Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα, 2576 συνολικά - Ένας θάνατος σε 24 ώρες.

Δείτε την πορεία διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων.Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα, 2576 συνολικά - Ένας θάνατος σε 24 ώρες
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αντίστροφη μέτρηση για τις 4 Μαΐου, ημέρα δηλαδή έναρξης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 2576.

Ακόμη ένα θύμα το τελευταίο 24ωρο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν θάνατο το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 136. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας άνδρας 89 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση ήπατος. Ο 89χρονος είχε μεταφερθεί αρχικά από την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό στο νοσοκομείο Λαϊκό και στη συνέχεια οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την κλινική «Κασταλία» όσο και για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, μετά τους θανάτους και τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν.
Εκ των κρουσμάτων, τα 589 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό. Παράλληλα, 41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Επιπρόσθετα 71 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ 72.000 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί στη χώρα μας.
«Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική ροή κρουσμάτων, εμείς γλυτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς απώλειες», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Απάντηση στα πυρά για τις μάσκες.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε η Επιτροπή Επιστημόνων αναφορικά με την αλλαγή στάσης για τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε: «Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΕ είναι ένα σημαντικό μέτρο».
Συνεχίζοντας επεσήμανε πως είναι «λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας. Μιλάμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες. Θα ακολουθήσουν από τον ΕΟΔΥ, για τη φύλαξη, τον καθαρισμό των μασκών».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου