Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Η Χεζμπολάχ απειλεί με επίθεση το Ισραήλ αν δεν σταματήσει την κατασκευή των τοίχων φράγματος κατά μήκος των συνόρων.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να χτίζει έναν τοίχο- φράγμα κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, η Χεζμπολάχ απειλούσε να επιτεθεί αν το Ισραήλ δεν σταματήσει την κατασκευή. Η Ιερουσαλήμ απάντησε στις απειλές, δηλώνοντας ότι τα αντίποινα του IDF θα είναι σκληρά αν πυροβολήσει η Χεζμπολάχ.image description

Η Χεζμπολάχ έστειλε μια απειλή στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας ότι εάν το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, δεν σταματήσει να κατασκευάζει το τείχος-  φράγμα, κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου, η τρομοκρατική οργάνωση θα ανοίξει πυρ προς το Ισραήλ. Ο τοίχος του φράγματος που αποσκοπεί στην αποτροπή της διείσδυσης των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στην ισραηλινή επικράτεια, βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, η Χεζμπολάχ μόλις πρόσφατα εξέφρασε την οργή της για το εμπόδιο.
Η ανταλλαγή μηνυμάτων άρχισε όταν η Χεζμπολάχ ήρθε σε επαφή με την Ενδιάμεση Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL) για να πει ότι η τρομοκρατική οργάνωση δεν θα δεχτεί τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα. Φοβούμενη την πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση, η UNIFIL έστειλε την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ στις αμερικανικές και βρετανικές πρεσβείες, οι οποίες στη συνέχεια διαβίβασαν το μήνυμα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Σε απάντηση, η Ιερουσαλήμ έστειλε το δικό της απειλητικό μήνυμα, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ λειτουργεί εντός του δικού του κυρίαρχου εδάφους, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο εγκρίθηκε μετά την αποχώρηση του IDF από το Λίβανο το 2000. Σύμφωνα με πηγές του Ισραήλ, θα καταβάλει «βαρύ τίμημα» εάν προσπαθήσει να κλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή, προς την οποία οι  Ισραηλινοί θα ξεκινήσουν σοβαρά αντίποινα.
Όπως δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα από τον JOL, ένας βουλευτής του Λιβάνου που ανήκει στο μπλοκ αντίστασης της Χεζμπολάχ απάντησε στον εκπρόσωπο του IDF, Ronen Manelis, ο οποίος απέρριψε την οργάνωση του και προειδοποίησε τον λαό του Λιβάνου για τη σύνδεση της Χεζμπολά στο Ιράν. Ο Χατζ Μουχάμαντ Ραάντ ονόμασε τον Μανέλη και τον IDF "δειλούς" και είπε ότι το άρθρο είναι ανοησία. Επίσης, προειδοποίησε το Ισραήλ να μην ενεργήσει ανόητα και να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο που μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα γι αυτό.
http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/israel-and-the-middle-east/hezbollah-threatens-to-attack-israel-over-barrier-wall-33984
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου