Σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει μειώσει στο ένα μέτρο την εξάρτηση, που τον αφήνει ανίκανο να σταματήσει την ιρανική αερογέφυρα ,που δεσμεύεται για τη Συρία για να διέρχονται από τον εναέριο χώρο, της χώρας του και τον στέλνει στην Τεχεράνη για έγκριση πριν από κάθε αλλαγή της πολιτικής.
            Τον Ανώτατο Ηγέτη πιστεύεται από τη Σαουδική Αραβία, να έχουν καταδικάσει στην μετα-Άσαντ εποχή, μετά τον πόλεμο της Συρίας σε μια εκδοχή αυτού του σεναρίου, που μπλοκάρει οποιαδήποτε ευκαιρία για τις ΗΠΑ και τη Δύση, για να βγει η χώρα από τους συμπλέκτες του Ιράν, αν ο συριακή κυβερνήτης διαμείνει ή φύγει .
            Πέντε χρόνια μετά την εκτέλεση της Τεχεράνης στο Ιράκ, η Χεζμπολάχ έχει αναδιατυπωθεί για την παράσταση επιστροφής στη Συρία - η μόνη διαφορά είναι η αλλαγή σε ένα βασικό ρόλο. Στο Ιράκ, η Al Qods επωφελήθηκε από τις υπηρεσίες,από τα στρατιωτικά τέλη του,με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Imad Mughniyeh, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Δαμασκό το Φεβρουάριο του 2008.  Ο διάδοχός του είναι ο Wafiq Safa, ένας συγγενής του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ ,Χασάν Νασράλα, ο οποίος ήδη εργάζεται στη Συρία με τον διοικητή των ιρανικών δυνάμεων στο Λίβανο, στρατηγό Hossein Mahadavi,.
        Η Σαουδική Αραβία είναι βαθιά απαισιόδοξη, για την επόμενη φάση του μέλλοντος της Συρίας. Προβλέπουν ότι ο Μπασάρ Άσαντ θα φύγει από τη Δαμασκό και πολύ σύντομα θα δώσει την εντολή να ξεκινήσει χημικός και βιολογικός πόλεμος κατά των ανταρτών και τους κοντινούς γείτονες της Συρίας.            http://www.debka.com/article/22634/Iran-Hizballah-setting-up-terror-squads-to-perpetuate-Syrian-war-post-Assad-        ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου