Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Προετοιμαστείτε για νερό και καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό! Επείγουσα ξηρασία στην Καλιφόρνια, Καταλογισμός νερού στην Ταϊβάν, Εμπόριο νερού στη WallStreet.

Σας έλεγα πάντα να το κάνετε… Προετοιμαστείτε για νερό και φτιάξτε το δικό σας φαγητό!

Η Καλιφόρνια έχει επεκτείνει μια δήλωση έκτακτης ανάγκης για την ξηρασία σε ένα μεγάλο τμήμα της πολυπληθέστερης πολιτείας του έθνους εν μέσω «οξείας έλλειψης νερού» στα βόρεια και κεντρικά μέρη της Καλιφόρνια.

Η δήλωση, που επεκτάθηκε από τον κυβερνήτη Gavin Newsom τη Δευτέρα, περιλαμβάνει τώρα 41 από 58 κομητείες, καλύπτοντας το 30% των περίπου 40 εκατομμυρίων ανθρώπων της Καλιφόρνιας.

Η δήλωση έρχεται καθώς η Newsom ετοιμάζεται να προτείνει περισσότερες δαπάνες για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες απαντήσεις σε ξηρές συνθήκες. Ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης τον περασμένο μήνα είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δύο μόνο κομητείες βόρεια του Σαν Φρανσίσκο - το Μεντοκίνο και τη Σόνα.

Η διευρυμένη δήλωση περιλαμβάνει τις κομητείες στον ποταμό Klamath, το δέλτα Sacramento-San Joaquin και τις λεκάνες της λίμνης Tulare σε πολλά από τα βόρεια και κεντρικά μέρη του κράτους.


Το χιόνι της Σιέρα Νεβάδα, το οποίο παρέχει περίπου το ένα τρίτο του νερού της πολιτείας, ήταν μόλις το 59% του μέσου όρου την 1η Απριλίου, όταν συνήθως βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.

Αυτή η χρονιά είναι μοναδική στην καταγεγραμμένη ιστορία της πολιτείας λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών τον Απρίλιο και στις αρχές Μαΐου, ανέφερε η διοίκηση.

Αυτό οδήγησε σε γρήγορη τήξη του χιονιού της Σιέρα Νεβάδα στις πλωτές οδούς που τροφοδοτούν τον ποταμό Σακραμέντο, ο οποίος με τη σειρά του προμηθεύει μεγάλο μέρος της θερινής παροχής νερού της πολιτείας.

Το πρόβλημα ήταν χειρότερο επειδή μεγάλο μέρος του χιονιού έπεσε στο έδαφος αντί να ρέει σε ποτάμια και ταμιευτήρες, ανέφερε η διοίκηση.

Ορισμένα νοικοκυριά στην Ταϊβάν είναι χωρίς τρεχούμενο νερό δύο ημέρες την εβδομάδα μετά την ξηρασία επί ένα μήνα που στεγνώνει τις δεξαμενές του νησιού και μια δημοφιλή τουριστική λίμνη.

Οι αρχές τρυπούν επιπλέον πηγάδια και χρησιμοποιούν στρατιωτικά αεροπλάνα για την απόρριψη χημικών που δημιουργούν νέφος με την ελπίδα να προκαλέσουν βροχή. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει χρήματα για την εξαγωγή πόσιμου νερού από τη θάλασσα.

Οι αγρότες που πρέπει να πλημμυρίσουν τους ορυζώνες για να καλλιεργήσουν ρύζι, ρίζα λωτού και άλλες  καλλιέργειες που χρειάζονται νερό, έχουν πληγεί σκληρά.

Οι βροχοπτώσεις κατά τους επτά μήνες έως τον Φεβρουάριο ήταν λιγότερες από το μισό του ιστορικού μέσου όρου, αφού κανένας τυφώνας δεν έπληξε την Ταϊβάν το 2020 για πρώτη φορά σε 56 χρόνια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα νοικοκυριά σε περιοχές με περιορισμούς ανώτατου επιπέδου είναι χωρίς τρεχούμενο νερό δύο ημέρες την εβδομάδα. Περιλαμβάνουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊβάν, το Taichung, με 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους, και τις κομητείες Miaoli και Changhua.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου