Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ο Ερντογάν απειλεί να επεκτείνει την επίθεση στην Συρία.Θα έχουμε σύρραξη Τουρκίας-ΗΠΑ στο Manbij της Συρίας;

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δεν θέλει να περιορίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στην περιοχή Aφρίν. Αυτό θα επιτρέψει στα τουρκικά στρατεύματα να χτυπήσουν άμεσα τον αμερικανικό στρατό - τον εταίρο του ΝΑΤΟ.  Türkische Panzer an der Grenze zu Syrien. Mit Fahrzeugen aus deutscher...

Στη βόρεια Συρία, ο κίνδυνος άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και ΗΠΑ αυξάνεται. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να επεκτείνει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Συρία.
  "Leopard"-Panzer in der türkischen Provinz Hatay. Alle Lieferungen aus der...
Θέλει να καταπολεμήσει την υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG,ξεκινώντας από τη βόρεια Συριακή περιοχή του Manbij.
Εκεί, οι Αμερικανοί έχουν σταθμεύσει στρατιωτικό προσωπικό - σε αντίθεση με τη μακρινή δυτική πλευρά της Αφρίν, όπου εδώ και αρκετές ημέρες γίνεται αεροπορική και στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά του YPG . Ένας εκπρόσωπος της διεθνούς στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατικής πολιτοφυλακής «Ισλαμικό κράτος» (IS) δήλωσε: «Οι δυνάμεις του συνασπισμού βρίσκονται στην περιοχή (γύρω από τον Manbij) και έχουν το εγγενές δικαίωμα να αμυνθούν, θα το κάνουν αυτό. "
Η τουρκική συνοριακή πόλη Κιλής, εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χτυπήθηκε από δυο ρουκέτες που πυροδότησαν από την Αφρίν.  Ein Panzer vom Typ "Leopard 2 A4" der türkischen Armee in der Provinz Hatay -...
 Ένα άτομο σκοτώθηκε, μια δωδεκάδα ανθρώπων τραυματίστηκαν, μερικοί από αυτούς σε ένα τζαμί που χτυπήθηκε. Από την αρχή της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής, οι ρουκέτες έπεσαν ξανά και ξανά στην τουρκική συνοριακή περιοχή.
Οι Σύριοι Κούρδοι δημιούργησαν τρεις αυτόνομες συνοικίες από την αρχή του εμφυλίου πολέμου της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου της Αφρίν στα σύνορα με την Τουρκία. Με την επίθεση της "ελιάς" στην Αφρίν, η Τουρκία άνοιξε ένα νέο μέτωπο στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας . Το Manbij ανήκει σε μια ευρύτερη περιοχή ελεγχόμενη από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Εκεί, οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ανασυγκρότηση.
Η Τουρκία θα «ματαιώσει τα παιχνίδια στα σύνορά της», δήλωσε ο Ερντογάν: «Η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί το τελευταίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης».
Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος από το Manbij δήλωσε ότι η ομάδα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στέλνει στρατεύματα στην πρώτη γραμμή για να απαντήσει σε ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας ή των συμμάχων της. "Φυσικά, συνεχίζουμε τον συντονισμό μας με τον διεθνή συνασπισμό όσον αφορά την προστασία του Manbijk", συνέχισε. Η συμμαχία πραγματοποιεί ήδη περιπολίες. Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Ryan Dillon το απέρριψε. Ωστόσο, κάποιος «ανησυχούσε για το τι συνέβη».
  Soldaten beim Training mit Panzern: Die Türkei zählte in den vergangenen zwei...
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, τουλάχιστον 260 μαχητές YPG και IS σκοτώθηκαν όταν εγκαταστάθηκαν στην Αφρίν. Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της SDF, Redur Xelil, το χαρακτήρισε ψέμα. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχει στην ΑΦΡΙΝ. Ο αριθμός των δολοφονηθέντων μαχητών του SDF καιτου  YPG  είναι  υπερβολικός από πλευράς της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, λίγοι Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Εν τω μεταξύ, επειδή η Τουρκία χρησιμοποιεί γερμανικά τεθωρακισμένα στην επίθεσή της, ξεκίνησε συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με τις εξαγωγές όπλων . Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπεράσπισε τις παραδόσεις όπλων στον εταίρο του ΝΑΤΟ. Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η χρήση των αρμάτων Leopard 2 στην Τουρκία εξαρτάται από την αποτυχία τους να τα παραδώσουν σε τρίτες χώρες χωρίς προηγούμενη συμφωνία.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/recep-tayyip-erdogan-will-offensive-der-tuerkei-in-syrien-ausweiten-a-1189663.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου