Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ στο Γκουάμ φαίνεται να προετοιμάζονται μυστικά για πυρηνικό κτύπημα στη Βόρεια Κορέα.

 Κάποιοι πρότειναν ότι ένα γρήγορο πυρηνικό κτύπημα στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να παρακμάσει την πυρηνική υποδομή της χώρας με λίγες απώλειες.B 61 nuclear bombs on rack

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ εξετάζει την πιθανότητα για πυρηνικό κτύπημα στη Βόρεια Κορέα, αλλά ορισμένοι εμπειρογνώμονες και πολιτικοί πιστεύουν ότι η ιδέα του πυρηνικού κτυπήματος είναι μια συνταγή για καταστροφή.
Οι ΗΠΑ έστειλαν πρόσφατα B-2 βομβαρδιστικά μυστικά στο Γκουάμ, όπου προσχώρησαν στα Β-1 και Β-52, τα άλλα βομβαρδιστικά στο στόλο των ΗΠΑ.
Ενώ τα Β-2 και Β-52 είναι γνωστά καθώς μεταφέρουν πυραύλους κρουζ με πυρηνικές κεφαλές , ένα μικρότερο πυρηνικό όπλο που έχει υποστεί κάποιες αναβαθμίσεις μπορεί να προκαλέσει κτύπημα στη Β.Κορέα.
Η πυρηνική βόμβα  B-61,που μπορεί να μεταφέρει το B-2 σε 16 τεμάχια, έχει τροποποιηθεί τα τελευταία χρόνια για να αυξήσει την ακρίβεια και την ικανότητά της να χτυπήσει υπόγειους στόχους, αν και αυτή η έκδοση δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα.
Η νέα τροποποίηση του B-61 δεν το καθιστά ιδανικό για την καταστροφή βυθισμένων υπόγειων καταφυγίων που θα μπορούσε να κρυφτεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά έχει μια ρυθμιζόμενη πυρηνική απόδοση που θα μπορούσε να περιορίσει την επιβλαβή  ραδιενεργή πυρηνική επίθεση.
b 2 spirit
Αν και οι ΗΠΑ έχουν πολλά πυρηνικά όπλα που μπορούν εύκολα να χτυπήσουν τη Βόρεια Κορέα από τη ξηρά, τον αέρα ή τη θάλασσα, είναι κατά κύριο λόγο μεγάλα που αποσκοπούν στην αποτροπή χωρών όπως η Ρωσία ή η Κίνα.
Ένα έγγραφο του 2017 στο περιοδικό International Security της MIT πρότεινε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στα συστήματα καθοδήγησης και στα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να καταστρέψουν όλες τις πυρηνικές υποδομές της Βόρειας Κορέας προκαλώντας 100 περίπου θανάτους, έναντι 2 εκατομμυρίων έως 3 εκατομμυρίων θανάτων και στις δύο πλευρές του 38ου παράλληλα χωρίς αυτούς.
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει τα πυρηνικά ή συμβατικά κτυπήματα με τη διάδοση της πυρηνικής υποδομής της σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι χώροι περιπλέκονται σε μυστικότητα και η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, παρά τις καλύτερες και συντονισμένες προσπάθειές της, έχει κάνει λάθος για τις τοποθεσίες τους, δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος του State Department στο Business Insider.
Παρά τις ενδείξεις ότι τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν θα επιλύσουν το βόρειο κορεατικό στρατιωτικό ακρωτήριο, η διοίκηση του Προέδρου Τραμπ εξέτασε ευνοϊκά τα μικρότερα πυρηνικά όπλα.
Η πρόσφατη ανασκόπηση της πυρηνικής στάσης του Tραμπ συνέστησε την κατασκευή περισσότερων μικρών πυρηνικών όπλων, καθώς το μέγεθός τους θα διευκόλυνε τη χρήση τους σε μια σύγκρουση - κάτι που υποστηρίζει το χαρτί της Διεθνούς Ασφάλειας.
Οι βόμβες Β-61 υπάρχουν σε στρατιωτικές βάσεις διασκορπισμένες σε όλη την Ευρώπη και είναι πολύ λιγότερο ορατές από τα μεγάλα βομβαρδιστικά, των οποίων οι κινήσεις συχνά δημοσιοποιούνται.
Πρόσφατες αναφορές υποδεικνύουν ότι ο Τραμπ εξετάζει ένα κτύπημα "αιματηρής μύτης" στη Βόρεια Κορέα ή μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει τον Kιμ να χρησιμοποιήσει ραντάρ πυραύλων ή μία πυρηνική δοκιμή με περιορισμένη χρήση βίας.
Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες και οι πολιτικοί χαρακτήρισαν την ιδέα ενός πυρηνικού κτυπήματος σαν αποσταθεροποιητικό και ειλικρινά τρελό. 
"Βέβαια, η Βόρεια Κορέα κατανοεί ότι οι ΗΠΑ είναι αρκετά σκληρές", δήλωσε ο Γκαραμέντι. "Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και πρόθυμες να ανταποκριθούν στην επιθετικότητα από τη Βόρεια Κορέα".
Πρόσθεσε: "Αλλά πρέπει να υποθέσουμε ότι αν κάναμε μια επίθεση αιματηρής μύτης, η Βόρεια Κορέα θα ανταποκρινόταν με κάποιο τρόπο. Και μετά τι;"
Ενημέρωση: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει ότι το τροποποιημένο B-61 δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα.
americanmilitarynews.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ AMERICAN MILITARY NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου