Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Η Συρία ισχυρίζεται: Το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους στην περιοχή της Χομς χρησιμοποιώντας πυραύλους.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν εναντίον «εχθρικών στόχων» πάνω από τη Χομς μετά από αεροπορική επίθεση που αποδόθηκε στο Ισραήλ.Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Χομς στη δυτική Συρία τη νύχτα της Παρασκευής, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA .

Σύμφωνα με την έκθεση, τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας ενεργοποιήθηκαν εναντίον «εχθρικών στόχων» πάνω από τη Χομς και αναχαίτισε ορισμένους από τους πυραύλους.

Αρκετές φωτιές ξέσπασαν νότια της Χομς ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής και στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, είπε ότι η επίθεση είχε στόχο μια αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη. Το αεροδρόμιο φέρεται να έχει γίνει στόχος του Ισραήλ και στο παρελθόν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτική εγκατάσταση στην Κουνέιτρα, στη νότια Συρία, χρησιμοποιώντας πυρά πυροβολικού.

Ανεπίσημες πηγές στη Δαμασκό ανέφεραν ότι δυνάμεις της Χεζμπολάχ επιχειρούν στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας αξιωματούχος της συριακής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι ο Ισραηλινός Στρατός εκτόξευσε οβίδες σε θέσεις στην περιοχή Κουνέιτρα, όπου βρίσκονται μέλη της Χεζμπολάχ και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Αυτή η αναφορά δεν εμφανίστηκε στα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου