Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Νταβούτογλου:Τα Σκόπια και η Τουρκία θα είναι φίλοι μέχρι το τέλος του κόσμου.

                Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στα Σκόπια, ότι η χώρα του και τα Σκόπια θα είναι για πάντα φίλοι, χρησιμοποιώντας την στιγμή της επίσκεψης 21 Δεκεμβρίου, η οποία, σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες των αρχαίων Μάγια στο ημερολόγιο , έπρεπε να είναι η ημέρα κατά την οποία θα γίνει το τέλος του κόσμου.
               "Αν, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας σήμερα επρόκειτο να συμβεί το τέλος του κόσμου, θα προτιμούσα ως ένα πεπρωμένο που βρίσκομαι εδώ στα Σκόπια, στο σπίτι μου. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι τα Σκόπια το βλέπουν σαν το σπίτι τους. Την Ημέρα της Κρίσης μπορεί να την γνωρίζει μόνο ο Θεός αλλά η φιλία μας με τα Σκόπια, θα είναι μέχρι την ημέρα της κρίσης, και είμαι βέβαιος ότι θα έρθει στα Σκόπια σε αρκετές περιπτώσεις, και κάθε φορά που έρχονται οι σχέσεις και η συνεργασία μας θα έχει μια σωστή όραση και θα ανταλλάξουν απόψεις σε αυτή την κατεύθυνση ", δήλωσε ο Νταβούτογλου μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιαμό ομόλογό του, Νίκολα Poposki του.            Η επίσκεψη στα Σκόπια ήταν, με την ευκαιρία της 20ης επετείου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία αναγνώρισε πρώτη πλήρως τα Σκόπια, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα «συνεχίσει με αυτήν την πολιτική, γιατί πιστεύουμε ότι η σταθερότητα, η ευημερία και η ασφάλεια των Σκοπίων είναι ένας πυλώνας της περιφερειακής σταθερότητας."
                Ο υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη και είπε ότι ελπίζει τα επόμενα 20 χρόνια να είναι ακόμη πιο παραγωγικές οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Νταβούτογλου την Πέμπτη ονομάστηκε επίτιμος διδάκτωρ Επιστημών στο Πανεπιστήμιο "Αγίων. Κύριλλος και Μεθόδιος".      http://www.vest.mk/?ItemID=2E0149F59FD0A242B023C048C1A5FE70   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ BECT:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου