Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το Κινέζικο Ναυτικό προστατεύει τα πλοία από τους πειρατές.

           Η Συνοδεία του στόλου της Κίνας στον Κόλπο του Άντεν,στα σομαλικά ύδατα κάνει σημαντική συμβολή
         Στις 25 Μαρτίου, ένα μήνα μετά την αποχώρηση από το Qingdao, την επαρχία Shandong, ο Καπετάνιος, Wang Haijiang ,αισθάνθηκε λίγο περισσότερο ενθουσιασμένος απ 'ότι συνήθως. "Οι πειρατές είχαν τελικά εμφανιστεί," θυμάται.
            "Υπήρχαν πέντε παρτίδες των πειρατών που παρενοχλούσαν το στόλο, αλλά εμείς, ως μέρος του καλά εκπαιδευμένου κινεζικού ναυτικού, ήμουν βέβαιος και δεν θα μπορούσε ποτέ να φοβξθώ, ακόμη και αν ξέσπασε ο πόλεμος," ο επικεφαλής του αντιτορπιλικού Qingdao, από το Βορρά Sea Fleet, είπε στην Ημερησία της Κίνας.
            Την Τετάρτη, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και το ναυτικό παρατηρήθηκε από την τέταρτη επέτειο και την αποστολή συνοδείας στόλου στον Κόλπο του Άντεν και τα σομαλικά ύδατα.
      
Navy protects ships from pirates
Some officers and sailors of Chinese navy take pictures during a naval escort together with Chinese vessels crews being protected, who held up banners writing "The country stays with us." Provided by the publicity office of the South Sea Fleet 
                           Ο Wang έχει κάθε λόγο να είναι σίγουρος.
           Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο, η 11η συνοδεία του στόλου, με τρία πλοία και 800 άτομα πλήρωμα από το Στόλο της Βόρειας Θάλασσας , με συνοδεία 184 σκάφη, επιθεωρούν και έδιωξαν 126 ύποπτα πλοία στην περιοχή.
           Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, το PLA ναυτικό προσέφερε 13 ομάδες με 34 πολεμικά πλοία, 28 ελικόπτερα και περίπου 10.000 στρατιωτικούς ως συνοδία. Περισσότερα από 5.000 πλοία από την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο με επιτυχία προστατεύθηκαν.
             Η συνοδεία βοήθησε την Κίνα να αυξήσει την καταπολέμηση της πειρατείας και την ικανότητά της να βοηθήσει τον Κόλπο του Άντεν και τα σομαλικά ύδατα ,σε ένα ασφαλέστερο μέρος, λένε οι ειδικοί.             http://europe.chinadaily.com.cn/china/2012-12/29/content_16066937.htm         ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου