Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

To Σκάφος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Mαχητής" εθεάθη στα ανοικτά της Σμύρνης με υψωμένη τη Βυζαντινή και την Ελληνική σημαία!

Η Τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ καταγγέλει ότι πολεμικό σκάφος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε κοντά στη Σμύρνη και με υψωμένη τη Βυζαντινή και την Ελληνική σημαία,παρενόχλησε τα σκάφη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού!

Ο Υποργός Άμυνας της Ελλάδας,χτες,προσπάθησε να ρίψει στεφάνι στα Ίμια,αλλά εγκατέλειψε την περιοχή μετά από επέμβαση του Τουρκικού Λιμενικού.
Μια παρόμοια προσπάθεια να κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο,έγινε στη Σμύρνη.
Το ελληνικό περιπολικό με το όνομα "Μαχιτής" ήρθε στα ανοιχτά της Σμύρνης με τη βυζαντινή σημαία.
 Παρά την πρόκληση τα σκάφη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κράτησαν την ψυχραιμία τους.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ MILLIYET : Corfiatiko.blogspot.com
Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι με υψωμένη τη βυζαντινή Σημαία εισήλθε στον Κόλπο της Σμύρνης η Κανονιοφόρος "Μαχητής" του Πολεμικού μας Ναυτικού και ανάρτησαν υποτιθέμενο βίντεο-ντοκουμέντο όπου ανακάλυψαν την παρενόχληση τουρκικών πλοίων από ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν παντελώς το βίντεο και αναφέρουν ότι στόχος των Τούρκων είναι η δημιουργία ανυπόστατων γεγονότων
Στο βίντεο πάντως δεν φαίνεται πουθενά η κανονιοφόρο, αντίθετα κυριαρχού πλάνα από το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής στα Ίμια όταν τα τουρκικά πολεμικά πλοία προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την Κ/Φ Νικηφόρος στην οποία επέβαινε ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ρίξει,στεφάνι στο σημείο όπου έπεσε το πλοίο με τους τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού, σαν σήμερα το 1996.
Κάτι που τελικώς έγινε με επιτυχία
Τα τουρκικά ΜΜΕ λοιπόν αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος πλησίασε στη περιοχή Καραμπουρούν της Σμύρνης έχοντας υψωμένη μια βυζαντινή σημαία και προσπάθησε να παρενοχλήσει τις τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις οι οποίες τελικά το «εκδίωξαν».
Αναφέρουν μάλιστα ρητώς ότι «πρόκειται για ελληνική προσπάθεια δημιουργίας έντασης στο Αιγαίο»!
Αν δεν ήταν επικίνδυνη η Άγκυρα θα γελάγαμε, αλλά δυστυχώς δεν είναι για γέλια.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου