Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Οι δυνάμεις των συμμαχικών δυνάμεων των ΗΠΑ "προετοιμάζονται καλά" για να υπερασπιστούν την τουρκική επίθεση στη Συρία.

Η τουρκική επίθεση κινδυνεύει από την άμεση αντιπαράθεση των συμμάχων του ΝΑΤΟ.Οι δυνάμεις συνασπισμού των Η.Π.Α. που σταθμεύουν στη συριακή κουρδική πόλη Manbij είναι έτοιμες να προφυλαχθούν από μια απειλητική τουρκική επίθεση που κινδυνεύει από άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, δήλωσε εκπρόσωπος του συνασπισμού την Παρασκευή.Turkish troops advance near the Syria border at Hassa, Hatay province

Η Τουρκία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια επίθεση εναντίον του αέρα και του εδάφους στο βόρειο συριακό θύλακα της Αφρίν, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τις αμερικανικές υποστηριζόμενες Μονάδες Προστασίας του Λαού ή το YPG, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική ομάδα. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να επεκτείνει τη λειτουργία 60 μίλια ανατολικά στο Μανμπι, όπου, αντίθετα με την Αφρίν, το Πεντάγωνο διατηρεί στρατεύματα των ΗΠΑ.
"Οι δυνάμεις μας είναι καλά προετοιμασμένες για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού κο. Ryan Dillon στο Washington Free Beacon. "Έχουμε αεροπορική κάλυψη σε όλα τα στρατεύματά μας, ώστε να είμαστε πάντα διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, είτε προέρχονται από το ISIS είτε από οποιαδήποτε άλλη απειλή".
Ο Dillon επιβεβαίωσε την αμερικανική στήριξη προς τους μαχητές του Κουρδικού YPG που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός βασικού εταίρου των ΗΠΑ στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η διοίκηση Tραμπ συνέχισε να παρέχει όπλα, εκπαίδευση και αεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματα της SDF παρά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας.
"Έχουν διαδραματίσει ένα ρόλο στο να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε επικεντρωμένοι στην νίκη του Daesh", δήλωσε ο Dillon, χρησιμοποιώντας ένα εναλλακτικό όνομα για το ISIS. "Αυτή η απειλή εξακολουθεί να υπάρχει, εξακολουθούν να συμβαίνουν σκληρές μάχες και αυτό είναι το θέμα στο οποίο επικεντρωνόμαστε και δεν θέλουμε να αποστασιοποιηθεί κάτι από αυτό".
Η Τουρκία, την Πέμπτη, παρότρυνε και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν την υποστήριξή τους προς τους μαχητές του Κουρδικού YPG,ή να αντιμετωπίσουν την «αντιπαράθεση» με τα στρατεύματά τους. Ο Ερντογάν επανειλημμένα κάλεσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπμ να πάρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη με τον Ερντογάν την Τετάρτη, ο Τραμπ πίεσε την Τουρκία να περιορίσει τη στρατιωτική της επίθεση και την προειδοποίησε να «αποφύγει τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν σύγκρουση» μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. 
http://freebeacon.com/national-security/u-s-coalition-forces-well-prepared-defend-turkish-offensive-syria/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FREE BEACON : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου