Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ο Kim Jong Un έθεσε τη Βόρεια Κορέα σε θέση να ξεπεράσει τη βασιλεία του.

Όποια κι αν είναι η κατάσταση της υγείας του Kim Jong Un, έχει ήδη βάλει τη Βόρεια Κορέα στην ισχυρότερη θέση της, για να αντισταθεί στις πιέσεις των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Οκτώ χρόνια αφότου ο Κιμ γέμισε το κενό ισχύος που άφησε ο θάνατος του πατέρα του, Kim Jong Il, η Βόρεια Κορέα είναι πιο ασφαλής και λιγότερο απομονωμένη. Ο 36χρονος ανώτατος ηγέτης έχει επιτύχει δύο βασικά σημάδια νομιμότητας που έχουν ζητηθεί από καιρό τους προκατόχους του: ένα πυρηνικό οπλοστάσιο που μπορεί να αποτρέψει αξιόπιστα μια αμερικανική επίθεση και μια προσωπική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τριών προσωπικών συναντήσεων με τον Donald Ατού.
Ενώ η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να είναι από τα πιο φτωχά έθνη του κόσμου, το βιοτικό επίπεδο αυξάνεται για την κυρίαρχη ελίτ στην Πιονγκγιάνγκ. Ο Κιμ έδειξε ότι μπορεί να αντέξει συντριπτικές οικονομικές κυρώσεις, όπως φαίνεται από έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, κατηγορώντας το καθεστώς για ευρεία διαφυγή. Επιπλέον, η δυναστεία Kim διατηρεί μια νέα υπόσχεση στρατηγικής υποστήριξης από τον απόλυτο εγγυητή της, την Κίνα.
«Η χώρα έχει θωρακιστεί στο δυναμικό της πυρηνικής καταστροφής και στις δυνατότητες παράδοσης πυραύλων σε σύγκριση με τις δυνατότητες του παππού ή του πατέρα του Κιμ», δήλωσε ο Soo Kim, αναλυτής πολιτικής της Rand Corp. που ειδικεύεται σε θέματα της χερσονήσου της Κορέας. «Το φάντασμα μιας πυρηνικής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα δημιουργεί αρκετή ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για να κλίνει περισσότερο προς τη στέγαση παρά για αντιπαράθεση».
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί μακροχρόνιοι παρατηρητές της Βόρειας Κορέας λένε ότι η τρέχουσα αβεβαιότητα που περιβάλλει τον Kim Jong Un είναι λιγότερο συνεπής από τους φόβους της προηγούμενης διαδοχής. Η κερδοσκοπία στροβιλίζεται για την υγεία του Κιμ από την αποχώρησή τoυ από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, αποτυγχάνοντας για πρώτη φορά να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για να γιορτάσει τα γενέθλια του περασμένου Απριλίου του Kim Il Sung.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ JAPAN TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου