Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Τέμπη: Σε γυναίκα ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε σε τοίχο μαζί με λάμα.

Απαντήσεις στο μακάβριο εύρημα με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος το απόγευμα της Δευτέρας (24/4) ένας 42χρονος που είχε μισθώσει μία παλιά αποθήκη στον προαύλιο χώρο οικίας, στην περιοχή του Ευαγγελισμού Τεμπών Λάρισας, φαίνεται ότι δίνει η έως τώρα έρευνα των Αρχών.Κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού της παλιάς αποθήκης υποχώρησε ένα πλίθινος τοίχος στην πίσω πλευρά της αποθήκης και εκεί αποκαλύφθηκαν τα απομεινάρια ενός ανθρώπινου σκελετού με το κρανίο, που ήταν μέσα σε ένα τσουβάλι που είχε διαλυθεί από το πέρασμα των ετών και τοποθετημένα πίσω από τον τοίχο.

Μάλιστα, στα οστά βρέθηκε και μία λάμα που είχε τοποθετηθεί χειρουργικά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο θα προσπαθήσουν από τους κωδικούς αριθμούς που έχει "χτυπημένους" η λάμα να ταυτοποιήσουν τα οστά από τα ιατρικά αρχεία χειρουργικών επεμβάσεων όπου αυτοί οι κωδικοί υπάρχουν σε κάθε μόσχευμα που τοποθετείται.

Η αποθήκη αυτή ήταν κλειστή και αχρησιμοποίητη για τουλάχιστον 3-4 χρόνια και πιο πριν την είχε νοικιάσει ένας άλλος μισθωτής ο οποίος διατηρούσε στον χώρο άχυρα και ζωντανά, όμως ο τοίχος αυτός όπως ενημέρωσε τους αστυνομικούς προϋπήρχε.

Από την μακροσκοπική εξέταση των οστών από ιατροδικαστή προέκυψε το συμπέρασμα πως τα οστά ανήκουν σε ηλικιωμένη γυναίκα και έχουν φανερές ενδείξεις ότι παλαιότερα είχαν ταφεί κανονικά στο χώμα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις τυχόν εγκληματικής ενέργειας.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν το περιστατικό, εκτιμούν πως στα πλαίσιο μίας παράδοσης που υπήρχε στην περιοχή παλιότερα, όπου αρκετοί μετά από εκταφές συγγενών τους, μετέφεραν τα οστά των προγόνων τους στα σπίτια τους, εκτιμούν πως η παλιά ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που ζούσε μόνη της, είχε μεταφέρει μετά από εκταφή τα οστά της μητέρας της, που είχε πεθάνει σε μεγάλη ηλικία, πριν 32 χρόνια.

Η ίδια η ιδιοκτήτρια έχει πεθάνει και εκείνη και το οίκημα και την αποθήκη τα κληρονόμησε ο ξάδελφός της που τα νοίκιαζε σε άλλους και δεν είχε γνώση για την ιστορία αυτή.

Πλέον, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα από τα ιατρικά αρχεία για το μεταλλικό μόσχευμα, την λάμα που υπήρχε στον σκελετό, ώστε να γίνει και επισήμως η ταυτοποίηση του σκελετού και έτσι να προκύψει η διασταύρωση στο σενάριο που έχουν αναπτύξει οι τοπικές αστυνομικές Αρχές από την έρευνά τους.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου των Τεμπών για το μακάβριο εύρημα:

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου