Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μαζικά στους δρόμους οι Τ/κ για δημοκρατία και ειρήνη.

Φόβοι για κοινωνική αναταραχή και προβοκάτσια στη σημερινή πορεία της τ/κ πλατφόρμας
Μεγάλη σε μαζικότητα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή πορεία “ειρήνης και δημοκρατίας” που διοργανώνει στις 17:00 η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και την τ/κ πολιτική ηγεσία να προβαίνουν σε έκκληση προς όλους να ενεργήσουν με σωφροσύνη για να ξεπεραστεί η ένταση.

Οι τελευταίες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος της εφημερίδας “Africa” από ομάδες ακροδεξιών εποίκων εγείρουν φόβους για τυχόν εντάσεις. Πάντως πληροφορίες της “Χ” αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο για πρόκληση προβοκάτσιας στη σημερινή εκδήλωση. Δεν είναι τυχαίο που σε ανακοίνωσή του το λεγόμενο “προεδρικό” των κατεχομένων σημειώνει ότι το δικαίωμα στην πορεία και τη διαμαρτυρία κατοχυρώνεται από το “σύνταγμα” αλλά έχει σημασία να χρησιμοποιηθεί υπεύθυνα.
Ο Μ. Ακιντζί σημειώνει ότι η εκδήλωση της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας πρέπει να εξυπηρετήσει την εσωτερική ειρήνη και το κοινωνικό σύνολο. Ζήτησε από τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν η πορεία να μετατραπεί σε κοινωνική αναταραχή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με δηλώσεις τους και οι πρόεδροι των έξι «κοινοβουλευτικών» κομμάτων που ζήτησαν σύνεση από όλους. Η σημερινή πορεία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να στείλει μηνύματα κυρίως υπέρ της ειρήνης και της επανένωσης στην Κύπρο. Θα υπάρξουν μηνύματα ενάντια στις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις και υπέρ της ελευθερίας του λόγου.
Την εκδήλωση στηρίζουν 21 συντεχνίες, οργανώσεις και κόμματα που τάσσονται υπέρ της λύσης του Κυπριακού, όπως το ΡΤΚ, το ΚΚΔ και το ΚΕΚ. Δεν θα συμμετέχει το ΔΚ. Χθες ο Τ/κ ηγέτης είχε συνάντηση με τον «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας», ταξίαρχο Τεβφίκ Αλγκάν, με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα ασφάλειας.

Δημήτρης Στρατής.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου