Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Εκπρόσωπος του IDF στους πολίτες του Λιβάνου: «Το Ιράν παίζει παιχνίδια με την ασφάλειά σας».

Στο πλαίσιο των εκτιμήσεων της ισραηλινής ένοπλης μονάδας για την εδραίωση του Ιράν στη Συρία και το γεγονός ότι είναι πίσω από την εργασία για την ίδρυση ενός ακριβούς εργοστασίου πυραύλων στο Λίβανο, ο Γενικός Ταξίαρχος του IDF, Ρόεν Μανέλης, προειδοποίησε την Κυριακή τους πολίτες του Λιβάνου και τα αραβικά κοινωνικά μέσα: "Προσοχή στο παιχνίδι του Ιράν που χρησιμοποιεί την Χεζμπολάχ για να παίξει με την ασφάλεια και το μέλλον σας. Η επιλογή είναι δική σας, ο IDF είναι έτοιμος για οποιοδήποτε σενάριο. "

Ο Μανέλης ξεκίνησε το προειδοποιητικό του άρθρο με την επιλογή του για την εικόνα του έτους στο Λιβανέζικο μέτωπο: την κοινή περιοδεία του αρχηγού του Νοτίου Λιβάνου της Hezbolla, στην εταιρεία του φίλου του, διοικητή μιας από τις σιιτικές πολιτοφυλακές που ήταν πιστοί στο Ιράν.
Είναι σαφές ότι αυτό το μοναδικό φαινόμενο του «τρομοκρατικού τουρισμού» είναι μια συγκεκριμένη και μοναδική έκφραση του κινδύνου για το μέλλον του κράτους των Κέδρων και ολόκληρης της περιοχής - τον κίνδυνο μιας εξαγοράς από τους ηγουμένους της Τεχεράνης », ξεκίνησε.
Σημειώνοντας ότι τα 12 χρόνια που πέρασαν, από τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου, ήταν σχετικά σταθερά, ο Μανέλης πρότεινε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της μόνιμης μνήμης της τιμωρίας που επέβαλε ο Ισραήλ στον Λίβανο, απαντώντας στο "ισχυρό λάθος" του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, να επιτεθεί στο Ισραήλ. Από τότε, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι ο IDF ήταν σκληρός στην εργασία για την προετοιμασία μιας πιθανής επόμενης πρόκλησης.
Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ ήταν απασχολημένη χάνοντας περισσότερους από χίλιους πολεμιστές στη Συρία και διασκεδάζοντας τη δυνατότητα μιας συνδυασμένης επίθεσης στο Ισραήλ με τη Χαμάς.
 "Η Χεζμπολάχ δεν κρύβει την προσπάθειά της να αναλάβει τη χώρα, η οποία βρήκε την έκφραση της σε διάφορες εξελίξεις", συνέχισε, "ένας πρόεδρος που νομιμοποιεί μια τρομοκρατική οργάνωση. ένας πρωθυπουργός που έχει προβλήματα κατά τη λειτουργία του κάτω από τη σκληρή εκφοβιστική συμπεριφορά του Νασράλα, τη δημιουργία υποδομών και εργοστασίων τρόμου για την παραγωγή όπλων, κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης του Λιβάνου και την απρόσκοπτη στρατιωτική αφομοίωση μέσα στον άμαχο πληθυσμό. "
"Το χειρότερο από όλα είναι αυτά που είναι κρυμμένα από το μάτι", έγραψε ο Εκπρόσωπος. "Ενώ οι αρχές του Λιβάνου και η διεθνής κοινότητα σβήνουν τα μάτια, ο Λίβανος μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων. Αυτό δεν είναι πλέον ζήτημα μεταφοράς όπλων, χρημάτων ή συμβουλών. Το Ιράν άνοιξε ένα νέο υποκατάστημα de facto, το υποκατάστημα του Λιβάνου - το Ιράν βρίσκεται εδώ ".
Αλλά τα Λιβανέζικα θέματα υποτιμούν λάθος εάν πιστεύουν ότι η διαδικασία αυτή μετατρέπει τη χώρα τους σε ασφαλές ακρωτήριο, προειδοποίησε. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα βαρέλι πυρίτιδας στο οποίο κάθονται, οι οικογένειες και τα υπάρχοντά τους. "Ένα στα τρία ή τέσσερα σπίτια του νότιου Λιβάνου είναι ένας διοικητικός σταθμός, ένα οπλοστάσιο ή ένα κρησφύγετο για τη Χεζμπολάχ - αλλά είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και είμαστε έτοιμοι να τους επιτεθούμε με ακρίβεια, θα πρέπει να αναγκαστούμε".
"Το μέλλον των πολιτών του Λιβάνου είναι ένα παιχνίδι στα χέρια του δικτάτορα της Τεχεράνης και οι συνεργαζόμενοι αρχηγοί χωριών, πόλεων και κυβερνητικών θεσμών που βλέπουν όλα αυτά και παραμένουν ήσυχοι είναι επίσης υπαίτιοι".
Κάλεσε τους πολίτες του Λιβάνου να επιλέξουν τη ζωή και την ευημερία από τον φανατισμό και το θάνατο, ο ταξίαρχος Ρόνεν Μανέλης δήλωσε ότι ο IDF είναι έτοιμος για κάθε σενάριο. Και, με πρακτικό τρόπο, τους προέτρεψε να ψηφίσουν  τα σουνιτικά κόμματα στις επερχόμενες εκλογές, για να κρατήσουν τους σιίτες πληρεξούσιους του Ιράν στο πολύπλοκο πολιτικό σύστημα του Λιβάνου,ώστε να μην αναλάβουν τη χώρα εξ ονόματος της Τεχεράνης.
https://www.breakingisraelnews.com/101678/idf-spokesman-lebanese-citizens-iran-playing-games-security/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου