Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ο ουρανός στην Ανταρκτική μοιάζει με κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας - Όπως ένα μάτι στον ουρανό.Όπως ένα μάτι στον ουρανό! Η παραπάνω εικόνα μπορεί να μοιάζει με την εικονογράφηση για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, έναν αστροναύτη που μεταφέρεται από έναν ξένο ήλιο σε έναν έρημο πλανήτη. Αλλά όχι, είναι μια άλλη μέρα στη Γη ...στην θαυμάσια Ανταρκτική.

 Είναι ένας τόπος που λίγοι θα επισκεφθούν, ίσως γιατί αισθάνoνται ότι είναι τόσο αλλόκοτος. Ο ουρανός δίνει την εικόνα της εξωγήινης ποιότητάς του, αλλά η αιτία του, είναι σίγουρα αυτού του κόσμου. Σαφώς, η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή με κρυστάλλους που είχαν στραφεί προς τις δύο κατευθύνσεις.
Ο φωτορεπόρτερ Christopher Michel πήρε την κινηματογραφική εικόνα σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Ανταρκτική. Έπιασε τη φωτογραφία μόλις ένα χιλιόμετρο από τον Νότιο Πόλο ενώ βρισκόταν στον πάγο με την Ανταρκτική.
Η Logistics and Expeditions,είναι μια εταιρεία που βοηθά με επιστήμες και τουριστικές επισκέψεις, κατά τη διάρκεια του σύντομου καλοκαιριού της Ανταρκτικής.

Το φαινόμενο είναι γνωστό σαν ο" σκύλος του ήλιου" - και συμβαίνει όταν υπάρχουν εξαγωνικοί πάγοι κρύσταλλοι στον αέρα, που τείνουν να επιπλέουν οριζόντια επειδή σε αυτή τη θέση, διαθλούν το φως, έτσι ώστε να φαίνεται ότι υπάρχουν δύο άλλοι ήλιοι μωρά που πλαισιώνουν τον πραγματικό ήλιο. Όταν οι κρύσταλλοι είναι πιο κάθετοι, δημιουργούν ένα φωτοστέφανο γύρω από τον αρχικό ήλιο.
Είναι σαφές ότι αυτή τη μέρα, σε αυτή την ακριβή στιγμή, η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή με κρυστάλλους που αντιμετωπίζουν και τις δύο κατευθύνσεις στον ουρανό πάνω από την Ανταρκτική.
strangesounds.org
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου