Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η πρότασή μας για το συλλαλητήριο της ΑθήναςMια παροιμία λέει: «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει» και «οι πολλές μαμές βγάζουν το παιδί στραβό». Δεν είχαμε, λοιπόν, κανέναν σκοπό να εκφέρουμε κάποια άποψη ή γνώμη. Όμως ο κ. Δημήτρης Μιχάκης προέβη σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για το συλλαλητήριο (χωρίς να προσδιορίζει τι είδους βοήθεια θέλει). Επίσης μας γνωστοποίησε διά του διαδικτύου, ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και ζητά πάλι βοήθεια.

Μετά από όλα αυτά προέβην σε κατάθεση της γνώμης μου στο f/b σε έναν δημόσιο διάλογο που γίνεται εκεί. Επειδή όμως στο blog μας “vasilinos.wordpress.com” είναι χιλιάδες οι αναγνώστες μας και δεν γνωρίζουν τις θέσεις μας σ’ αυτό τον δημόσιο διάλογο, προβαίνουμε και σε δημοσίευση της άποψής μας εδώ στο blog μας.
Κατ’ αρχήν, κ. Δημήτρη και οργανωτική επιτροπή, δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήριά μας και τις θερμές ευχαριστίες μας για το γεγονός ότι τη στιγμή που κυβέρνηση, εκκλησία, κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» και ΜΜΕ, κάνουν το παν για να μην εκφραστεί ο Κυρίαρχος Λαός, και να μην αντιδράσει (και μάλιστα που η άθεη κυβέρνηση που δεν αγαπά την πατρίδα, ρώτησε τον λαό με δημοψήφισμα και το 63% του «ΟΧΙ» το βάπτισε «Ναι»), τώρα που θέλουν να βαπτίσουν και τα Σκόπια ως «Μακεδονία», εσείς ως αληθινοί Έλληνες αποφασίσατε να δώσετε την ευκαιρία σ’αυτόν τον Κυρίαρχο Λαό να εκφράσει τη θέλησή του προς αυτούς που υποτίθεται έχουν ορκισθεί να τον υπηρετούν και να υλοποιούν τη θέλησή του. Γι’αυτό σας είμαστε ευγνώμονες και που εκτίθεσθε και που μπαίνετε μπροστά, και που καταθέτετε τον κόπο και την ψυχή σας, και η πατρίδα θα σας είναι ευγνώμων.
Εκ προοιμίου σας δηλώνουμε ότι στην πρόσκλησή σας αυθόρμητα συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιοι είστε, πού πρόσκειστε ή πού αποσκοπείτε. Ένα ήταν -και είναι- για εμάς γεγονός, ότι κάποια παληκάρια πήραν την απόφαση να δώσουν τη δυνατότητα στον Κυρίαρχο Λαό να μιλήσει, να βροντοφωνάξει, για να είναι αναπολόγητοι οι προδότες. Ούτε ενδιαφερθήκαμε για το ποιοι θα είναι οι ομιλητές, πού πρόσκεινται ή σε τι αποσκοπούν, γιατί ο Κυρίαρχος Λαός δεν θέλει πλέον να ακούσει κανέναν τους. Αντιθέτως, ως Κυρίαρχος θέλει αυτοί να τον ακούσουν. Όσον αφορά τους ομιλητές της Θεσσαλονίκης, είναι προς τιμήν όλων τους που δέχθηκαν να πάνε κόντρα σε όλους, που δέχθηκαν να εκθέσουν τους εαυτούς τους στα «σαρκοβόρα όρνεα» των ΜΜΕ (εξαπάτησης), να μπουν μπροστά και να δώσουν το κατά δύναμιν. Τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε και κλείνουμε τα αυτιά μας στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που προσπαθούν να τους κατασπαράξουν, και καλύπτουμε τους ομιλητές διότι «η αγάπη πάντα σκέπει»· και αυτό είναι χρέος μας.
Ούτε εμείς είμαστε φασίστες, όπως είναι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που απαιτούν από έναν Έλληνα στρατηγό πριν υλοποιήσει το συνταγματικό του δικαίωμα «του συνέρχεσθαι ελευθέρως» (άρθρ. 11 §1 Συντάγματος), και το δικαίωμα «να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να εκφράσει την γνώμη του» (άρθρο 5 του Συντάγματος), απαιτούν να τους καταθέσει «υπεύθυνη δήλωση» ότι «δεν θα συμμετάσχει στην πολιτική ζωή της χώρας», δικαίωμα που του δίνει το Σύνταγμα (άρθρο 5 §1,2).
Είναι κατανοητό ότι οι ξεπουλητές της Ελλάδος φοβούνται κάποιον που αντιτίθεται και προσπαθούν να τον «κατασπαράξουν», κοιτώντας ακόμη και τι παπούτσια φοράει. Εκ προοιμίου λοιπόν, σας λέμε ότι και στην Αθήνα για εμάς, το ίδιο ισχύει. Δεν θα μας ενδιαφέρει δηλ. ποιοι είστε, ούτε ποιοι θα είναι οι ομιλητές, απλώς εκμεταλλευόμαστε το γεγονός της δυνατότητας που μας δίνεται να έρθουμε να βροντοφωνάξουμε: «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και γι’αυτό καλούμε ήδη τον κόσμο. ΑΛΛΑ…
Υπάρχει και ένα «αλλά», και αφού μας ζητήσατε ταπεινά βοήθεια, δηλώνουμε ότι είμαστε μαζί σας και στη διάθεσή σας. Δεχθείτε όμως την καλόπιστη κριτική μας και ακούστε τις προτάσεις μας (χωρίς φυσικά να υποχρεούσθε να τις αποδεχθείτε ή να τις υλοποιήσετε).
1) Καλόπιστη κριτική
Αγαπητέ Δημήτρη, πριν καλά καλά αρχίσει η μάχη, αρχίζεις να λες ότι απειλείσαι και φωνάζεις «βοήθεια»… Εσύ πώς θα έκρινες έναν στρατηγό που πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει, και πριν ξεκινήσει η μάχη, να αρχίσει να φωνάζει «βοήθεια, με απειλούν»; Τι εντύπωση θα έδινες στους αντιπάλους και ποια εντύπωση στους δικούς σου στρατιώτες; Δεν το συνεχίζω, διότι φρονώ ότι έγινα κατανοητός.
Πήγες στο τηλεοπτικό κανάλι «Ε», στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου ως εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, και σε ρώτησε ο κ. Ευαγγελάτος: «Ποιος είναι ο διοργανωτής;» και απάντησες: «Θα ανακοινωθούν προσεχώς». Σε ρώτησε: «Ποιοι θα είναι οι ομιλητές;» Και απάντησες: «Θα ανακοινωθούν προσεχώς». Σε ρώτησε: «Ποιοι θα χρηματοδοτήσουν τα έξοδα του συλλαλητηρίου;» Και απάντησες: «Θα κοινοποιηθούν προσεχώς οι χορηγοί». Συγχώρεσέ με, αλλά τότε, για ποιο λόγο πήγες εκεί; Φρονώ ότι κάποιος πρώτα ετοιμάζεται καλά και μετά βγαίνει στη μάχη. Διαφορετικά, θα αρχίσει να καλεί σε βοήθεια, πριν καν αρχίσει η μάχη, και μόνο από τις απειλές που θα εκτοξεύει ο αντίπαλος. Το τίμιο είναι να έχουμε απόλυτη διαφάνεια από την αρχή, η οποία είναι το ήμισυ του παντός.
2) Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Η πρότασή μας για τους κεντρικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου της Αθήνας, είναι ότι πρέπει να είναι οι τρεις (3) Πρόεδροι της Ομογένειας Αμερικής, Αυστραλίας και Ευρώπης. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι εδώ και χρόνια αγωνίζονται τίμια, ειλικρινά, ανιδιοτελώς για τη Μακεδονία. Αγαπούν την πατρίδα και επί χρόνια που εμείς στην Ελλάδα «κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου», αυτοί αγωνιζόντουσαν κατά της προπαγάνδας των Σκοπίων, και έχουν ενεργοποιημένη την ομογένεια. Τους βλέπουμε στην τηλεόραση αυτές τις ημέρες να μιλούν (ο κ. Φιλιππίδης κ.λ.π.), και δεν μπορούμε να τους ακούσουμε μέχρι τέλους, διότι κλαίμε από συγκίνηση για την αγάπη τους που εκφράζουν για την πατρίδα, και δεν θέλουμε να σταματήσουν. Στη Θεσσαλονίκη οι συνομιλητές πήγαιναν στους ομιλητές και τους ζητούσαν να συντομεύσουν. Υπάρχει νομίζω μια μικρή διαφορά.
Επίσης πρέπει να είναι και ένας από την εκκλησία. Και εδώ πρέπει με δικαιοσύνη να επιλεγεί το πρόσωπο· δεν πρέπει να είναι ένας που δεν μιλά, δεν αγωνίζεται, αλλά αρκείται μόνο σε έκδοση δελτίων τύπου και σε άρθρα εντυπώσεων στο facebook. Προσωπική μας, λοιπόν, άποψη και πρόταση είναι να κληθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Σκοπίων, Ιωάννης (αν φυσικά κι εκείνος συμφωνεί). Είναι ο μόνος που δικαιούται να μιλήσει, διότι μέσα στα Σκόπια ομολόγησε ότι «μία είναι η Μακεδονία και αυτή είναι ελληνική». Και κατηγορήθηκε γι’αυτό για εσχάτη προδοσία από την κυβέρνηση Γκρουέφσκι και ότι αντιτίθεται στο αλυτρωτικό Σύνταγμά τους, καθαιρέθηκε και φυλακίσθηκε από το καθεστώς για χρόνια. Αυτός πρέπει να είναι ομιλητής, διότι εμείς τότε κοιμόμασταν και αυτός μαρτυρούσε την αλήθεια και φυλακιζόταν. Και εμείς αν και δεν κάναμε τίποτα γι’αυτόν, πρέπει να τον τιμήσουμε και να του δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσει τουλάχιστον τώρα εδώ. Εξάλλου η εκκλησία έχει πρόβλημα με την ψευδο-εκκλησία της Μακεδονίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χαρεί, διότι αυτόν αναγνωρίζει ως Αρχιεπίσκοπο Σκοπίων. Ας αφήσουμε, λοιπόν, να μιλήσει στον λαό ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Σκοπίων.
————————–
3) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
 Εάν κληθούν οι τρεις ανωτέρω Πρόεδροι της Ομογένειας να είναι οι κεντρικοί ομιλητές, πιστεύω ότι η Ομογένεια θα αναλάβει με χαρά τα έξοδα μιας εξέδρας, τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις κ.λ.π. και θα κλείσουν όλα τα στόματα.
4) ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ
Πρέπει μεταξύ των διοργανωτών να είναι και η Ομογένεια και να ανακοινωθεί ποιοι φορείς είναι. Να μην μπαίνει ένας μόνος του μπροστά, όπως κάνει τώρα ο αγαπητός μας Δημήτρης, διότι έτσι λειτουργεί σαν «αλεξικέραυνο», που τραβά όλα τα «αστροπελέκια». Μία επιτροπή που θα ορισθεί να εκδίδει προς όλα τα ΜΜΕ τα δελτία τύπου, για να ενημερώνονται και δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στα «σαρκοβόρα όρνεα» ΜΜΕ, να μας «κατασπαράξουν», αλλά να λαμβάνουν την ενημέρωση με δελτίο τύπου.
————————
5) ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
α) Πρέπει να μην ξεχνούν οι διοργανωτές ότι δεν συγκαλούν γενική συνέλευση στο χωριό του Κρυονερίου, αλλά ότι θα σπεύσουν χιλιάδες λεωφορεία από Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά, Κρήτη. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μη ζητηθεί από τα διόδια εκείνη την ημέρα να είναι όλα πλήρη, δεν μπορεί να ξαναγίνει αυτό των Μαλγάρων, όπου δύο άτομα στα διόδια προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τα κονβόϊ των εκατοντάδων λεωφορείων, και κάποιοι έφθαναν όταν τελείωσε το συλλαλητήριο.
β) Πρέπει να μεριμνηθεί πού θα σταθμεύσουν όλα αυτά τα λεωφορεία.
γ) Πρέπει να κληθούν όλα τα ξένα ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός, για να ξεφτιλισθεί η ΕΡΤ και τα άλλα κανάλια που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάντια της πατρίδος μας.
δ) Οι Έλληνες αποφασίζουν να κάνουν χρήση του συνταγματικού δικαιώματός τους «συνέρχεσθαι ησύχως», και αποφασίζουν να συνέλθουν ούτε για κόμματα, ούτε για οικονομικά μέτρα, ούτε για ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά για το έθνος και την πατρίδα τους.  Πρέπει, λοιπόν, να ενημερωθεί η αστυνομία, η Εισαγγελία και να απαιτηθεί εκείνη την ημέρα να απαγορευθεί η όποια αντι-συγκέντρωση . Εάν υπάρχουν απειλές, να απαιτηθεί να παρίσταται Εισαγγελέας στο συλλαλητήριο, διότι είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας θα είναι υπέρ των αντιτιθέμενων που δεν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Υπάρχει λοιπόν, αρμόδιος Εισαγγελέας για να αναλάβει την όποια ευθύνη και να μην παίρνουν εντολές οι αστυνομικοί από τον Τόσκα· προϊσταμένη Αρχή της αστυνομίας, είναι η Εισαγγελία.
Τονίζουμε ότι σε καμμία περίπτωση δεν φοβόμαστε μία ισχνή μειοψηφία με σταλινική φασιστική νοοτροπία, που όταν τους βγάζουν την κουκούλα, αποδεικνύεται ότι είναι παιδιά προέδρων… και υπουργών της κυβέρνησης Αντιθέτως, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι πάντες ποιοι είναι φασίστες, που δεν σέβονται Σύνταγμα, σημαία, πατρίδα, έθνος, θρησκεία, δημοκρατία και ανθρώπινη ελευθερία και τη βούληση του Κυρίαρχου Λαού, και θέλουν φασιστικά να επιβάλουν τη θέλησή τους στον Κυρίαρχο πλειοψηφούντα Λαό, καταλύοντας έτσι τη δημοκρατία.
Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι ανωτέρω δεν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, και είναι υποστηριζόμενοι από Τσίπρα, Τόσκα κ.λ.π., γιατί εξυπηρετούν το έργο τους. Αλλοίμονο αν εμείς πηγαίναμε για «μάχη» και καθόμασταν και σκεπτόμασταν αν 500 άτομα εκτός δημοκρατικού τόξου, θα μας χαλάσουν σε 1.000.000 συγκεντρωμένους, την ησυχία μας.
——————————–
ε) Να κάνετε και μία αίτηση για σύγκληση όχι της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου (που αποφασίσθηκε για 26-1-2018), αλλά για να συνέλθει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος (το σύνολο των Επισκόπων) για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας σε όλους τους Μητροπολίτες, ώστε να το ζητήσουν εκείνοι. Είναι αδιανόητο να πλήττεται το κύρος της διοικούσας εκκλησίας, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αν και αυτό είναι δουλειά του κλήρου και του λαού, θα έπρεπε από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη να κατατίθενται αιτήσεις στους Μητροπολίτες, ζητώντας τη σύγκληση της Ιεραρχίας, με αίτημα να συμμετάσχει η εκκλησία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι παπάδες δεν είμαστε μόνο για να θάβουμε και να κάνουμε τα μνημόσυνα.
———————————-
Ταπεινά είπαμε την γνώμη μας, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν θα εισακουσθούμε. Εμείς ούτως ή άλλως ταπεινά θα είμαστε μαζί σας στην Αθήνα «συν γυναιξί και τέκνοις», γιαγιάδες, παππούδες, εγγόνια, ανίψια.
Μετά τιμής, ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών,
Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
1) Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος σήμερα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο (σας είχα πει «Πάντες οι “άγιοι” θα είναι εκεί μαζί σας»).
2) Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης, μάλλον δικαιολογεί οι Τούρκοι να πάρουν και την άλλη μισή Κύπρο. Κύπριοι ξυπνήστε!

3) Οι Αλβανοί των Σκοπίων προτείνουν να ονομασθεί «Βαλκανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία». Είμαστε με τους Αλβανούς εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου