Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

«Βούλιαξε» το Καινούργιο: Πλημμύρισαν κατοικίες από την υπερχείλιση των ρεμάτων (φωτο)./Διακοπές κυκλοφορίας σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Πιερία λόγω βροχοπτώσεων./Συνεχίζεται η μάχη με τόνους νερού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (VIDEO).

«Βούλιαξε» το Καινούργιο: Πλημμύρισαν κατοικίες από την υπερχείλιση των ρεμάτων (φωτο).

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η ολονύχτια βροχόπτωση στο Καινούργιο όπου και από την υπερχείλιση των ρεμάτων πλημμύρισαν σπίτια, καλλιέργειες, αποθήκες, υπόγεια ενώ υπήρξαν ζημιές και σε οχήματα.

Επί τόπου έχουν σπεύσει μηχανήματα Δήμου και Περιφέρειας μαζί με τον αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη. Δυνάμεις Πυροσβεστικής και Αστυνομίας βρίσκονται επίσης σε κινητοποίηση για τη διαχείριση της κατάστασης.

Το Καινούργιο και η Παραβόλα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς από την υπερχείλιση των ρεμάτων πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια, αποθήκες ενώ καταστροφές υπήρξαν και σε οχήματα. Οικογένεια, μάλιστα, εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και απαιτήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΠΣ Παραβόλας για να απομακρυνθούν από το χώρο.

Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει και στις περιοχές της Νερομάνας και του Κάτω Κερασόβου, όπου έχουν επίσης σπεύσει μηχανήματα. Καταπτώσεις σημειώθηκαν υπήρξαν σε όλο το εύρος του Δήμου ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για τον μεγαλύτερο όγκο νερού που σημειώθηκε σε βροχή τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, στο Αγρίνιο επιστρέφει εσπευσμένα ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Δείτε φωτογραφίες του kainourgiopress:

agriniopress.gr

Διακοπές κυκλοφορίας σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Πιερία λόγω βροχοπτώσεων.

        Διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε οδικά δίκτυα της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Πιερίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία “Μπάλλος”.  

   Πιο αναλυτικά, από τις 10:00 η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στους εξής δρόμους ανά περιοχή:

Κιλκίς

Στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου.

Στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς & του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακροποταμίας

Στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού

Στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου

Στην επαρχιακή οδό Μανδρών – Γαλλικού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μανδρών.

Στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Ποντοκερασιάς στη διασταύρωση Επταλόφου

Πιερία

Στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα

Χαλκιδική

Στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας

Στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων

Σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.

thestival.gr

Συνεχίζεται η μάχη με τόνους νερού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (VIDEO).

Συνεχίζεται η μάχη με τόνους νερού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου.

Συνεχίζεται η μάχη στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου Πυροσβεστική, Αστυνομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζονται ακατάπαυστα με μηχανήματα τεχνικών έργων για να μην προκληθούν σοβαρές ζημίες στην περιοχή από υπερχείλιση του ρέματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, αν και η βροχή κόπασε για την ώρα. Ωστόσο, τις προηγούμενες ώρες το κεντρικό ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό, υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποιες κατοικίες που ήταν δίπλα, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές ζημιές.

Αυτή την ώρα μπουλντόζες δημιουργούν αναχώματα, όπου υπάρχει πρόβλημα και συγκρατούν τα ήδη υπάρχοντα για να μην σπάσουν και δημιουργηθούν νέες υπερχειλίσεις. «Υπάρχει τεράστια ανησυχία απ’ όλους μας στην περιοχή. Δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια που έλαβαν χώρα πριν δύο χρόνια περίπου. Ανησυχούμε μήπως υπερχειλίσει το ρέμα και με αυξημένη ένταση, προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα σπίτια που βρίσκονται εντός τους χωριού. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Ελπίζουμε να ηρεμίσει ο καιρός και σιγά σιγά να πέσει η στάθμη του ρέματος από μόνη της, αλλιώς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να μας επιφυλάξουν οι επόμενες ώρες» τονίζουν κάτοικοι της περιοχής στο GRTimes.gr.

Mεσα από το βίντεο του GRTimes.gr θα δείτε την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ώρες εντός κι εκτός του οικισμού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής:

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την στιγμή 28 άντρες της πυροσβεστικής με 10 συνεργεία, αλλά και δύναμη της αστυνομίας για τυχόν εκ νέου προβλήματα.

«Είμαστε εδώ και παλεύουμε για να κρατήσουμε τα τωρινά επίπεδα που είναι μέχρι στιγμής διαχειρίσιμα. Εφόσον, ξεσπάσει νέα καταιγίδα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον καιρό. Έχουν δημιουργηθεί αναχώματα από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, παράλληλα, μπουλντόζες δουλεύουν ακατάπαυστα για να τα κρατήσουν συμπαγή, αλλά και να δημιουργηθούν νέα, εκεί που υπάρχει ανάγκη» αναφέρει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Στόχος της δημιουργίας των αναχωμάτων σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο, είναι να αποφευχθούν οι πλημμύρες σε σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού και να μην σπάσουν τα αναχώματα που υπάρχουν στο ρέμα, με αποτέλεσμα τόνοι νερού να φύγουν προς τα κατοικήσιμα σπίτια της περιοχής. «Για την ώρα η βροχή είναι διαχειρίσιμη, αλλά περιμένουμε τη νύχτα, όπου εκεί θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, εφόσον ξεσπάσει έντονη καταιγίδα. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου