Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είπε στο ΝΑΤΟ για ρωσικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Συνταγματάρχης Ρούσλαν Χομάκ, την Τρίτη 18 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνάντησης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ  με την Ουκρανία, δήλωσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο αριθμό στρατιωτών στα σύνορα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις υποσχέσεις του να αποσύρει τα στρατεύματα, η Ρωσία διατηρεί περισσότερα από 80 χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

«Παρά την ανακοίνωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας σχετικά με την επιστροφή στρατευμάτων στους τόπους μόνιμης αποστολής τους, η Ρωσία συνεχίζει να κρατά περίπου 80.000 υπαλλήλους και σημαντική ποσότητα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε διάφορα τμήματα των συνόρων με την Ουκρανία. Πλοία και σκάφη που έχουν αναπτυχθεί για την ενίσχυση του ρωσικού ομίλου από τον Βόρειο Στόλο και τον στολίσκο της Κασπίας συνεχίζουν επίσης να βρίσκονται στην περιοχή Αζόφ-Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα προαναφερθέντα επιτρέπουν στη Ρωσία να αναπτύξει γρήγορα τις επιθετικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεών της για την πραγματοποίηση επιθετικών επιχειρήσεων βαθιά στην Ουκρανία. Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία δεν αποκλείει την πιθανότητα ότι για να αυξηθεί η πολιτική και στρατιωτική πίεση στην Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το έδαφος και τις υποδομές άλλων κρατών », δήλωσε ο Χομτσάκ στο ΝΑΤΟ. 

Προφανώς, η αναφορά σε "άλλα κράτη" από τον στρατιωτικό ηγέτη σημαίνει την Λευκορωσία. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Ουκρανίας, μια πιθανή απειλή τίθεται από τις κοινές στρατηγικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας "Δύση - 2021" που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Αρχηγός Στρατάρ Παρτ πρόσθεσε ότι η Ρωσία συνεχίζει το «μοντέλο επιθετικών ενεργειών της για αποσταθεροποίηση». Επιβεβαίωσε επίσης ότι δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικοί με όπλα και εξοπλισμό παραμένουν στα ουκρανικά σύνορα.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου