Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

H Χιλή και η Αργεντινή σε συναγερμό μετά από την έκρηξη στο ηφαίστειο Κοπαχούε.

          ΜΕΞΙΚΟ, 23 Δεκεμβρίου (RIA Novosti) - Οι κυβερνήσεις της Χιλής και της Αργεντινής έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για την ηφαιστειακή δραστηριότητα σε περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Κοπαχούε που ξεκίνησε να βγάζει τέφρα το πρωί του Σαββάτου,ανάφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
         Το ηφαίστειο Κοπαχούε είναι στην επαρχία Nιού Κουίν της Αργεντινής στα σύνορα με τη Χιλή,και βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητα. Ωστόσο, οι κάτοικοι ανησύχησαν όταν άρχισε να διασπείρει τεράστια λοφία τέφρας και καπνού σε ύψος έως και 1.500 μέτρα.
   The Copahue volcano in Argentina’s Neuquen province on the border with Chile
      Οι κυβερνήσεις των δύο κρατών έχουν εκδώσει προειδοποίηση για πορτοκαλί συναγερμό,καθώς για το ηφαίστειο συνήθως αποδίδεται αυξημένη πιθανότητα έκρηξης.
          Αν και δεν διατάχθηκε εκκένωση της περιοχής, πολλοί ντόπιοι κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
            Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε επίσης στην περιοχή.
           Αν και το Κοπαχούε τελευταία ξέσπασε το 2000, η ​​δραστηριότητα του έχει ενταθεί από το καλοκαίρι.             http://en.rian.ru/world/20121223/178341487.html           ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου