Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τα Σκόπια θα επιτρέψουν την είσοδο μεταναστών.

Σκόπια.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Όλιβερ Σπασόφσκι δήλωσε στην Ομοσπονδιακή Τηλεόραση της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει λάβει τη θέση να επιτρέψει στους μετανάστες να εισέλθουν στην επικράτεια, αλλά θα ακολουθήσει μηδενική ενοχή για πιθανές προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα (να εξέλθουν βόρεια).
«Ανεξάρτητα από την κρίση της επιδημίας του κορωνοϊού, παρακολουθούμε στενά αυτήν την κατάσταση, αλλά γενικά δεν υπάρχει διαφορά στη στάση μας.

Όσον αφορά την μεταναστευτική κρίση, η Βόρεια Μακεδονία έχει εδραιώσει την πολιτική της σε δύο βάσεις - η μία είναι η ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστών και η άλλη είναι η περιφερειακή συνεργασία, δηλαδή μια κοινή πολιτική με τις χώρες της περιοχής.


 Δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης οποιουδήποτε κύματος μεταναστών, εάν όλες οι χώρες δεν μοιράζονται κοινές απόψεις και αποφάσεις και εάν δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σπασόφσκι κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του σε τηλεοπτική εκπομπή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου