Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ζήτησε να φύγουν τα Αμερικάνικα στρατεύματα από την Ιεράπολη.

Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη βόρεια περιοχή Manribij της Συρίας και να θέσουν τέρμα στη στήριξή τους στην κουρδική πολιτοφυλακή στην περιοχή, ζήτησε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλου Γκαβουσόγλου.US troops must leave Syria’s Manbij – Turkey’s Foreign Minister

Ο Cavusoglu είπε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή κοντά στην πόλη Manbij, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον που παρέχει όπλα στο YPG πρέπει επίσης να σταματήσει να τα προμηθεύει.
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να δει προληπτικά βήματα από τις ΗΠΑ, όχι απλώς υποσχέσεις.
Οι τουρκικές δυνάμεις διεξάγουν επίθεση, με την επωνυμία «Olive Branch», που στοχεύει σε Κούρδους μαχητές που συνδέονται με τις πολιτοφυλακές των Λαϊκών Προστατευτικών Μονάδων (YPG) μέσα και γύρω από την Αφρίν της Συρίας. Η Ρωσία εξέφρασε ανησυχίες για τις εξελίξεις, προτρέποντας όλα τα μέρη να σεβαστούν τα σύνορα της Συρίας.
Η επιχείρηση της Τουρκίας έχει ψυχράνει τις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης του Tραμπ και του γραφείου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παροχή όπλων από τις ΗΠΑ και την υποστήριξη των κουρδικών δυνάμεων στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS).
Η έκκληση του υπουργού στις ΗΠΑ να απομακρύνει την υποστήριξή του για τους Κούρδους μαχητές, ήρθε όταν ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι τουρκικές δυνάμεις σχεδιάζουν να περάσουν πέρα από την Αφρίν στη συριακή πόλη Μανμπινζ. Οι αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν επί του παρόντος, υποστηρίζοντας τις κουρδικές πολιτοφυλακές του YPG. Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Tραμπ ανέφερε ότι εξέφρασε ανησυχίες για τις ενέργειες της Τουρκίας σε μια έκκληση προς τον Ερντογάν, υποδεικνύοντας ότι το «Olive Branch» είναι μια αποσταθεροποιητική κίνηση.
"Ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στις ανησυχίες ότι η κλιμάκωση της βίας στην Αφρίνη της Συρίας διακινδυνεύει να υποχωρήσει στους κοινούς στόχους μας στη Συρία", δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. "Κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει προσοχή και να αποφύγει οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν σύγκρουση μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων"
https://www.rt.com/news/417159-turkey-us-warning-manbij/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου