Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης: "Τα Σκόπια" είναι το δεύτερο σπίτι του Νταβούτογλου.

            Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ,Αχμέτ Νταβούτογλου στα Σκόπια.
            Τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον τίτλο τους αναφέρουν ότι η δήλωση του Νταβούτογλου "Τα Σκόπια είναι το δεύτερο σπίτι μου" με το όνομα της χώρας μας σε εισαγωγικά και να τονίσω ότι η Τουρκία αναγνωρίζει το συνταγματικό της όνομα.

                 Η εφημερίδα "Ναυτεμπορική", μεταξύ άλλων, λέει ότι ο Νταβούτογλου τόνισε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τα Σκόπια στη διαφωνία ονόματος, ενώ η πύλη "IEfimerida" (e-Journal) τη δήλωσή του την αναφέρει ως ''προκλητική''                 Και το"Πρώτο Θέμα" πλήρως ανέφερε ότι ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τα Σκόπια στη διαφωνία ονόματος οπουδήποτε στον κόσμο.

             - Δεν είναι μόνο φίλοι, αλλά αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη Μακεδονία, αυτό το σχόλιο τουΤούρκου Υπουργού Εξωτερικών δημοσιεύεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν το θέμα.

              Η Οικονομική πύλη "Вориа" δημοσίευσε ένα σχόλιο με τίτλο "Δεν μπορώ, δεν ανησυχώ για την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και των Σκοπίων;" Γράφοντας ότι οι δύο χώρες επιταχύνουν τους στρατιωτικούς δεσμούςμ μέσω των επενδύσεων και της συνεργασίας με την Τουρκία, και δημιουργούν μια σχέση που της επιτρέπει να διατηρήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια.

               "Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της πρόθεσης της Τουρκίας να ενισχύσει την παρουσία της στα Βαλκάνια,είναι η δωρεά οκτώ στρατιωτικών οχημάτων στα Σκόπια. Το όφελος για τις δύο χώρες από τη συνεργασία αυτή είναι σαφές.Η ενίσχυση στις Σκοπιανο-τουρκικές στρατιωτικές σχέσεις μέσω των επενδύσεων και της συνεργασίας δημιουργούν μια σχέση που επιτρέπει στην Τουρκία να διατηρήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια, από την άλλη πλευρά τα Σκόπια ενισχύουν τους δεσμούς με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, "καταλήγει" η Вориа ".      http://www.vest.mk/?ItemID=2DCB8D01DD7A7E4C97926950C2AB5034   ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου