Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

«Οι μάχες πρέπει να σταματήσουν»: Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζητά τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής-παλαιστινιακής βίας, προειδοποιεί για «ασυμβίβαστη» κρίση.

Οι «εντελώς τρομακτικές» εχθροπραξίες στο Ισραήλ και τη Γάζα θα μπορούσαν να βυθίσουν ολόκληρη την περιοχή σε μια «ανεξέλεγκτη κρίση», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας την ταχεία διακοπή της βίας.


«Οι μάχες πρέπει να σταματήσουν. Οι μάχες πρέπει να σταματήσουν αμέσως », είπε ο Γκουτέρες καθώς ξεκίνησε η έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κλιμάκωση στο Ισραήλ και τη Γάζα την Κυριακή.

Η συνεχιζόμενη κατάσταση «έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει μια ανεξέλεγκτη κρίση ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας και να προωθήσει περαιτέρω τον εξτρεμισμό, όχι μόνο στην κατεχόμενη παλαιστινιακή επικράτεια και στο Ισραήλ αλλά και στην περιοχή συνολικά» , επεσήμανε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών.

Τα Ηνωμένα Έθνη «εμπλέκουν ενεργά όλες τις πλευρές σε άμεση κατάπαυση του πυρός» , είπε, προτρέποντας και τις δύο πλευρές «να επιτρέψουν την εντατικοποίηση και την επιτυχία των προσπαθειών διαμεσολάβησης».

Οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Γάζα τη Δευτέρα μετά τις συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ. Από τότε η Χαμάς και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανταλλάσσουν πυρά.

Νωρίς την Κυριακή, τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών ηλικίας ενός και τριών, σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση που προκάλεσε την κατάρρευση ενός κτιρίου στην πόλη της Γάζας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές υγείας. Το IDF δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τον βομβαρδισμό, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ο πιο θανατηφόρος από την αρχή της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, 192 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 58 παιδιών, σκοτώθηκαν και πάνω από 1.200 τραυματίστηκαν από τη Δευτέρα. Τουλάχιστον 10 θάνατοι έχουν αναφερθεί στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου