Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Οι καταστροφικές πλημμύρες σκοτώνουν, καταστρέφουν σπίτια και καλλιέργειες, διαταράσσουν τη ζωή και αφήνουν χιλιάδες άστεγους από τον Καναδά στην Υεμένη και την Αιθιοπία καθώς συνεχίζεται η μάχη ενάντια στην πανδημία.

Εδώ είναι οι τελευταίες αναφορές για δραματικές και δολοφονικές πλημμύρες σε όλο τον κόσμο.Οι πλημμύρες, η ακρίδα, οι καταιγίδες, το χαλάζι πλήττουν τις χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς η μάχη ενάντια στην κρίση υγείας συνεχίζεται.  Η ταυτόχρονη εμφάνιση αυτών των «βιβλικών πληγών» θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

Να είστε πάντα προετοιμασμένοι!

Σαν να έπρεπε να συναντηθούν όλες οι κρίσεις ... Ενώ πολλές χώρες βρίσκονται σε κλειδώματα, άλλες φυσικές καταστροφές πρωτοφανών διαστάσεων τις έπληξαν. Εδώ είναι μια συλλογή των τελευταίων αποκαλυπτικών πλημμυρών που επί του παρόντος διαταράσσουν ζωές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι περισσότερα από 100.000 άτομα σε ολόκληρη την Υεμένη έχουν πληγεί από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες από τα μέσα Απριλίου.Οι επαρχίες Aden, Abyan, Lahj, Marib και Sana'a και η πόλη της Sana'a έχουν πληγεί περισσότερο.
Εν τω μεταξύ, η δυνατή βροχή πλημμυρίζει περιοχές της Σομαλίας. Πολλοί νεκροί και υποδομές καταρρέουν:

Οι υγειονομικές αρχές στο Κυβερνείο του Άντεν επιβεβαίωσαν επτά θανάτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών. 
« Αμέτρητες οικογένειες έχουν χάσει τα πάντα », δήλωσε η κα Lise Grande, Συντονίστρια για την Ανθρωπιστική βοήθεια για την Υεμένη.

Οι πλημμύρες που προέκυψαν ανάγκασαν υποχρεωτικές εκκενώσεις σε τμήματα του Fort McMurray του Καναδά, καθώς η επαρχία της Αλμπέρτα προσπαθεί να σταματήσει την εξάπλωση της κρίσης υγείας.
Οι πλημμύρες και οι ακρίδες καταστρέφουν τμήματα της ανατολικής και νότιας Αιθιοπίας και του Κέρατος, καθώς συνεχίζεται η μάχη ενάντια στην πανδημία.
Flash floods and locusts are ravaging parts of eastern and southern Ethiopia 🇪🇹 & the Horn, as the battle against COVID19 continues. The simultaneous occurrence of these “biblical plagues“ puts the livelihoods of millions at risk.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
31 people are talking about this
Η ταυτόχρονη εμφάνιση αυτών των «βιβλικών πληγών» θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από πλημμύρες στην πόλη Dire Dawa της Αιθιοπίας στις 24 Απριλίου 2020.
Αιτία της πλημμύρας είναι η δυνατή βροχή που προκάλεσε την υπερχείλιση του κανονικά ξηρού ποταμού Νταχάτα που διασχίζει την πόλη.
Εν τω μεταξύ, η δυνατή βροχή πλημμυρίζει περιοχές της Σομαλίας. Πολλοί νεκροί και υποδομές καταρρέουν:Οι έντονες βροχοπτώσεις στη λεκάνη του Shabelle τόσο στην Αιθιοπία όσο και στο εσωτερικό της Σομαλίας οδήγησαν σε δραστική αύξηση των επιπέδων του ποταμού κατά μήκος του ποταμού Shabelle.
Τα επίπεδα του ποταμού αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται σε ολόκληρο το κανάλι του Shabelle καθώς περισσότερα νερά από τα υψίπεδα της Αιθιοπίας συνεχίζουν να ρέουν .
Οι έντονες βροχές προκαλούν πλημμύρες στο Najran της Σαουδικής Αραβίας στις 27 Απριλίου 2020.
Εδώ είναι ένα εντυπωσιακό βίντεο:
Τουλάχιστον 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση στο Τμήμα Cauca της Κολομβίας στις 26 Απριλίου 2020.

Χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Κένυα.

Οι συνεχείς «μεγάλες βροχές» στην Κένυα συνεχίζουν να προκαλούν πλημμύρες στις δυτικές και ανατολικές κομητείες.
⚠️Heavy rainfall wreaks havoc in West Pokot.

The flooded Chesekon town in West Pokot County at the border with Elgeyo Marakwer County. Several houses including a police post have been swept away.
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
94 people are talking about this
Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας αναφέρει ότι από το Μάρτιο έχουν εκτοπιστεί 30.0000 άνθρωποι.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί από πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης στην Αρούσα και στο Κιλιμάντζαρο,στη βόρεια Τανζανία, τις τελευταίες ημέρες.
Poleni sana wana arumeru hususani kata ya songoro kwa maafa haya makubwa mliyoyapata pamoja na kumpoteza mzee nasarry wa mulala nikupe pole rafiki yangu mkuu wa wilaya ya arumeru mh Jerry Cornell Murro Kwa maafa hayo
Bwana ametoa na bwana ametwaa jina lake lihimidiwe
Amen
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο, φυτό, πλήθος, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Αναφέρθηκαν δύο θάνατοι στην περιοχή Arumeru, στην περιοχή Arusha, όπου τουλάχιστον 50 σπίτια έχουν καταστραφεί.
Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στο Τζιμπουτί.
Η πόλη του Τζιμπουτί και οι γύρω περιοχές επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες στις 21 Απριλίου μετά από έντονη βροχή.

Οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούν από 18.000 νοικοκυριά (περίπου 110.000 άτομα) που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε όλη την πόλη του Τζιμπουτί και το προάστιο της Balbala.
Πάνω από 20 άτομα είναι νεκρά ή αγνοούνται (13) μετά από σοβαρές καιρικές συνθήκες που έπληξαν τη δυτική Αγκόλα στις 18 Απριλίου 2020.

29 people are talking about this

Περισσότερες από 113 οικογένειες εκκενώθηκαν αφού ο ποταμός Καμπάμπα έσπασε τις όχθες του και τουλάχιστον 89 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στο Λίμπολο μετά την κατάρρευση 14 σπιτιών λόγω ισχυρής βροχής.
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου