Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αλέξης Τσίπρας: Ίσως αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές.

«Το σχέδιο Μητσοτάκη θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική, που θα είναι η ευκαιρία για μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από τη κρίση όρθιους».Αλέξης Τσίπρας: Ίσως αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές

Κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ.
»Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά.
»Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο.
»Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.
»Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει.
»Ωστόσο, οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας.
»Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
tribune.gr

1 σχόλιο:

  1. Ε ΛΟΙΠΟΝ Ο Χ Ι ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ...ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Ο Λ Ο Υ Σ Σ Α Σ!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΜΗΜΕΝΟΥΣ "ΙΕΡΑΡΧΕΣ"....ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΤΡΟΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ....Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή