Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πυραύλοι Fajr και έναρξη της ρωσο-ιρανικής στρατιωτικής συνεργασίας για την ενίσχυση του Άσαντ.

          Γαλλικές και ισραηλινές πηγές πληροφοριών επιβεβαίωσαν το Σάββατο 29 του Δεκεμβρίου, ότι, σε αντίθεση με τις εκθέσεις που εμφανίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή, το Ιράν έχει επιταχύνει και όχι επιβραδύνει το 20-τοις εκατό του βαθμού εμπλουτισμού του ουρανίου και αγωνίζεται προς την κατεύθυνση μιας πυρηνικής ικανότητας όπλων. Επιπλέον, προς το παρόν, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο Ανώτατος Ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ,έχει καμία πρόθεση να δεχθεί την κυβέρνηση Ομπάμα, AOS και το τελευταίο σχέδιο για μια πυρηνική συμφωνία.
            Όπως αποκάλυψε το debkafile, το σχέδιο αυτό θα απαιτούσε το Ιράν να διακόψει την παραγωγή του ουρανίου 20-τοις εκατό εμπλουτισμένο (η οποία μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε όπλα), και θα περιοριστεί στην παραγωγή ουρανίου χαμηλού 5 τοις εκατό σε συμφωνημένες ποσότητες.Η Τεχεράνη θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί την απομάκρυνση από τη χώρα για ολόκληρο το υλικό της από 20-τοις εκατό εκλεπτυσμένου ουρανίου.
             Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν την πρώτη εμφάνιση αυτή την εβδομάδα στο Ιράν-του Fateh A-110 υψηλής ακρίβειας, μικρής εμβέλειας πυραύλους, στη χρήση του συριακού στρατού εναντίον ανταρτών, υπό την καθοδήγηση των αξιωματικών του Ιράν και εκπαιδευτές, όπως, μεταξύ υπογραμμίζοντας την -εξάρτηση της Τεχεράνης να αντλεί μεταξύ της Συρίας και τα πυρηνικά ζητήματα.
             Ο Χαμενεΐ συνδέει τώρα μια αποδεκτή λύση για το δίλημμα της Συρίας για πιθανή πυρηνική ευελιξία του.
             debkafile: Όταν οι Ιρανοί μιλούν για μια λύση για τον τερματισμό του πολέμου, της Συρίας, που σημαίνει μια συμφωνία μεταξύ της Ουάσιγκτον,της Μόσχας και της Τεχεράνης, για τα δύο αυτά ζητήματα.
              Οι πύραυλοι Fateh τροφοδοτούνται αρκετά ανοιχτά από το ιρανικό στρατιωτικό προσωπικό στη διοίκηση της Συρίας,με μονάδες πυραύλων από την Τεχεράνη, Η απάντηση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών του ΝΑΤΟ με Πάτριοτ στην τουρκική πλευρά των συνόρων της Συρίας. Μπορούν επίσης να φέρουν ένα μήνυμα ως απάντηση στο Ισραήλ, την απειλή της Äôs,για επιθετική ενέργεια εναντίον της Συρίας, εφόσον καθίσταται αναγκαίο να εμποδίσουν τη χρήση των χημικών όπλων. Σύμφωνα με τις Γαλλικές και στρατιωτικές πηγές μας, η Τεχεράνη χρησιμοποιεί τους Fateh πυραύλους και την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία για να προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει κώλυμα για τη χρήση τους ενάντια στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Ισραήλ, καθώς και, σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ ή του Ισραήλ στην Συρία,για τα καταστήματα χημικών.
The Iranian Fateh A-110 surface missile

              Σε καμία περίπτωση, το Ιράν δεν θα επιτρέψει την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ, και του καθεστώτος στη Δαμασκό. Στην καλύτερη περίπτωση, η Τεχεράνη αντιλαμβάνεται ότι από την αναχώρησή του, σε στάδια και παράδοση σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης υπό την ηγεσία του στρατού ή στις ένοπλες φατρίες δυνάμεις, στις οποίες ορισμένα στοιχεία της αντιπολίτευσης μπορούν να αφομοιωθούν.Οι Εκλογές, κατά την ιρανική άποψη, πρέπει να αναβληθούν μέχρι τέλος των εχθροπραξιών και η κατάσταση ασφαλείας να είναι σταθερή.
             Αμερικανικές και γαλλικές πηγές συμφωνούν ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα έχουν φθάσει σε πλήρη συντονισμό των στρατηγικών τους για τη Συρία και το Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα.Επισημαίνουν ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι το Ρωσικό Ναυτικό την Τετάρτη, 26 του Δεκεμβρίου, ξεκίνησε μεγαλύτερους ελιγμούς στην περιοχή της Μεσογείου και τις προσεγγίσεις για τον Περσικό Κόλπο, μόλις δύο ημέρες πριν από τα ιρανικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ξεκινήσουν τη μεγάλη άσκηση Velayat 91 στα Στενά του Ορμούζ, στον Κόλπο του Ομάν, καθώς και στις βόρειες περιοχές του Ινδικού Ωκεανού.
          Τα κέντρα ελέγχου των ρωσικών και ιρανικών παιχνιδιών πολέμου υπό τις διαταγές από τη Μόσχα και την Τεχεράνη, να παρουσιάζουν από κοινού ναυτικές ασκήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν το καθεστώς Άσαντ από την κατάρρευση.
                Παράλληλα με την εισροή των πυραύλων Fateh από το Ιράν στη Συρία, η Μόσχα επεκτείνεται ταχέως στην ανάπτυξη των εξαιρετικά σοφιστικέ S-400 και πυραύλων αναχαίτισης στην Ρωσία, στη νότια στρατιωτική περιοχή κοντά στα τουρκικά σύνορα.        http://www.debka.com/article/22640/Fajr-missiles-and-start-of-Russian-Iranian-military-cooperation-to-bolster-Assad-      ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου