Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Γ. Τράγκας: Καφετέριες και ρεστοράν γέμισαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια Έλληνες έχουν καταστραφεί.

 Την εικόνα με εκατομμύρια τουρίστες και την απόβαση μυρίων τουριστών στα Ελληνικά νησιά παρουσιάζει η ελληνική τηλεόραση. Τα τηλεοπτικά κανάλια, καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση, επιχειρούν να παρουσιάσουν μία εικόνα ελευθερίας και οικονομικής ευφορίας, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την ελληνική οικονομία.

Μετά από 8 και πλέον μήνες φυλάκισης, οι άνθρωποι ξεχύθηκαν πραγματικά στα καφέ και στις ταβέρνες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Καφετέριες και ρεστοράν γέμισαν με κόσμο τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια Έλληνες έχουν καταστραφεί. Πολλές πόλεις και χωριά της περιφέρειας έχουν μαραζώσει.  Σε όλη σχεδόν την Ελλάδα οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να βάψουν ή να ασπρίσουν τα σπίτια τους. Απ’ όπου περάσεις θα ακούσεις για καταστροφές περιουσιών, για ανέργους, για ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στη διάρκεια της πανδημίας.

Αντί για την προπαγάνδα που προσπαθεί να παρουσιάσει το Μαξίμου, θα έπρεπε να υπάρχει περισυλλογή για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες και κυρίως για τα αποτελέσματα που επέφερε η πολιτική της κυβέρνησης. Είναι ασύλληπτη η εικόνα της οικονομικής καταστροφής και η εκτόνωση του κόσμου στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και η μετακίνηση στις άλλες περιφέρειες, δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία.

Όπως διαβάζω στο διαδίκτυο το άνοιγμα της οικονομίας και η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, δίνουν  τη σκυτάλη στην επανεκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί πάνω από 3800 πλειστηριασμοί που αφορούν ως επί το πλείστον, επαγγελματικά ή άλλα πολυτελή ακίνητα. Αυτοί οι πλειστηριασμοί, θα πραγματοποιηθούν ως το τέλος του 2021. Στη συνέχεια θα πάρει σειρά η πρώτη κατοικία, που θα κάνει επίσημα πρεμιέρα την 1η Ιουνίου. Ημερομηνία κλειδί, καθώς θα βγουν στο σφυρί ακόμα και τα ακίνητα των απλών νοικοκυριών, ενώ την ίδια ώρα εκπνέει ο νόμος Κατσέλη και αρχίζει ο πτωχευτικός νόμος. Η τραγωδία, η οικονομική κόλαση που έρχεται είναι άνευ προηγουμένου και δεν θα καλυφθεί από την εποχή, δηλαδή το θέρος, τα μπάνια του λαού, τη ζέστη και τη περίοδο της θερινής ραστώνης και κυρίως δεν θα καλυφθεί από την ανάσα ελευθερίας που προσφέρει η κυβέρνηση.

Αυτά που αποκαλύπτονται ως σχέδια Μητσοτάκη, τόσο για τα κοινωνικά, όσο κυρίως για τα εθνικά θέματα, είναι ασύλληπτα. Είτε κάνει, είτε δεν κάνει πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο, όπως γράφουν διάφορα ρεπορτάζ στο διαδίκτυο, φέρνει εργασιακό μεσαίωνα, πρόσθετη ανεργία και μεγαλύτερη φτωχοποίηση και φαβελοποίηση. Η υπερσυσσσώρευση του χρέους είναι ασύλληπτη και κρύβεται επιμελώς από τα πανελλαδικά κανάλια. Τα χρέη πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Στο α’ τρίμηνο του έτους επιχειρήσεις και νοικοκυριά άφησα απλήρωτους φόρους ύψους 2 .164.000.000, ενώ υπό την απειλή κατασχέσεων καταθέσεων και ακινήτων τελούν περισσότεροι από΄4 εκατομμύρια πολίτες. Οι οφειλέτες του δημοσίου στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, άγγιζαν το 50% των φορολογουμένων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς όσοι έχουν χρέη και αναστολή λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα η γνωστή δικηγόρος η κ. Αριάδνη Νούκα, μιλώντας στο Μega του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αποκάλυψε ότι έρχεται μείωση της αποζημίωσης απόλυσης. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ο εργοδότης μπορεί να δώσει 10% λιγότερη αποζημίωση απόλυσης, ενώ ο εργαζόμενος για να διεκδικήσει το ποσό που δικαιούται θα πρέπει να κάνει αγωγή.

Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη θα πρέπει να παγώσουν όλα τα δάνεια για 10 χρόνια και να γίνει επανεξέταση όλων των φακέλων. Ουδείς επιστήμων οικονομολόγος, πιστεύει ότι μια χώρα της οποίας ο μισός πληθυσμός δεν μπορεί να κοιμηθεί λόγω χρεών, μπορεί να αναπτύξει την οικονομία της, ή να αντιμετωπίσει επί πολύ την ξένη επιθετικότητα. Πως μπορεί να ζήσει ο πολίτης, όταν καθημερινώς απειλείται με ρευστοποίηση (λόγω δανείων ή χρεών προς το δημόσιο), όταν είναι ήδη πολλαπλά φτωχοποιημένος ή όταν παραμένει κατά μεγάλα διαστήματα φυλακισμένος και  απλά παρακολουθεί το μεγάλωμα της περιουσίας της ολιγαρχίας των Αθηνών και των πολιτικών τζακιών.

Η κατάσταση αυτή, όσον αφορά την οικονομία, σύμφωνα με κοινή εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, δεν πρόκειται να αλλάξει, είτε αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης είτε όχι. Η υπερσυσσώρευση χρέους τόσο στο δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα είναι αστρονομική. Απ’ ότι φαίνεται τα εθνικά μας θέματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί το στημένο παιχνίδι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο θέμα των Σκοπίων, όσο και στο Αιγαίο. Είναι θέμα χρόνου. Η χώρα είναι στη χειρότερη οικονομική κατάσταση επί μνημονίων, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται στην 70η θέση στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου. Ουσιαστικά η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ χωρών όπου δεν υπάρχει το οξυγόνο της ελευθερίας, στις οποίες δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης και στις οποίες  οι σκέψεις των ανθρώπων στραγγαλίζονται, φυλακίζονται ή διώκονται.

Αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον, δεν έχει αύριο. Η κυβέρνηση τροποποιεί, όχι μόνο για υγειονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για να εξυπηρετήσει το δικό της πολιτικό παιχνίδι, την κανονικότητα του ανθρώπου και την κάνει αφύσικη με ακραία και περιοριστικά μέτρα, όπως καταγγέλλουν διάσημοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σας προτρέπω να μπείτε σήμερα στην ιστοσελίδα μου στο YouTube να ακούσετε λεπτομέρειες για τη νέα προσωπική επίθεση του κ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπό μου. Να ακούσετε, όσοι παρακολουθείτε εκατοντάδες εκπομπές μου, πόσα fake news στήνουν οι άνθρωποι του Μαξίμου, προκειμένου να πλήξουν την καθημερινή μας επικοινωνία και να αναχαιτίσουν το λόγο μου που φτάνει σε εσάς. Είναι γνωστό ότι εγώ δεν προέρχομαι από πολιτικά τζάκια, είμαι αυτοδημιούργητος και επί μισό αιώνα εργάζομαι 18 ώρες την ημέρα στα Μέσα Ενημέρωσης. Φυσικά δεν τα βρήκα έτοιμα όπως ο κ. Μητσοτάκης και άλλοι γόνοι πολιτικών τζακιών. Ο δημόσιος βίος μου έχει να κάνει με ένα πλήθος μετωπικές συγκρούσεις και καθημερινές  τριβές με την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία . Επομένως, όπως τα βουνά, είμαι κι εγώ συνηθισμένος στα χιόνια. Όλοι εσείς μπορείτε να κρίνετε τη δημοσιογραφική ή πολιτική μου προσφορά. Ούτε οι συκοφαντίες, ούτε οι επιθέσεις του Μαξίμου, ούτε αργυρώνητοι, δήθεν δημοσιογράφοι, θα μπορέσουν να τη σβήσουν. Ουδείς πλέον μπορεί να αποκρύψει τα δεινά που έφερε στη ζωή μας, τόσο το μνημόνιο, όσο και η πολιτική του κ. Μητσοτάκη με τα ακραία περιοριστικά μέτρα.

Εμείς, βαθύτατα πιστεύοντες στη Δημοκρατία και τον πατριωτισμό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας. Ο κύβος ερρίφθη όχι μόνο για μένα, αλλά και για χιλιάδες που έχουν ήδη λάβει τη σκυτάλη από μένα. Ούτε εγώ, ούτε οι Συνέλληνες συμπατριώτες μου τρομοκρατούνται από τις επιχειρήσεις της σημερινής εξουσίας, που επιδιώκει να κρύψει την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου