Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για Συρία: Όχι στην σύνοδο στο Σότσι από την αντιπολίτευση.

Ο ένατος γύρος των διαπραγματεύσεων για την ειρήνευση στη Συρία ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και οργανώσεις της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα πάρουν μέρος στη σύνοδο που οργανώνει η Ρωσία στο Σότσι τη Δευτέρα 29η και την Τρίτη 30η Ιανουαρίου, δήλωσε ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Συρία.UN Special Envoy of the Secretary-General for Syria Staffan de Mistura briefs the media. FILE PHOTO.  EPA/SALVATORE DI NOLFI

Δυτικές και ορισμένες αραβικές Κυβερνήσεις θεωρούν ότι η σύνοδος που οργανώνεται στο Σότσι είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια χωριστή ειρηνευτική διαδικασία, η οποία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και θα διευκολύνει την αναζήτηση μιας λύσης που θα προτιμούσαν περισσότερο ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ ‘Ασαντ και οι σύμμαχοί του, η Ρωσία και το Ιράν.
“Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενημερώνεται και θα ενημερωθεί εκτενέστερα απόψε για το αποτέλεσμα των συνομιλιών της Βιέννης. Κατόπιν επαφίεται σε εκείνον να λάβει την απόφαση όσον αφορά το ποια θα είναι η αντίδραση του ΟΗΕ στην πρόσκληση για να παραστεί στο Σότσι”, ανέφερε ο Στάφαν ντε Μιστούρα, ο ειδικός επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.
Στο μεταξύ, η συριακή αντιπολίτευση γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι θα μποϊκοτάρει τη διεθνή σύνοδο για την ειρήνευση στη Συρία που οργανώνει η Ρωσία στο Σότσι.
Ο εκπρόσωπος της λεγόμενης ανώτατης επιτροπής διαπραγματεύσεων της αντιπολίτευσης, ο Γιαχία Αρίντι, επιβεβαίωσε από τη Βιέννη ότι οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται από αυτή αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στη σύνοδο, που οργανώνει το Κρεμλίνο.
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου