Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μισσoυστίν βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, καθώς ο εθνικός αριθμός ξεπερνά τα 100.000 κρούσματα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν διαγνώστηκε με Covid-19. Τα νέα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, ζωντανά στην εθνική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια ενός βίντεο συνδέσμου με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντρέι Μπελούσοφ θα παραιτηθεί από
προσωρινός αρχηγός της κυβέρνησης κατά την ανάκαμψη του Μισουστίν.
Φαίνεται ότι ο Mishustin - ο οποίος αντικατέστησε τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως πρωθυπουργό τον Ιανουάριο - έλαβε το αποτέλεσμα της δοκιμής του ενώ εργαζόταν. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ηγήθηκε μιας κυβερνητικής συνόδου, που διεξήχθη από απόσταση. Η διάγνωσή του τον καθιστά το δεύτερο μεγάλο παγκόσμιο ηγέτη που είναι γνωστό ότι έχει προσβληθεί από τη μόλυνση - μετά τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. 
"Μόλις έγινε γνωστό ότι οι δοκιμές που έχω περάσει για τον κορανοϊό έδωσαν θετικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Μισσουστίν στον πρόεδρο "Από αυτή την άποψη, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Rospotrebnadzor [του εθνικού φύλακα υγείας] , πρέπει να απομονωθώ. και να συμμορφωθώ με τις οδηγίες των γιατρών: Πρέπει να το κάνω αυτό για να προστατεύσω τους συναδέλφους μου. "
"Αυτό που σου συμβαίνει τώρα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε", απάντησε ο Πούτιν. Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Mishustin ότι δεν θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη συμβολή του, ενώ καταπολεμά τη μόλυνση. Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι τα μέλη της κυβέρνησης διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19, καθώς δεν μπορεί να αποφευχθεί η άμεση επαφή με συναδέλφους. Ο πρωθυπουργός εργάζεται από το γραφείο του στο «Λευκό Οίκο» της Μόσχας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TYODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου