Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Γ. Τράγκας: Προπαγανδιστικά τρικ ‘τύπου Πρωτοψάλτη’ και κομπασμοί για κανονικό κράτος και Μεσσίες θα πέσουν στην άβυσσο του επερχόμενου οικονομικού Αρμαγεδδώνα.

Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούν ότι οι μηχανισμοί εξουσίας θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τον κορονοϊό και να επιβάλλουν αντιδημοκρατικά προγράμματα. Η αποτυχία του

νεοφιλελευθερισμού είναι παγκόσμια. Όλες οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές καταποντίστηκαν
και όλοι αναρωτιούνται, αν οι ηγέτες τύπου Μέρκελ και Μητσοτάκη θα αρχίσουν να ανάβουν καντήλια στη θεωρία του Κέινς ή θα ανεβάσουν τα επίπεδα καταπίεσης και περιορισμού των ελευθεριών. Όπως γράφει ο Economist στο εξώφυλλό του: «μετά τον κορονοϊό, το χρέος».
Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι στην ευρωζώνη το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ, θα εκτιναχθεί κατά μέσο όρο από 80% στο 130%. Εδώ στην Ελλάδα ο κος Μητσοτάκης θα κληθεί να διαχειριστεί ένα τσουνάμι ανεργίας, λουκέτων σε επιχειρήσεις και πρωτοφανούς πείνας σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Θα γίνει σοσιαλιστής από νεοφιλελεύθερος;
Θα παραμείνει φιλογερμανός και πιστός στην εξυπηρέτηση των δανειστών ή θα φανεί φιλολαϊκός και πατριώτης;
Ένας άνθρωπος τόσο φίλος του μεγάλου κεφαλαίου, που απολύει καθαρίστριες για να γίνουν επιχειρηματίες, μπορεί να διαχειριστεί μία τέτοια κρίση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και κατά της ελίτ και της γερμανικής επιρροής στην Ελλάδα;
Μπορεί να γίνει ο εντιμότερος των Ελλήνων για να υπερασπιστεί τις ανάγκες των πολλών ή θα μείνει πιστός στην ιστορία της οικογένειας που τη θέλει να έχει πάντα σχέσεις με Παντσαβόλτες, Καλτσεστρούτσι και διάφορες κομπίνες και ταμεία;
Όπως και να έχει – απόψε στις 6- ανακοινώνει σταδιακή άρση της καραντίνας και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ό,τι πει, γιατί ο covid-19 φεύγει και έρχεται ο λΙμός με γιώτα. Η πιο μεγάλη οικονομική κρίση που θα γνωρίσει η μνημονιακή Ελλάδα.
Θα είναι ένα πελώριο ιστορικό λάθος, να πιστέψει ο υιός Μητσοτάκης ότι μπορεί με ατραξιόν τύπου Πρωτοψάλτη και με διαφημιστικά πακέτα στην καθοδηγούμενη τηλεόραση, να αντιμετωπίσει την κατρίνα που έρχεται στη δική μας Ορλεάνη.
Ο μεγάλος εχθρός του Προέδρου Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος κατασκευαστής εμβολίων Μπιλ Γκέιτς υπερασπίστηκε χθες το Πεκίνο, το οποίο κατηγορείται ότι εξήγαγε τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο και εκτός από χιλιάδες νεκρούς προκάλεσε βαθύτατη οικονομική ύφεση στη Δύση. Όσοι με ακούτε στην Ομογένεια στηρίξτε τις προσπάθειες της Αμερικανική Διοίκησης για σύντομη, πλήρη επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας.
Αν η Αμερική αργήσει να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές, η κρίση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στη γηραιά Ήπειρό και σε όλο τον κόσμο. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πλέον στην άποψη, ότι οι Κινέζοι «έπαιζαν» με τους κορονοϊούς στο κρατικό εργαστήριο της Γιουχάν και από εκεί ξέφυγε ο covid-19. Το Πεκίνο απέκρυψε για ευνόητους λόγους την πανδημία. Και θα πρέπει να πληρώσει την τεράστια οικονομική ζημιά.
Ο Τραμπ μπορεί να μην ξέρει από φάρμακα αλλά σίγουρα ξέρει από οικονομία και γνωρίζει ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και ολόκληρος ο κόσμος θα έχουν περισσότερους νεκρούς και τεράστια κύματα φτώχειας και φασισμού, αν δεν πάρει εμπρός η παγκόσμια οικονομική μηχανή.
Ο κος Γκέιτς, όπως και τα ιδρύματα Σόρος και Κλίντον, θέλουν την ανατροπή του προέδρου Τραμπ, μέσω του υπερ- πανικού και του αριθμού των νεκρών από τον κορονοϊό. Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να χάσει τις εκλογές από τον Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα χάσει μόνο από τα δικά του λάθη και από τη λυσσαλέα προπαγάνδα εναντίον του.
Σκεφτείτε ότι την ώρα που εντείνονται τα πυρά κατά της Κίνας και τεκμηριώνονται από Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους οι ευθύνες της για απόκρυψη της πανδημίας, ο δισεκατομμυριούχος κατασκευαστής εμβολίων, είπε σε συνέντευξή του, ότι λέχθηκαν ανακριβή και άδικα πράγματα κατά της Κίνας. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλα είναι τα συμφέροντα και ο χορός των εκατομμυρίων γύρω από τα εμβόλια και τα φάρμακα. Όπως επίσης, ποια είναι η σύγχρονη τάση της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού να ελέγξει τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είναι αδιανόητο, να τοποθετήσουμε το Πεκίνο στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανατρέποντας τους συσχετισμούς δυνάμεων.
Παρακαλώ όλους τους αξιωματούχους του Μαξίμου να δώσουν το ραδιοφωνικό κείμενό μου, έστω και σε περίληψη στον πρωθυπουργό.
Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, απόψε στις 6 το απόγευμα θα εμφανιστείτε ενώπιον του ελληνικού λαού. Μην αποπειραθείτε να εμφανιστείτε ως Μεσσίας, ως υγειονομικός πατερούλης ή ως ηρωικός ναυαγοσώστης που έσωσε ζωές και επιθυμεί θερμό χειροκρότημα για αυτό που έκανε.
Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι το πολύ χειροκρότημα προκαλεί κώφωση και η λάμψη των διασήμων τυφλώνει και προκαλεί συμπτώματα οπίσθιου πυρηνικού καταρράκτη.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, επειδή κάποιος πρέπει το πρωί να σας υπενθυμίζει το οικογενειακό DNA και να επισημαίνει την πραγματικότητα, είστε ενώπιον ενός οικονομικού Αρμαγεδδώνα. Μην αρχίσετε το απόγευμα να λέτε πολιτικές ανοησίες, ότι καταφέραμε να γίνουμε κανονικό κράτος, ότι βγήκαμε ενωμένοι μέσα από τη δοκιμασία, ότι γίναμε καλύτεροι άνθρωποι και ότι βάλαμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα οικονομικά. Αν πείτε τέτοια πράγματα και εμφανιστείτε ως ο αρχάγγελος της κάθαρσης ή ως άγιος Κυριάκος ο τροπαιοφόρος, θα αποδείξετε ότι είστε υποκριτής και για μία ακόμη φορά φθηνός σε προπαγανδιστικά τρικ τύπου Πρωτοψάλτη.
Μεταξύ μας, φτάσατε στο σημείο, όπως λένε οι ιεράρχες να απαγορεύετε την παρακολούθηση του Επιταφίου, έστω και από απόσταση και να στήνετε με τον ανιψιό φιέστες έξω από το Μαξίμου, όπου ένα τσούρμο cameramen και φωτορεπόρτερ χωρίς μάσκες και χωρίς μέτρα προφύλαξης, ο ένας πάνω στον άλλον, κλήθηκαν να σας αποθανατίσουν. Μεταξύ μας, κακή επιλογή τόσο για τον θείο, όσο και για τον ανιψιό.
Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, η λιτότητα που έρχεται θα φέρει κύματα διαμαρτυρίας και αναταραχής. Η ανεργία και η φτώχεια θα σας δοκιμάσουν ως πολιτική προσωπικότητα, που πιστεύει στο Σύνταγμα και τους νόμους ή όχι. Έχετε τοποθετήσει μία Πρόεδρο Δημοκρατίας με ανύπαρκτη διεθνή εμβέλεια. Καλή και αξιοπρεπή νομικό αλλά άγνωστη στο διεθνές περιβάλλον. Το κάνατε επίτηδες με οδηγίες του Βερολίνου και αυτό θα έχει συνέπειες στην αντιμετώπιση της κρίσεως. Θα έπρεπε στη θέση της κυρίας, να υπάρχει άνθρωπος με διεθνείς επαφές.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, σήμερα το απόγευμα ο λαός δεν περιμένει να μάθει πως τον σώσατε. Κλείστηκε στο σπίτι δύο μήνες και υπέστη συνθήκες φυλάκισης. Τώρα, ο εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος, οι πολλοί που δεν έχουν σχέση με τον πλούτο της οικογενείας σας, ούτε με τα ισχυρά πορτοφόλια των φίλων σας, θέλουν να μάθουν πώς θα ζήσουν το επόμενο διάστημα.
Θέλουν να ακούσουν πράγματα λογικά. Θέλουν να ακούσουν ότι έχετε πραγματικά πλάνα συντήρησης και επιβίωσης. Στις 6 το απόγευμα θα βγει ένας εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου να μιλήσει σε ρημαγμένους ανθρώπους. Σε αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους ή κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Και άπαντες θέλουν να καταλάβουν αν θα έχουν ένα πρωθυπουργό που έχει δικά του μαγαζάκια σε όλους τους τομείς του κράτους ή έναν πραγματικά εντιμότατο άνθρωπο που θα κάνει ότι μπορεί για να μειωθεί ο πόνος που έφερε ο covid-19 και η καραντίνα. Μην εμφανιστείτε κομπάζοντας και πανηγυρίζοντας. Θα είναι λάθος.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, σας προειδοποιώ εδώ και μέρες. Έχετε μηδενικά κρούσματα covid-19 στην Ελλάδα, αν και γερμανικός τύπος που τον αγαπάτε πάρα πολύ, χθες έγραφε ότι ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, ίσως οφείλεται στα λίγα τεστ που γίνονται. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημείωσε στο άρθρο της ότι δεν παίξαμε κανένα ρόλο στις ειδήσεις για τον κορονοϊό και ίσως ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται στα λίγα τεστ.
Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, για να είμεθα ειλικρινείς ουδείς θα ήθελε να είναι στη θέση σας. Φροντίστε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, να αποφύγετε τους δρόμους της καταστολής, του ολοκληρωτισμού και του εργασιακού μεσαίωνα. Επειδή λίγο πολύ είναι γνωστές οι οικογενειακές σχέσεις σας με τα ιδρύματα Κλίντον, Σόρος και Γκέιτς, φροντίστε σε αυτή τη φάση να μην εμφανιστείτε θιασώτης της τηλεργασίας, της ολιγόωρης ή εναλλασσόμενης απασχόλησης και κυρίως του εγκλεισμού στο σπίτι. Τα μέτρα που πήρατε άγγιξαν τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φροντίστε να μην παραμείνει το χέρι σας για πολύ πάνω σε αυτά τα δικαιώματα. Έστω και ως ψηλάφηση. Ως μικρό άγγιγμα. Γιατί όπως συμβαίνει πάντα …θα κοπεί από τον βραχίονα. Είμεθα περίεργος λαός, υπομονετικός και ενωμένος όταν χρειάζεται, καταλυτικός και ηφαίστειο όταν απαιτείται.
Είναι εκπληκτικό το γεγονός, όπως μου είπε γιατρός του νοσοκομείου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, ότι δεν δίνουν χλωροκίνη και αζυθρομυκίνη στους ασθενείς, γιατί κοντράρει τον Τραμπ, ο οργανισμός εγκρίσεως φαρμάκων. Όπως μου είπε ο κος Παναγής Γαλιατσάτος, εκλεκτός γιατρός –λοιμωξιολόγος, πρέπει να υπογράψει ο ασθενής και οι συγγενείς του, για να ενταχθούν σε πειραματική μελέτη. Ένας χορός συμφερόντων δισεκατομμυρίων καθοδηγούμενος από τα γνωστά ιδρύματα του Σόρος που στρέφονται κατά του Αμερικανού Προέδρου, θυσιάζοντας χιλιάδες αμερικανούς που θα μπορούσαν να σωθούν από τα φάρμακα που δίνονται εδώ στην Ελλάδα και σε άλλες φτωχές χώρες του κόσμου.
Εδώ στην πατρίδα μας άδειασαν τα νοσοκομεία. Ο αριθμός των διασωληνωμένων πέφτει. Πρέπει να τηρούμε τα κλασικά μέτρα προφύλαξης, καθαριότητα και αποστάσεις και αναμένουμε τι πρόκειται να πει απόψε το απόγευμα στις 6 ο πρωθυπουργός. Ο κος Τσιόδρας – πρέπει να τα λέμε όλα – ειδικά το τελευταίο 15νθήμερο απέφυγε την προώθηση νέων φαρμάκων που έκαναν συστηματικά άλλα μέλη της επιτροπής δημόσιας Υγείας. Είπε αλήθεια για την παραλαβή της μελέτης των φθηνών φαρμάκων από τη Μασσαλία και απέφυγε να ευθυγραμμιστεί με συμφέροντα. Επίσης παρέμεινε -προς τιμήν του- όσο μπορούσε εκτός πολιτικού κάδρου.
Με αβεβαιότητα και αγωνία, εκατομμύρια Έλληνες αναμένουν την αποκλιμάκωση των μέτρων. Ήδη σε όλη τη χώρα, επικρατεί το σύνθημα των ΡΟΜΑ. Πρώτα το ψωμί και μετά ο COVID-19. Η χώρα βουλιάζει οικονομικά. Ήδη έχουμε βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο μισθωτών υπηρεσιών το Μάρτιο. Όλος ο ευρωπαϊκός τύπος προειδοποιεί για αύξηση της ανεργίας, με όλες τις συνέπειες αυτής της αύξησης. Καλοί οι λοιμωξιολόγοι αλλά αποφεύγουν να πουν, πόσες ασθένειες θα φέρει η πείνα και πόσο θα μεγαλώσει η ανισότητα σε όλο τον πλανήτη.
Ο Μητσοτάκης και γενικά η οικογένεια Μητσοτάκη, δεν είναι τα καλύτερα φάρμακα κατά της ανισότητας. Διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου διαφόρων τζακιών εδώ στην Αθήνα και κλείνουν δουλειές μόνο με τους φίλους τους.
Στην Ευρώπη, πολλές εφημερίδες τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να ενισχύονται οι πολυεθνικές και εκείνες οι εταιρίες που μοίραζαν κέρδη και μερίδια στους μετόχους τους. Αυτό αναφέρουν έγκυρες γερμανικές εφημερίδες. Το παιχνίδι παίζεται κυρίως στις ΗΠΑ. Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να κλυδωνίζεται λόγω κορονοϊού. Η ανεργία μπορεί να φτάσει το 16% και η ιστορία λέει ότι όλες οι κρίσεις εκείθεν του Ατλαντικού μετακυλήθηκαν και επιβάρυναν τη ζωή στην Ευρώπη. Ας ευχηθούμε να επιστρέψει γρήγορα στην προηγούμενη κατάσταση ο ρυθμός της οικονομίας στις ΗΠΑ.
Οι μονάδες εντατικής θεραπείας άδειασαν σε όλα τα νοσοκομεία. Ο καθοδηγούμενος πυρετός που μετέφερε η ελληνική τηλεόραση στα σπίτια μας έπεσε. Οι συνάδελφοί μου στα διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματά τους, έπαψαν να κραυγάζουν και να βγάζουν συνεντεύξεις με ανθρώπους που προσεβλήθησαν από κορονοϊό. Η τηλεοπτική έξαψη που πυροδοτήθηκε από τα εκατομμύρια της κυβέρνησης άρχισε να κοπάζει, παρά το γεγονός ότι το σπίτι που μοιάζει με σταυρό και έχει 4 κυπαρίσσια από πίσω, εξακολουθεί να ενοχλεί το μάτι και την ψυχή.
Οι μοναδικές υγειονομικές βόμβες είναι -όπως συμβαίνει πάντα- οι κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών και τα υγειονομικά ιδρύματα στα οποία δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στους παλιούς ρυθμούς μας. Να μυρίσουμε θάλασσα. Να ανταμώσουμε φίλους, έστω και χωρίς εναγκαλισμούς. Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε την οικονομία μας. Είναι νοσηρό, πολύ άρρωστο να μένουμε σπίτι, να καταπιέζουμε τον ψυχισμό μας, να προκαλούμε άλλες ασθένειες, βαθύτερες, σοβαρότερες και πλέον εκφυλιστικές. Είναι απαράδεκτο, να αυξάνεται η ενδοοικογενειακή βία και να μας σπρώχνουν μηνύματα, να ζούμε με SMS ή με τηλεργασία, προκειμένου να κοπούν οι μισθοί και να ακολουθήσει το ψαλίδισμα των συντάξεων.
Ο κος Μητσοτάκης πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής και όχι του νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να δουλέψει για τον τόπο του και το λαό και όχι για το πόσο αξιόπιστος πρέπει να μείνει στα γερμανικά ταμεία. Αρχή άνδρα δείκνυσι. Και δεν θα του επιτεθούμε. Δεν θα του αυξήσουμε την κριτική, αν φανεί στην πράξη ανθρώπινος και όχι μόνο ως υγειονομικός πατερούλης. Ο λαός θα τον αντιμετωπίσει με σκληρότητα, αν καταφύγει σε αντισυνταγματικά μέτρα ή περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων ή διανοηθεί να επιστρέψουμε σε εργασιακό μεσαίωνα. Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι απαραβίαστη. Οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να πεθαίνουν από τον κορονοϊό και από εκατοντάδες άλλες ασθένειες και αίτια αλλά ο χρόνος δεν μπορεί να παγώσει. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να κλειστεί σε big brother. Το «μένουμε στο σπίτι» προσβάλλει τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια την αναπνοή μας, την ανθρώπινη φύση μας. Αυτό πρέπει να το έχει υπόψη του ο κος Μητσοτάκης.
Διάφορα προπαγανδιστικά τρικ και πανηγυρικά λογύδρια θα πέσουν στην οικονομική άβυσσο που έρχεται στην περιοχή των Εσπερίδων και φυσικά στη δική μας.

Όλη αυτή η σταδιακή αποκλιμάκωση θα φέρει και πικρίες. Γιατί δουλεύει αυτός και όχι εγώ. Υπάρχουν μεγάλοι τομείς της οικονομίας που βρίσκονται στην κυριολεξία σε θανάσιμη αγωνία. Οι ασχολούμενοι στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στην Aegean, που είναι εταιρία – κόσμημα για την ελληνική οικονομία, οι εργαζόμενοι στην ακτοπλοΐα, οι εκατοντάδες εταιρίες καλλωπισμού, γυμναστικής και ποιότητας ζωής, τα ρεστοράν, οι ταβέρνες και τα καφέ που δεν γνωρίζουν, αν θα δουλέψουν λόγω της φοβίας που έχει σπείρει η τηλεόραση μέσα στα σπίτια. Μην αφήνετε εκκρεμή χειρουργεία λόγω φόβου. Όσοι πρέπει να χειρουργήσετε τον προστάτη σας ή έχετε κάποια άλλη επέμβαση, επικοινωνήστε άμεσα με τους γιατρούς σας.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου