Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Η Αρμενία ανακοίνωσε τη μετακίνηση των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα.

Τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν, εκτός από το τμήμα Sevlich, προσπάθησαν να κινηθούν κατά μήκος των συνόρων στις περιοχές Sisian και Vardenis (περιοχές Syunik και Gegargunik). Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας.

«Στις 13 Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, και πάλι με βάση« προσαρμογή των συνόρων », πραγματοποίησαν άλλη μια πρόκληση εναντίον της κυρίαρχης επικράτειας της Αρμενίας, προσπαθώντας να διασφαλίσουν την προώθηση της θέσης στις παραμεθόριες περιοχές του Βαρδενίου και του Σισιανού. Και στις δύο περιπτώσεις, ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Αρμενίων Ένοπλων Δυνάμεων, η πρόοδος σταμάτησε, ζητήθηκε από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν να εγκαταλείψει αμέσως την περιοχή και να επιστρέψει στις αρχικές της θέσεις », λέει το μήνυμα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, νωρίς την Τετάρτη το πρωί, 12 Μαΐου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να πραγματοποιήσει «συγκεκριμένη εργασία» σε μια από τις παραμεθόριες περιοχές του Syunik.

Οι μονάδες της Αρμενίας έλαβαν ορισμένα μέτρα, μετά τα οποία οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σταμάτησαν να εργάζονται.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυση της κατάστασης.

Την ίδια ημέρα, σε ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας,o πρωθυπουργός της Αρμενίας Νίκολ Πασιανάν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν καταπάτηση στο έδαφος της Αρμενίας.

Ο Pashinyan ισχυρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν διέσχισαν τα κρατικά σύνορα της Αρμενίας και εισέβαλαν στην επικράτειά της για 3,5 χιλιόμετρα.

Η Αρμενική Εισαγγελία ξεκίνησε μια υπόθεση για «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας.


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου