Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τί κρύβεται πίσω από τη «σύγκρουση» Τσίπρα – Καμμένου;

Εντείνονται οι φήμες ότι στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης επικρατεί χαμός. Ότι υπάρχει σφοδρή σύγκρουση για το Σκοπιανό κι ότι Τσίπρας και Καμμένος δε διάγουν τις καλύτερες ημέρες της κοινής τους πορείας.Τί κρύβεται πίσω από τη «σύγκρουση» Τσίπρα – Καμμένου;

Ακούγονται όλο και περισσότερο οι φήμες ότι οι εξελίξεις με το όνομα, είτε υπάρξει λύση είτε όχι, θα πυροδοτήσουν και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Όχι μόνο ως προς τις αλλαγές που θα έχουν κάποιες κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά και ως προς το ποιοι θα βρίσκονται πλέον στην κυβερνητική πλειοψηφία. Αν δηλαδή θα υπάρξει αποχώρηση των ΑΝΕΛ ή κάποιων από τους βουλευτές αυτών από την συγκυβέρνηση κι αν θα γίνει αντικατάστασή τους με άλλους «πρόθυμους» Εφιάλτες.
Βεβαίως όλα αυτά μπορεί να είναι ένα ακόμη κολπάκι του Αλέξη και του Πάνου προκειμένου να δείξουν ότι έχουν διαφορές αλλά στην τελική προέχει «το καλό της χώρας». Ένας Καμμένος που αν δεν μπει σε ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ή σε κανένα άλλο «περίεργο» κόμμα, δε θα βρει ούτε την ψήφο του στις κάλπες, μπορεί να σχεδιάζει ορισμένα παιχνιδάκια προκειμένου να διασωθεί πολιτικά.
Όχι μόνο λόγω της εξουσιομανίας του, αλλά και γιατί η βουλευτική ασυλία χρειάζεται όταν θα τρέχουν τα ειδικά δικαστήρια.
Έτσι, θα μπορούσε να είναι μια τεχνητή ένταση ώστε να φανούν πατριώτες οι Ανεξάρτητοι και να τσιμπήσουν κάτι από την πατριωτική ψήφο. Τα κόλπα και τις κωλοτούμπες των δύο συνεταίρων τις έχουμε συνηθίσει, δεν θα μας έκανε εντύπωση τίποτε πλέον.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι επιμένουν ότι κάτι τρέχει στην κυβέρνηση. Και θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό αν ο Πάνος Καμμένος έχει σχεδιάσει την επόμενη κίνησή του προκειμένου να διασωθεί μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και βλέπουμε ορισμένες ηχηρές διαφοροποιήσεις και συγκρούσεις που συμβαίνουν εσχάτως. Όπως η πρωινή του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν φτάσαμε στη ζωή μας εδώ πέρα για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας. Πού θα ήταν ο κ. Μπαλαούρας χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες;», σχολίασε ο κ. Καμμένος, που έστρεψε τα πυρά του και κατά του Πάνου Σκουρλέτη.
«Μας κάνει κριτική ο Σκουρλέτης γιατί πήγαμε στο συλλαλητήριο, ενώ εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην πιάνουν στο στόμα τους τον Πάνο Καμμένο. Ο Πάνος είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος και δεν θα φύγει από την κυβέρνηση».
Μάλιστα, κατηγόρησε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για «πολιτικό χαφιεδισμό» γιατί «Έβγαλε τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φωτογραφίες και τους έστειλε στους Ευρωπαίους».
«Προσωπικά εχθές με χαρακτήρισε ακροδεξιό. Αν είμαι ακροδεξιός επειδή κάνω τον σταυρό μου και συμμετέχω σε συλλαλητήρια και δεν κάνω παρέα με ακροαριστερούς και δεν μου αρέσει που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας, ας είναι. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πατροναριστούμε. Αν δεν μας θέλουν επειδή είμαστε δεξιοί ας πάνε με την Φώφη», συνέχισε ο Δημήτρης Καμμένος.
Τώρα τον πείραξε τον Καμμένο ο Κουφοντίνας και τα αριστερά γκρουπούσκουλα…
Είτε ο εν λόγω βουλευτής ετοιμάζει τη μεταπήδησή του στη… ΝΔ είτε έχει συγκεκριμένη στόχευση και τα λέει όλα αυτά. Κάτι σαν προειδοποίηση ίσως για να μην τολμήσουν οι Συριζαίοι να κάνουν όσα σχεδιάζουν.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, ακούγεται έντονα το «φτάνει πια» με τους Ανεξάρτητους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει όλο το αριστερό ακροατήριό του με το να «χαϊδεύει» συνεχώς τ’ αυτιά του ψεκασμένου συνέταιρού του και πλέον ο Τσίπρας και το επιτελείο του σκέφτονται μήπως ήρθε η ώρα του χωρισμού, ενός βελούδινου διαζυγίου που δεν θα ρίξει, πάντως, την κυβέρνηση.
Όπως έχουμε γράψει και πρόσφατα, στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προσέγγισης βουλευτών άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητων. Η Μεγαλοοικονόμου ήταν η πρώτη, λέγεται ότι έπονται κι άλλοι που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τον Τσίπρα. Η υπόθεση του Σκοπιανού δίνει την ευκαιρία να προσεγγιστούν κάποιοι που θεωρούν ότι πρέπει να βρεθεί εδώ και τώρα λύση με σύνθετη ονομασίαergaomnesκ.λπ. ώστε να τελειώνουμε με την εκκρεμότητα αυτή. Και από το Ποτάμι και από τους Κεντρώους και ίσως από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν βουλευτές που «γλυκοκοιτάζουν» τις θέσεις του Τσίπρα για το Σκοπιανό.
Κανείς δεν θα έμενε, λοιπόν, έκπληκτος αν η κυβερνητική πλειοψηφία άλλαζε μορφή και ήταν χωρίς τους ΑΝΕΛ.
Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξουν βουλευτές αυτής της Βουλής που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν συνολικά μια καταρρέουσα κυβέρνηση, τότε θα βρουν αυτό που τους αξίζει στην κάλπη. Αν οι πρόθυμοι Εφιάλτες θελήσουν να δώσουν ανάσα ζωής στον Τσίπρα είναι άξιοι της τύχης τους. Το ορθόν θα ήταν να πάμε άμεσα σε εκλογές επικαλούμενοι το εθνικό συμφέρον και η επόμενη κυβέρνηση να λύσει το Σκοπιανό, αν αυτό λύνεται.
Με στημένες πλειοψηφίες και με μια κυβέρνηση που παίζει βρόμικα παιχνίδια προσέγγισης νέων αποστατών δεν έχει καμιά τύχη η χώρα αλλά και δεν θα το επιστρέψουν οι πολίτες.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου