Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Το Πεντάγωνο μίλησε για την πορεία ενός πιθανού πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ένας πιθανός πόλεμος των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, κατά την αρχική φάση θα διεξαχθεί στη θάλασσα, μετά την οποία η μάχη θα ξεδιπλωθεί στο έδαφος και στον αέρα πάνω από την Ευρώπη, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ,του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός, Paul Selva.

«Κάθε μάχη με την Κίνα, αν συμβεί, θα είναι σε μεγάλο βαθμό στη θάλασσα και στον αέρα», - αναφέρει στο RT.
Ο Σέλβα σημείωσε ότι η ένοπλη αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα απαιτήσει τις αμερικανικές προσπάθειες όλων των όπλων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και των δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη.
Οι μάχες θα διεξαχθούν επίσης στη θάλασσα, καθώς είναι αδύνατο να βρεθεί στη Ρωσία "χωρίς να διασχίσει τον Ατλαντικό". Σε αυτή την περίπτωση, οι μάχες μπορούν να λάβουν χώρα στον αέρα πάνω από τον ωκεανό.
Ο στρατηγός υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την εθνική αμυντική στρατηγική που αναπτύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία αποτελεί "παγκόσμια απειλή". Ο Selva πρόσθεσε ότι το Πεντάγωνο αναπτύσσει ήδη ένα ειδικό σχέδιο για τη Ρωσία και την Κίνα.
Στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι σε αυτό το στάδιο, η Ρωσία ενισχύει την επιρροή της στην Ευρώπη και στην Ασία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, είναι ένας αγώνας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.
https://iz.ru/702766/2018-01-31/pentagon-rasskazal-o-khode-vozmozhnoi-voiny-s-rossiei-i-kitaem
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ IZVESTIA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου