Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ποιός ο ρόλος της ρομποτικής τεχνολογίας και των ντρόουνς στις έσχατες ημέρες;

Η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά με γοργούς ρυθμούς και υιοθετείται ήδη για στρατιωτική χρήση, θέτοντας ερωτήματα ως προς το ρόλο που θα παίξει αυτή η ισχυρή νέα τεχνολογία  στις έσχατες ημέρες;

Θα είναι ένας τρομακτικός αδίστακτος μαχητής στον τελικό βιβλικό πόλεμο του Γκογκ και του Μαγκόγκ ή θα είναι ένας απρόβλεπτος σωτήρας της ανθρωπότητας και μάλιστα θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ανάσταση των νεκρών;
Σε ένα σενάριο των έσχατων ημερών , η τεχνολογία διαδραματίζει καταστροφικό ρόλο για την ανθρωπότητα. Ένα βίντεο με τίτλο "Slaughterbots" και παράγεται από την περιβόητη Campaign to Stop Robot Killer απεικονίζει αυτό το αποτέλεσμα στο οποίο οι αυτόνομοι drones οπλισμένοι με εκρηκτικές κατηγορίες προκαλούν όχληση στην κοινωνία. Το βίντεο αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας που αποσκοπεί στην απαγόρευση των θανατηφόρων αυτόνομων όπλων, μια ανησυχία που ξεχωρίζει σαφώς για πολλούς καθώς η αναφορά έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 20.000 υπογραφές.
Οι πλευρές του φανταστικού μέλλοντος που απεικονίζονται στο βίντεο εμφανίζονται να γίνονται πραγματικότητα. Τόσο η Ινδία όσο και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι αρχίζουν να εισάγουν αυτόνομη τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στους αμυντικούς τους τομείς.
Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν επίσης ότι οι καταστρεπτικές δυνατότητες του AI εγείρουν ηθικές δυσκολίες. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Tερέζα Mέι ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνησή της ιδρύει ένα συμβουλευτικό όργανο, για το συντονισμό με άλλες χώρες, για να συζητήσει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηθικά για στρατιωτικούς σκοπούς.
Φαίνεται ότι οποιοσδήποτε μελλοντικός πόλεμος, συμπεριλαμβανομένου του προ-μεσιανικού πολέμου Γωγ και Mαγώγ, θα περιλαμβάνει ρομπότ δολοφόνων και πολλοί πνευματικοί ηγέτες σκέφτονται ήδη πώς το AI εντάσσεται σε ένα θρησκευτικό όραμα των τελευταίων ημερών. 
Ο ραβίνος Michael Laitman, ένας κορυφαίος εμπειρογνώμονας στην Καμπάλα και ο ιδρυτής της ένωσης του Bnei Baruch Kabbalah, πιστεύει ότι η τεχνολογία και ειδικότερα η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μέρες μας, αλλά όχι απαραίτητα θετική.
"Είναι σαφές στην Καμπάλα ότι στις εποχές που προηγούνται της εξαγοράς, ο άνθρωπος πρόκειται να αξιοποιήσει το σύνολο των δυνατοτήτων της τεχνολογίας", δήλωσε ο Ράμπι Λάιτμαν στο Breaking Israel News. "Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να δημιουργούν τεχνητή νοημοσύνη. Οι άνθρωποι θα θέλουν να επιτύχουν κάτι παρόμοιο με τη δημιουργία του ανθρώπου. "
"Κατά την εποχή του geula, οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι όλη αυτή η εξέλιξη, σε όλη την ιστορία, είναι αυτό που μας έφερε σε ακόμη μεγαλύτερη κατάρρευση", τόνισε. "Αυτό θα γίνει πολύ σαφές στον πόλεμο όταν θα δούμε ότι όλη η τεχνολογία που αναπτύξαμε για το καλό του ανθρώπου μπορεί να γυρίσει αμέσως και να χρησιμοποιηθεί εναντίον του ανθρώπου".
Ο ραβίνος Laitman πιστεύει ότι τα ίδια κίνητρα του ανθρώπου που οδήγησαν στην κατασκευή του Πύργου της Βαβέλ βρίσκονται επίσης στο παιχνίδι με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
"Οι άνδρες ήθελαν να ανέβουν στους ουρανούς και να γίνουν όπως ο Θεός", εξήγησε ο ραβίνος. "Για να γίνει αυτό, ασχολήθηκαν με τα βασικά θεμέλια της δημιουργίας. Ήθελαν να διορθώσουν κάτι μέσα στον άνθρωπο που πίστευαν ότι ήταν ένα ψεγάδι ».
Αν και αυτό το κίνητρο ακούγεται ευγενές, ο ραβίνος Laitman επεσήμανε ένα ελάττωμα που άλλαξε τις καλές του προθέσεις στο κακό.

"Αυτό ήρθε από ένα μέρος του εγώ, στο οποίο ήθελαν να πάρουν τη θέση του Θεού", δήλωσε ο Rabbi Laitman.
Σε άρθρο που ο ραβίνος Laitman δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή στο News Breaking Israel, περιγράφει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά περιγράφει επίσης μια λύση για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

"Δυστυχώς, πιστεύω ότι θα αναπτυχθούν όπλα με τεχνολογία AI", έγραψε ο ραβίνος. "Αν αναβαθμιστεί η ανθρώπινη συνείδησή μας τουλάχιστον όσο αναβαθμίσαμε τις τεχνολογίες μας, τότε δεν θα φοβόμασταν να δημιουργήσουμε τερματιστές του AI που θα μπορούσαν να μας εξαλείψουν. Αντ 'αυτού, θα προωθούσαμε την έρευνά μας για να ανακαλύψουμε μια τεχνολογία πιο εξελιγμένη από την ΑΙ και ενέργεια πιο ισχυρή από την πυρηνική ενέργεια ».
"Μερικοί άνθρωποι έχουν προτείνει ένα αποκαλυπτικό όραμα για το ΑΙ στο οποίο ο άνθρωπος και η μηχανή συγχωνεύονται στο τέλος των Ημερών, υποδεικνύοντας ότι αυτό θα ήταν το τσίυα χέτιμ (ανάσταση των νεκρών)", δήλωσε στο Breaking Israel News.
Περιέγραψε επίσης προσπάθειες για τη μεταφόρτωση του συνόλου των γνώσεων ενός ατόμου σε έναν υπολογιστή.

"Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται στο δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου και σε κάποια μορφή αναπαράγουν ή και θα αναδημιουργήσουν τη συνείδηση ​​των ατόμων", δήλωσε ο Rabbi Goldfeder.
Ο ραβίνος πρότεινε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι θεολόγοι θα πρέπει να καθορίσουν αν η ΑΙ πρέπει να θεωρείται αισθανόμενη και ανθρώπινη.
"Η γραμμή μεταξύ Ανθρώπου και μηχανής στην Τορά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο αυτό που θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι είναι", δήλωσε ο ραβίνος.
Παρόλο που η AI θέτει πολλά ηθικά και θεολογικά ερωτήματα, ο Rabbi Goldfeder πιστεύει ότι όχι μόνο αυτό είναι καλό, αλλά ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας προοριζόταν πράγματι από τον Θεό να είναι μέρος του ρόλου του ανθρώπου, να είναι συνεργάτης του Θεού στη Δημιουργία.
"Μία από τις πρώτες εντολές που λάβαμε ήταν να κατακτήσουμε τον κόσμο, τον οποίο καταλαβαίνουμε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμετάσχει με τον Θεό στη δημιουργία", δήλωσε ο Rabbi Goldfeder, επικαλούμενος τη Γένεση.
"Όλες αυτές οι δυνάμεις τέθηκαν στη φύση και είναι αθώες, όχι ανήθικες. αυτό που κάνουμε μαζί τους καθιερώνει το καλό ή το κακό ", εξήγησε ο Rabbi Goldfeder. "Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει να κάνουμε απίστευτο καλό".

Ο Rabbi Goldfeder πιστεύει ότι η AI θα συνεχίσει να είναι σημαντική ακόμα και μετά την άφιξη του Μεσσία.

"Οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται για τη y'mot ha'moshiach (Μεσσιανική εποχή) όπως πηγαίνει πίσω στις βιβλικές εποχές", δήλωσε ο Rabbi Goldfeder στο Breaking Israel News. «Υποθέτω ότι ο Τρίτος Ναός θα κάνει απόλυτη χρήση κάθε τεχνολογίας που διαθέτουμε».

breakingisraelnews.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου