Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Η Χαμάς εκτοξεύει πυραύλους αφού το Ισραήλ έχει καταστρέψει τον τρίτο πύργο της Γάζας: Ζωντανά.

 Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει την έδρα της αστυνομίας και τα κτίρια ασφαλείας στη Γάζα, καθώς οι αρχές λένε ότι 62 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, από την έναρξη της κλιμάκωσης.
Από τους  

Η Χαμάς, η ομάδα που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ξεκίνησε ένα νέο γύρο εκτόξευσης πυραύλων στο Ισραήλ μετά από ισραηλινούς πυραύλους που κατέστρεψαν έναν τρίτο πύργο στην πολιορκημένη παράκτια περιοχή.

Οι ισχυροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκαν την Τετάρτη καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν εντατικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο διοικητής της πόλης της Γάζας, Μπασέμ Ίσα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση μαζί με άλλα ανώτερα μέλη της ομάδας.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες που ανήκουν σε παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες, εκτός από κτίρια ασφαλείας και αστυνομίας. Στη γειτονιά Tel al-Hawa της Γάζας, μια έγκυος γυναίκα, η Reema Telbani και το παιδί της σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση στο σπίτι τους.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τότε που ξεκίνησε η τελευταία επίθεση ανήλθε σε 62, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών. Περισσότεροι από 300 άλλοι τραυματίστηκαν.

Έξι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν επίσης. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι περίπου 1.500 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς διάφορες τοποθεσίες στο Ισραήλ και έχουν προσθέσει ενισχύσεις κοντά στα ανατολικά εδάφη του θύλακα.

Η βία μεταξύ Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ και Ισραηλινών Εβραίων, που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αυτής της εβδομάδας, έχει ξαναρχίσει.

Στο Μπατ Γιαμ, ένα προάστιο του Τελ Αβίβ, μια ομάδα μαύρων επενδυτών Ισραηλινών έσπασαν τα παράθυρα ενός αραβικού καταστήματος παγωτού και οι Ισραηλινοί εξαιρετικά εθνικιστές φώναζαν, «Θάνατος στους Άραβες!» 

Στη βόρεια πόλη της Τιβεριάδας, ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκε να δείχνει ένα πλήθος Ισραηλινών που κυματίζουν τη σημαία να επιτίθενται σε ένα αυτοκίνητο.

Οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ λένε ότι η βία των τελευταίων δύο ημερών δεν απευθύνεται σε Εβραίους, αλλά σε Ισραηλινούς εθνικιστές με στενούς δεσμούς με το κίνημα εποικισμού που έχουν μετακομίσει σε μικτές περιοχές τα τελευταία χρόνια, ωθώντας τους Άραβες κατοίκους.

Ο Χάρι Φάουτσετ του Αλ Τζαζίρα είπε ότι, τη Δευτέρα και την Τρίτη υπήρξε βία και από τις δύο πλευρές, αλλά «η υπεροχή του ήταν Άραβας εναντίον του Εβραίου. Απόψε φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό το αντίστροφο - πολλές εβραϊκές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων-Ισραηλινών σε πολλές μικτές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ».

aljazeera.com

ΑΠΟΔΟΣΗ AΠΟ ΤΟ AL JAZEERA: Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου