Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

BAS_4 : Ποιά η ‘αλήθεια’ του GEWKWN;

 Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραψε «Ὅταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει», ο δε Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ότι δεν είναι για τον καθένα και πολύ περισσότερο δεν είναι για όσους διακατέχονται από την ακαθαρσία των παθών να θεολογούν αλλά είναι για μερικούς μόνο, για μερικές φορές, (όταν υπάρχουν οι πνευματικές προϋποθέσεις), και μέχρι ένα σημείο (Λόγος 23, 3, PG 36, 13CD : «ου παντός, ω ούτοι, το περί Θεού φιλοσοφείν, ου παντός· ουχ ούτω το πράγμα εύωνον, και των χαμαί ερχομένων. Προσθήσω δε, ουδέ πάντοτε, ουδέ πάσιν, ουδέ πάντα, αλλ’ έστιν ότε, και οις και εφ όσον» https://aktines.blogspot.com/2012/05/blog-post_2350.html ).Με αυτό το σκεπτικό αλλά και με Θεία υποχρέωση αναφέρω τα παρακάτω.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το (ηλεκτρονικό) μελάνι από το τελευταίο μου άρθρο (BAS_4 : «Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς»), που γράφοντας :
“«Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς» GEWKWN;

Γιατί πέρισυ μας έλεγες ότι θα χτυπηθούμε πισώπλατα όταν κουβαλάμε τον Χριστό στη πλάτη μας (=Επιτάφιος). Δεν έγινε πέρισυ, το επανέλαβες φέτος. Ο Επιτάφιος πέρασε, άρα πάμε για του χρόνου κι έχει ο Θεός… Είπαμε ο Θεός είναι άχρονος και μόνον Αυτός ξέρει τον χρόνον”,
παραινούσα τον GEWKWN να σταματήσει τις ψευδοπροφητείες και τσουπ! με διαφορά λίγων λεπτών συνεχίζει ακάθεκτος ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Για να δούμε λοιπόν τι ξέρει από Αλήθειες ο GEWKWN με βάσει τα γραφόμενά του ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας.

1 – Ένας Έλληνας λοιπόν, που πήγε κι έκανε περιτομή! κι όταν σαράντισε πήγε στον Ναό του Σολομώντα να πάρει ευλογία από τον ιερέα Συμεών (τα γιορτάζουμε 1η Ιανουαρίου και 2α Φεβρουαρίου αντίστοιχα). Στέκουν; Πάει να καλοπιάσει ο GEWKWN τους ελληναράδες αλλά όταν σκεφτούν την περιτομή του Χριστού θα τον πάρουν στο κυνήγι. Αλήθεια όταν πάει στους ναούς ξέρει τι γιορτάζουμε ή απλά πάει να βολτάρει;

2 – Είναι γνωστό ότι ο GEWKWN αμφισβητεί την Θεοπνευστία της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτό που δεν τόλμησε να διατυπώσει ένας έστω, όχι άγιος αλλά απλά πατέρας της Εκκλησίας, το λέει ο GEWKWN. Αγνοεί ότι Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλληλοσυμπληρώνονται, ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, αλλά ο GEWKWN το αμφισβητεί. Ποιός είναι ο μεγάλος, ο GEWKWN ο νέος-νέος Θεολόγος;

Αμφισβητεί τον Χριστό, που είπε ότι δεν ήλθε να καταργήσει τον νόμον (του Μωυσή, την ΠΔ) αλλά να την (συμ)πληρώσει;

Αμφισβητεί τι έγινε στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και εν μέσω ποίων μεταμορφώθηκε; Αμφισβητεί ότι ο Χριστός είπε «ἐρευνᾶτε τὰς Γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·» (Ιωάν.ε’39); Άραγε ποιές Γραφές εννούσε; Τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη ή τον Όμηρο; Είμαστε καλά; Όπως δε λέει αυτό το απόσπασμα «ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·» ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΓΕΩΚΩΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΕΥ ΑΥΤΩΝ;;; Ο Έλλην Πτολεμαίος Β’, βασιλεύς της Αιγύπτου (γιός του Πτολεμαίου Α’, στρατηγού του Μεγ.Αλεξάνδρου) κατ εντολήν του οποίου συντάχθηκε η μετάφραση των Ο’ της ΠΔ, κάτι ήξερε περισσότερο από τον GEWKWN κι ασφαλώς το Άγιον Πνεύμα, που κατηύθυνε τον Πτολεμαίο για να δώσει την εντολή και να είναι καταγεγραμμένα τα εβραϊκά πεπραγμένα. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι εβραίοι ακόμα κι αυτό το παραποιημένο μασοριτικό κείμενο, που έχουν σήμερα για ΠΔ, το παραμερίζουν γιατί τους “καίει”. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει την θλιβερή πληροφορία ότι οι αιρετικοί ύβριζαν την ΠΔ κι έλεγαν γι αυτήν ότι προέρχεται… εκ του διαβόλου. (α)

3 – Επικαλείται για αλήθεια το Βατικανό; Στέκει καλά; Άλλη φορά θα θυμηθεί το “τον πάπα να καταράστε”. Ό,τι νά’ναι δηλαδή, ‘μια έτσι και μια γιουβέτσι’. Πόσο πιο χαμηλά, όταν δίνει αξιοπιστία στον εκπρόσωπο του σατανά, που είναι γνωστό ότι καταστρέφουν από αιώνες κείμενα με Αλήθειες; Επιπλέον δε όταν κατηγορεί τους Αγίους Πατέρες της Α’Οικουμενικής Συνόδου, ότι αφαίρεσαν μετά το «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» το ΔΗΘΕΝ ευαγγελικό απόσπασμα «Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκουσα οικειούμενον επιστήμη» απλά γελοιοποιείται. Η Α’Οικουμενική Σύνοδος είναι αυτή που κατέταξε την ΠΔ στα θεόπνευστα βιβλία. Και γι αυτό την κατηγορεί; Ποιός είναι ο ‘μεγάλος’, ο νέος-νέος θεολόγος της Εκκλησίας; (β)

4 – Με παραλογικούς ακροβατισμούς προσπαθεί να τραβήξει από τα μαλλιά μια δήθεν αλήθεια κατ’ αυτον και γελοιοποιείται εντελώς. Ας δούμε ένα κραυγαλέα χαρακτηριστικό :
«Καταλάβατε τι τους είπε ο Χριστός; Αυτούς που επικαλείστε, δηλαδή τον Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ- είναι Θεός των νεκρών! Τον Θεό των Εβραίων, τον Ιαχβέ (Ιεχωβά) – ο Χριστός αποκαλεί νεκρό Θεό!!! Και λέει, ότι ο όντως Θεός δεν είναι των νεκρών, αλλά των ζώντων!».

Τι τερατολογία;;; Δηλαδή ο Θεός των εβραίων, ο γιαχβέ, που δοξαζόταν στον ναό του Σολομώντα, αυτόν που απεκάλεσε ο Χριστός “οίκο του Πατρός Του”, εκεί που πήγε να πάρει την ευχή στην Υπαπαντή. Δηλαδή με το σκεπτικό του μας λέει ότι ο γιαχβέ ήταν πατέρας του Χριστού!!!

Κάποτε (όταν υπήρχε σχολιασμός disqus στην Τρικλοποδιά), τον είχα ψέξει για το ότι απαξιούσε την Θεοπνευστία της ΠΔ και για να δικαιολογηθεί έρριχνε τη μπάλλα στην εξέδρα, ρωτώντας με τι άποψη έχω για τον Πατριάρχη και την ιεραρχία. Λοιπόν επαναλαμβάνω συγκεκριμενοποιώντας την άποψη στο σήμερα : η ιεραρχία ταυτίζεται απόλυτα με τον GEWKWN στο γεγονός ότι απαξιούν την Ιερή παράδοση της Εκκλησίας. Όπως η ιεραρχία ανατρέπει τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων για το Πασχάλιον, έτσι και ο GEWKWN σήμερα, που απαξιώνοντας την ΠΔ, αποπατεί το :
«Οἱ Προφῆται ὡς εἶδον (Προφήται=ΠΔ, η ΠΔ! ακούς GEWKWN;;;), οἱ Ἀπόστολοι ὡς ἐδίδαξαν, ἡ Ἐκκλησία ὡς παρέλαβεν, οἱ Διδάσκαλοι ὡς ἐδογμάτισαν, ἡ Οἰκουμένη ὡς συμπεφώνηκεν, ἡ χάρις ὡς ἔλαμψεν, ἡ ἀλήθεια ὡς ἀποδέδεικται, τὸ ψεῦδος ὡς ἀπελήλαται, ἡ σοφία ὡς ἐπαρρησιάσατο, ὁ Χριστὸς ὡς ἑβράβευσεν, οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν καὶ τοὺς Αὐτοῦ Ἁγίους ἐν λόγοις τιμῶντες, ἐν συγγραφαῖς, ἐν νοήμασιν, ἐν θυσίαις, ἐν ναοῖς, ἐν εἰκονίσμασι… Αὕτη ἡ πίστις τῶν Ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν Οἰκουμένην ἐστήριξεν» (Ζ’Οικουμενική Σύνοδος).
Με άλλα λόγια ‘tale quale’, αιρετικοί αμφότεροι.

Για να μάθει κάποια βασικά ο GEWKWN : Πλανεμένο από τον διάβολον το ιερατείο των εβραίων (βλέπε φαρισαίους, γραμματείς κλπ) κατάντησε την πίστη στον Θεόν του Αβραάμ και Μωυσή σε θρησκεία του διαβόλου. Κι αυτός υπήρξε λόγος της ενανθρώπησης του Χριστού (ο κύριος λόγος ήταν η Σωτηρία του ανθρώπου), ο οποίος απεκάλεσε το ιερατείον υπηρέτες του διαβόλου («ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ’ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ» – Ιωαν.η’44).

Αν σε κάποιον είναι δύσκολο να το καταλάβει ας το δει στις μέρες μας, που η ιεραρχία στην συντριπτική της πλειοψηφία έχει καταντήσει υπηρέτης του ψεύδους, δηλαδή του διαβόλου και το μόνο που δεν κάνει είναι την αποστολή της έναντι του Χριστού. (BAS_4 : ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ).

Ας αρχίσει ο GEWKWN να ερευνά τας Γραφάς, κι αφού έχει αλλεργία στην ΠΔ ας ξεκινήσει από την Αρχαία Ελληνική γραμματεία, που κι αυτήν την αγνοεί παντελώς με τους παράλογους συνειρμούς που κάνει. Αμφισβήτηση της ΠΔ αποτελεί αιρετικότατο σημείον. Ακόμα δε πιο αιρετικό να διαδίδονται οι αιρέσεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ. Ας σταματήσει τις αναφορές περί Αλήθειας όταν την αγνοεί (GEWKWN : ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΟΓΩ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ……Β’). Και ας σταματήσει τις αναφορές σε κίβδηλες προφητείες δήθεν γεροντάδων και γεροντισσών. Το ότι τρώει ‘φόλα’ δυο χρόνια τώρα (και βάλε), με τις δήθεν προφητείες του, δεν τον συνετίζει; Ή έχει τόση γεροντολαγνεία πέρα από την αμάθειά του στα συγκεκριμένα θέματα;
«γνώσεσθε τὴν Ἀλήθειαν, καὶ ἡ Ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰωάν.η´32)

BAS_4
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ

ΥΓ :
(α) Είναι διάχυτη η αντίληψη ότι τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης εξυμνούν τον λαό των Εβραίων και κακολογούν τους υπόλοιπους λαούς, μεταξύ των οποίων είναι και οι Έλληνες. Ακόμη χειρότερα, κάποιοι πιστεύουν ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι το ιερό βιβλίο των Σιωνιστών και ότι ο Σιωνισμός πηγάζει από την Βίβλο. Άραγε έχουν δίκιο;
Η αλήθεια είναι ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Δεν υπάρχει βιβλίο στον κόσμο, που να μιλάει με σκληρότερη γλώσσα εναντίον του εβραϊκού λαού, από την Παλαιά Διαθήκη (ΠΔ). Αναρίθμητες φράσεις μέσα από τα διάφορα βιβλία της ΠΔ θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως έκφραση του πιο ακραίου και φανατικού αντισημιτισμού!
Διόδωρος Ράμμος Ιστορικός-αρχαιολόγος – http://oodegr.com/oode/israil/siwnismos/rammos_1.htm

(β) Αφού αναφέρεται στον Άγγελο Σακκέτο ο GEWKWN, ας πάρει από αυτόν την διάψευση σε ό,τι έγραψε : (www.facebook.com/305020283021996/posts/408375086019848/ )
«ΜΟΝΗ ΓΑΡ Η ΕΛΛΑΣ ΑΨΕΥΔΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ…» (Η ιστορική αλήθεια)

Από το Ευαγγέλιο μαθαίνουμε ότι μια ομάδα Ελλήνων, που επισκέπτονται τα Ιεροσόλυμα με την ευκαιρία της εορτής του Ιουδαϊκού Πάσχα, θέλησαν να δουν τον Ιησού Χριστό την εποχή πριν από το Άγιον Πάθος Του και απευθύνθηκαν, φυσικά, στους δύο Ελληνιστές μαθητές του Κυρίου, τον Ανδρέα και τον Φίλιππο. Ο Χριστός, μόλις αντίκρισε τους Έλληνες, είπε το περιλάλητο εκείνο:«Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου» (Ιω. 12,20-23).

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Λουκάς Χαρ.Φίλης εις το βιβλίο του: «Η «ΚΟΙΝΗ» ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 27 ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Δ.» και δη εις την σελίδα 146, γράφει ότι οι Έλληνες που ζήτησαν να δουν τον Ιησούν ήσαν Έλληνες από την Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι τηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς την πληροφορία αυτή.

Ο λόγος αυτός έμελλε να επαληθευθεί από την ιστορία πολύ σύντομα, όταν το χριστιανικό ευαγγέλιο το ανέλαβαν στα χέρια τους οι Έλληνες και οι Ελληνιστές για να το μεταφέρουν δια της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρη την Οικουμένη! Και μία σημαντική λεπτομέρεια :
Γράφεται ότι το 1974 ο Καθηγητής Ε. Πρόκος, ως επίτιμος καθηγητής ξένων πανεπιστημίων, είχε εισδύσει στις βιβλιοθήκες του Βατικανού και ιστοριοδιφώντας ανακάλυψε ότι σε ένα χειρόγραφο του Ευσεβίου του Παμφίλου, υπάρχει ένα συμπληρωματικό κείμενο του Ιωάννου όπου, σύμφωνα με το χειρόγραφο, ο Χριστός λέει:
« … μόνη γαρ η Ελλάδα αψευδώς ανθρωπογονεί φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη…».

Την ως άνω πληροφορία διέψευσε ο γνωστός Πρωτοπρεσβύτερος π.Γιώργος Μεταλληνός σε συνέντευξη που είχε με τον γράφοντα την Κυριακήν, 13 Ιουνίου 1997 στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» («Τηλετώρα»). Επί πλέον άρχισε μια σειρά πολλών δημοσιευμάτων, ενώ ο γνωστός δημοσιογράφος κ.Γιώργος Καράγιωργας (και καθηγητής του γράφοντος στη Σχολή Δημοσιογραφίας) αποκάλυψε ότι η περιβόητη αυτή φράση («μόνη η Ελλάς κλπ») δεν ανήκει στον Ιησού, αλλά στον ιστορικό Φίλωνα. Μάλιστα μας έστειλε και ένα σχετικό ντοκουμέντο από το έργο του ΙΩΑΝΝΟΥ Φ.ΔΗΜΑΡΑΤΟΥ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣ», Τεύχος Α΄ Εν Αθήναις 1935-1937 (Απόσπασμα εκ του Α΄ Τόμου της «ΑΚΑΔΗΜΕΙΑΣ») όπου εις την σελίδαν 250 αναγράφει την φράσιν του Φίλωνος: «μόνη η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον, ηκριβωμένον λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη».

Δεν θα μπορούσε, όμως για το ως άνω θέμα, ο γράφων να μείνει «με τα χέρια σταυρωμένα». Με τη βοήθεια του γνωστού Έλληνα φιλολόγου και ιστορικού ερευνητού κ.Αντωνίου Αντωνάκου, που γνώριζε πολύ καλά τότε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα «Μουσαίος», ερεύνησε την «Ελληνική Πατρολογία»του Μιγνίου (MIGNE) και επεσήμανε το συγκεκριμένο χωρίο, το οποίο βρίσκουμε σε δύο κείμενα:

α) Στον Φίλωνα τον Ιουδαίο (De Providentia, Fragment 2 Section 66 Line 9) και:

β) Στον Ευσέβιο Καισαρείας, Ευαγγελική Προπαρασκευή, Βιβλίο 8, κεφ.14, παρ. 66, στ.7 ».

Αυτά για την ιστορική αλήθεια, ώστε να μην παραπλανώνται διάφοροι φίλοι ή φίλες. Τίποτε άλλο.

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου