Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

7 χωριά της Μολδαβίας ανακοίνωσαν την ένωση με τη Ρουμανία.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Ιγκόρ Δόντον, ζήτησε εξηγήσεις από τις αρχές επτά χωριών, τα οποία, χωρίς συμφωνία με την ηγεσία της χώρας, υπέγραψαν δήλωση για την ενοποίηση με τη Ρουμανία.
Επτά μολδαβικά χωριά ανακοίνωσαν την ένωση με τη Ρουμανία

Ο αρχηγός του κράτους διέταξε τη σύγκληση από το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει την κατάσταση και τόνισε ότι καταδικάζει «την αδιαφορία, την αμέλεια ή, ενδεχομένως, την κακόβουλη πρόθεση» του Υπουργείου Εσωτερικών και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, τα καθήκοντα του οποίου περιλαμβάνουν την καταστολή τέτοιων περιστατικών.
Τον περασμένο μήνα, εκπρόσωποι πολλών μολδαβικών οικισμών έχουν διαπράξει πράξεις αντικυβερνητικού, αντιλαϊκού και αντι-συνταγματικού χαρακτήρα. Μιλάμε για τις λεγόμενες "δηλώσεις", που υπογράφονται από τοπικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις σχετικές περιοχές. Οι δηλώσεις αυτές θέτουν έναν στόχο: την κατάργηση του κράτους της Μολδαβίας και την ένταξή τους στο γειτονικό κράτος - τη Ρουμανία,- δήλωσε ο  Dodon,
Ο Dodon πιστεύει ότι ο διαχωρισμός ορισμένων δήμων χωρίς να ειδοποιεί τις αρχές της χώρας είναι το αποτέλεσμα της διάδοσης του κινήματος των συνδικαλιστών, υποστηρίζοντας την ενοποίηση της Μολδαβίας και της Ρουμανίας.

Όπως αναφέρθηκε από τα Μολδαβικά μέσα ενημέρωσης, η εκστρατεία πολιτισμού "Acţiunea-2012", η οποία υποστηρίζει την ενοποίηση της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, διοργανώθηκε για να υπογράψει τις σχετικές δηλώσεις.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου