Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η ΠΡΩΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΑΠΕΒΙΩΣΕ. /Η εθελόντρια που έκανε δοκιμή εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι «αισθάνεται καλά» μετά από τις διαδικτυακές φήμες θανάτου.
Η Elisa Granato, η πρώτη εθελοντής που διατέθηκε στην Οξφόρδη, για να εμβολιαστεί στην πρώτη πανευρωπαϊκά ανθρώπινη δοκιμή εμβολίου κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, απεβίωσε.
Πέθανε δύο ημέρες αφότου τής χορηγήθηκε το εμβόλιο, δήλωσαν οι αρχές, και πρόσθεσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την αιτία θανάτου.

Σε ανακοίνωσή τους οι ερευνητές είπαν ότι η Ελίζα είχε επιπλοκές λίγες ώρες αφότου εμβολιάστηκε και πέθανε ενώ της γινόταν εισαγωγή.

Η Elisa Granato, επιστήμων η ίδια, ήταν η μία εκ των δύο ατόμων που έκαναν το εμβόλιο. Λέγεται ότι τέσσερις άλλοι εθελοντές αντιμετώπισαν επίσης επιπλοκές και υποβλήθηκαν σε ανεπιθύμητες αντιδράσεις του εμβολίου.

Επίσημες πηγές λένε ότι τα τέσσερα άτομα παρακολουθούνται προς αντιμετώπιση κάθε περαιτέρω ανεπιθύμητου αποτελέσματος του εμβολίου.

  Μόλις εμβολιάστηκε η Elisa Granato, είπε: "Είμαι επιστήμων, γι αυτό ήθελα να προχωρήσω στην υποστήριξη του επιστημονικού εγχειρήματος όποτε μού δινόταν η ευκαιρία".

Ερευνητές οι οποίοι περιμένουν να διεξαχθεί αυτοψία, πιστεύουν ότι η Ελίζα έπασχε από υποκείμενο νόσημα το οποίο δεν είχε αποκαλυφθεί στις υγειονομικές αρχές.

"Τα τέσσερα άτομα που τώρα βρίσκονται σε σχετικά κρίσιμη κατάσταση, σύντομα θα είναι καλά. Και οι αντιδράσεις από το εμβόλιο, που τώρα αντιμετωπίζουν, ήταν ως εκ τούτου αναμενόμενες με την δοκιμή" αποκάλυψαν οι ερευνητές. Και πρόσθεσαν ότι αυτές οι παρατηρήσεις θα βοηθήσουν στην βελτίωση του εμβολίου πριν διατεθεί σε δημόσια χρήση.

πηγή: News NT
μτφρ. Διόδοτος 

diodotos-k-t.blogspot.com
Η εθελόντρια που έκανε δοκιμή εμβολίωουστο Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι «αισθάνεται καλά» μετά από τις διαδικτυακές φήμες θανάτου.
Στα κοινωνικά μέσα κυκλοφόρησε ένα ψεύτικο άρθρο σχετικά με το θάνατο της Elisa Granato.
Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έλαβαν ένεση ως μέρος των δοκιμών σε ανθρώπους για το εμβόλιο κορανοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι «αισθάνεται καλά», αφού κυκλοφόρησε ένα ψεύτικο άρθρο για το θάνατό της στα κοινωνικά μέσα.
Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η μικροβιολόγος Δρ Elisa Granato, η οποία συμμετείχε στη δοκιμή εμβολίου στην Οξφόρδη την Πέμπτη, πέθανε μετά από επιπλοκές μετά τη λήψη του εμβολίου.
Η κυβέρνηση αργότερα είπε ότι το άρθρο ήταν "εντελώς αναληθές" και προειδοποίησε τους ανθρώπους για κοινή χρήση μη τεκμηριωμένων αξιώσεων στο διαδίκτυο.

Η Granato ήταν ένα από τα δύο άτομα που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου και είπε ότι ήταν ενθουσιασμένη που υποστήριξε τις προσπάθειες  του εθελοντισμού.View image on Twitter
 Έγραψε στο Τουίτερ: «Τίποτα σαν να ξυπνάς με ένα ψεύτικο άρθρο για το θάνατό σου ... τα πάω καλά με όλους».
Το απόγευμα της Κυριακής, το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας έγραψε στο Twitter : «Ειδήσεις που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρώτος εθελοντής σε μια δοκιμή εμβολίου κορανοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο πέθανε είναι εντελώς αναληθής.
"Πριν από την κοινή χρήση μη τεκμηριωμένων αξιώσεων στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε τη λίστα ελέγχου" Κοινή χρήση "για να σταματήσετε τη διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου."
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ THE GUARDIAN : Corfiatiko.blogspot.com

3 σχόλια:

 1. ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ;
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελέγξτε τι ανεβάζετε, είναι ζωντανή η γυναίκα. Χριστός Ανέστη.
  https://metro.co.uk/2020/04/26/coronavirus-vaccine-participant-fine-fake-reports-death-12613556/amp/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γυναίκα είναι ζωντανή. Σας ενημερώνουμε ότι η ανάρτηση σας έχει πάει εισαγγελέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή