Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πολιτείες, η "επανέναρξη" πολλαπλών σταδίων θα διαρκέσει πολλούς μήνες για να παίξει πλήρως.

Το γεγονός ότι ορισμένα κράτη ετοιμάζονται να «ξανανοίξουν» τις οικονομίες τους δημιούργησε ένα κύμα αισιοδοξίας τις τελευταίες ημέρες, και οι περισσότεροι Αμερικανοί υποθέτουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αρχίσουν να «επανέρχονται στο φυσιολογικό» μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αλλά αυτό δεν ισχύει 

καθόλου. Όπως θα δείτε παρακάτω, μερικές από τις μεγαλύτερες πολιτείες μας
σχεδιάζουν «επαναλειτουργίες» πολλαπλών σταδίων που θα ξεδιπλωθούν για πολλούς μήνες. Και αν αρχίσει να ξεσπά ένα νέο κύμα λοιμώξεων, θα κλειδώσουν τα πάντα ξανά. Έτσι, ακόμη και σε μια καλύτερη περίπτωση, η ζωή δεν πρόκειται να επιστρέψει στο «φυσιολογικό» για το προβλέψιμο μέλλον, και είναι απολύτως πιθανό ότι ορισμένοι περιορισμοί θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ έως το 2021.
Ας το αναλύσουμε ένα βήμα τη φορά. Στην Καλιφόρνια, ο Κυβερνήτης Newsom μόλις ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια διαδικασία «ανοίγματος» τεσσάρων σταδίων στην πολιτεία του, και παραδέχεται ανοιχτά ότι το στάδιο 3  είναι μήνες μακριά …

Η επόμενη φάση, το Στάδιο 3, είναι «μήνες, όχι εβδομάδες,», δήλωσε ο Newsom.Αυτό το στάδιο θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις προσωπικής φροντίδας όπως γυμναστήρια, σπα και σαλόνια, αθλήματα χωρίς ζωντανό κοινό, θρησκευτικές υπηρεσίες προσωπικού και άλλες επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε στενή επαφή με τους πελάτες.
Και στην τελική φάση, το Στάδιο 4, θα δούμε το τέλος της παραγγελίας στο σπίτι με το άνοιγμα των «υψηλότερων κινδύνων της οικονομίας μας» να ανοίξει ξανά, δήλωσε η Newsom στο Twitter. Αυτό περιλαμβάνει συναυλίες, συνεδριακά κέντρα και αθλήματα με ζωντανά πλήθη.
Εάν το στάδιο 3 δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι τους «μήνες» από τώρα, πότε θα δούμε επιτέλους το στάδιο 4;
 Και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Καλιφόρνια φιλοξενεί τόσες πολλές επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, τι σημαίνει όλα αυτά για το NFL, το NBA και το Major League Baseball;
Εάν η σεζόν NFL καταλήξει να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί, θα είμαι πολύ αναστατωμένος για αυτό.
Δυστυχώς, ο Newsom φαίνεται αρκετά αποφασισμένος να παραμείνει στην πορεία, και υπόσχεται ότι η ζωή δεν θα επιστρέψει ποτέ πλήρως στο φυσιολογικό για τους κατοίκους της πολιτείας του «έως ότου φτάσουμε σε ασυλία ή εμβόλιο» …
«Δεν θα επιστρέψουμε στον τρόπο που είχαν τα πράγματα μέχρι να φτάσουμε στην ασυλία ή σε ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Newsom. «Θα βασίσουμε τα σχέδια επανέναρξης σε γεγονότα και δεδομένα, όχι στην ιδεολογία. Όχι αυτό που θέλουμε. Όχι αυτό που ελπίζουμε. "
Όπως έχω συζητήσει προηγουμένως, είναι εξαιρετικά απίθανο η «ασυλία των κοπαδιών» να επιτευχθεί σε αυτήν τη χώρα μέχρι το 2021 το νωρίτερο.
Και δεν υπήρξε ποτέ επιτυχές εμβόλιο για οποιοδήποτε κοροναϊό σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
Αν λοιπόν το Newsom είναι σοβαρό, φαίνεται ότι η οικονομική δραστηριότητα θα είναι πολύ καταθλιπτική στην πολιτεία της Καλιφόρνια για πολύ καιρό.
Εν τω μεταξύ, ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo λέει επίσης στους κατοίκους της πολιτείας του  να περιμένουν μια «επανέναρξη» πολλαπλών σταδίων …
Και αν οι υποθέσεις στην πολιτεία του αρχίσουν να αυξάνονται ξανά, ο Cuomo το έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι είναι περισσότερο από έτοιμος  να κλείσει τα πάντα ξανά …
 Ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, αυτός ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και οι περισσότεροι Αμερικανοί τελικά θα τον πάρουν. Αυτές οι κλειδαριές μπορούν να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο, αλλά δεν μπορούν να το σταματήσουν.
Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε όλη την Αμερική παραλύουν εντελώς από τον φόβο αυτού του ιού, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικά πολύ περίεργα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το Χάρβαρντ προειδοποιεί ήδη ότι το επερχόμενο εξάμηνο του φθινοπώρου μπορεί να διεξαχθεί  «χωρίς φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη» …
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι, δεδομένης της αβεβαιότητας που προκαλείται από την πανδημία του κοραναϊού, αφήνει ανοιχτή την πόρτα για ένα εξάμηνο φθινοπώρου χωρίς φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη.
«Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ασφαλές να ξαναρχίσουμε όλες τις συνήθεις δραστηριότητες» μέχρι το φθινόπωρο, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Alan Garber έγραψε σε σημείωμα προς το σχολείο τη Δευτέρα. "Κατά συνέπεια, θα χρειαστεί να προετοιμαστούμε για ένα σενάριο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως πολύ ή όλη η μάθηση."
Έχουμε πραγματικά γίνει ένα έθνος «νιφάδες χιονιού», και ο φόβος αυτού του ιού θα παραλύσει μερικά τμήματα του έθνους για πολύ καιρό ακόμη.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους Αμερικανούς περιορισμένους στα σπίτια τους αόριστα. Όπως επεσήμανα χθες , οι άνθρωποι αρχίζουν ήδη να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους πιο συχνά, και μια νέα έρευνα δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί πρόκειται να φτάσουν στα «σημεία σπάσιμο» τους  εάν δεν αρθούν σύντομα οι περιορισμοί …
Εάν είστε ηλικιωμένοι, έχετε συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή είστε σε κάποια άλλη ομάδα υψηλού κινδύνου, θα είναι σημαντικό για εσάς να συνεχίσετε την καραντίνα στον εαυτό σας.
Αλλά η υπόλοιπη χώρα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά. Περισσότεροι από 26 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για επιδόματα ανεργίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης μέχρι στιγμής, και  μια νέα έρευνα Gallup  ανακάλυψε ότι περίπου το ένα τρίτο όλων των Αμερικανών έχουν χάσει εισόδημα λόγω του κοροναϊού…
Σχεδόν ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει βιώσει προσωρινή απόλυση, μόνιμη απώλεια θέσεων εργασίας, μείωση ωρών ή μείωση εισοδήματος ως αποτέλεσμα της κατάστασης του κοροναϊού. Δεκαοκτώ τοις εκατό έχουν βιώσει περισσότερες από μία από αυτές τις διαταραχές.
Βλέπουμε τόσα πολλά δεινά εκεί έξω και οι άνθρωποι αξίζουν την ευκαιρία να ζήσουν. Σύμφωνα με μια έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε, το 31% όλων των Αμερικανών έχουν ήδη  «μειώσει τις δαπάνες για φαγητό» κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, και αυτός είναι ένας πολύ ανησυχητικός αριθμός.
Ναι, πολύ περισσότεροι Αμερικανοί θα αρρωσταίνουν, και πολύ περισσότεροι Αμερικανοί πρόκειται να πεθάνουν. Δυστυχώς, αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από το εάν έχουμε κλειδώματα ή όχι.
Στην πραγματικότητα, δεν θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο της «ασυλίας των κοπαδιών» μέχρις ότου ο περισσότερος πληθυσμός πιάσει αυτόν τον ιό, και αυτό θα πάρει λίγο χρόνο για να συμβεί.
Αλλά εν τω μεταξύ, αυτές οι κλειδαριές προκαλούν την οικονομία μας να διαλυθεί στις ραφές και η σκηνή προετοιμάζεται για μεγάλες αστικές αναταραχές .
Κατανοώ ότι δεν θα ήταν εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε ως έθνος.
Δυστυχώς, τα «πολλαπλά στάδια επαναλειτουργίας» που ονειρεύτηκαν ορισμένοι από αυτούς τους κυβερνήτες θα μας κρατήσουν πίσω για πολλούς μήνες που θα έρθουν και θα επεκτείνουν σημαντικά τα οικονομικά μας δεινά.
Οι εκλογές έχουν συνέπειες, και η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς τους κυβερνήτες δεν πρέπει καν να εμπιστεύονται ούτε να καθαρίζουν τα δάπεδα σε μια τοπική βασίλισσα γαλακτοπαραγωγής. Αλλά τώρα είναι αυτοί που τρέχουν το σόου και οι αποφάσεις που λαμβάνουν θα είναι πολύ επώδυνες για όλους μας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ END OF THE AMERICAN DREAM : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου