Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Η Αίγυπτος προτείνει εκεχειρία από την Πέμπτη το πρωί.

Αιγύπτιοι μεσολαβητές πρότειναν ανακωχή μεταξύ του Ισραήλ και των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 6 π.μ., ανέφερε η AL Arabiya .


Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή, θα θέσει τέρμα στην Επιχείρηση Guardian of the Walls μετά από μιάμιση εβδομάδα μάχης.

Οι επαφές μεταξύ των μερών, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, πραγματοποιούνται ενώ οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να ρίχνουν εκατοντάδες ρουκέτες στις νότιες κοινότητες του Ισραήλ, ενώ το IDF συνεχίζει να ανταποκρίνεται βομβαρδίζοντας τρομοκρατικούς στόχους στη Γάζα.

Αναφέρθηκε νωρίτερα την Τρίτη το βράδυ ότι το IDF και ο Σιν Μπετ ζήτησαν περισσότερο- από το πολιτικό κλιμάκιο- να πραγματοποιήσει τη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς, σύμφωνα με αυτούς, υπάρχει η ευκαιρία να επιτευχθούν «ποιοτικοί στόχοι» στη Γάζα στο εγγύς μέλλον - επικεφαλής της οποίας είναι ο ανώτερος αριθμός της Χαμάς Mohammad Deif, ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς και ο ηγέτης του τρέχοντος τρομοκρατικού πολέμου κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με μια έκθεση της δημοσιογράφου Dana Weiss, το αμυντικό ίδρυμα ζήτησε περισσότερο χρόνο για τον Guardian of the Walls, προκειμένου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει ανοίξει στη Λωρίδα της Γάζας.

Το IDF αναφέρεται στα αποτελέσματα της πιθανής εξάλειψης του Deif ως "φαινόμενου Qasem Soleimani", του ηγέτη της ιρανικής δύναμης Quds που σκοτώθηκε στη Συρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο στρατός λέει ότι η εξάλειψη μιας σελίδας μπορεί να αλλάξει την εξίσωση στην περιοχή με την πάροδο του χρόνου - και να ζητήσει από το πολιτικό κλιμάκο περισσότερο χρόνο για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙSRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου